Gode råd og ideer

Varme- fugt råd til vintercamping

Skrevet af Gunnar Gjedbo Nielsen, 27-12-2020 - 17:41

Varme fugt vintercamping.
Er nybegynder på vintercamping "DANMARK". Har købt HYMER NOVA LIGHT. 2016.
Hvordan gør erfarende campister ved opstart kold vogn.

Har el- gulvvarme.
Kronings tag - klimaanlæg H2400.
Truma S 3004 ovn med blæsevarme.
El blæser 4 og 8 amp.

1. ? hvordan stille klimaanlæg for max. affugtning / varme
2 ? skal skabe lukkes - åbnes
3 ? skal rullegardiner op - ned
4 ? elvarme trin 4 A. trin 8 A.
5 ? gasvarmer blæser
6 ? hvad bruges ved daglig drift
7 ? Mangler jeg noget udstyr

På forhånd tak.

Med DCU hilsen
Gunnar G

Skrevet af Marianne Lorentzen, 10-02-2021 - 11:58

Hej alle. Vi har nu haft 5 Cabby'er, som altid har stået ude hele året rundt. Da det er en fantastisk vintervogn, klare den nemt klimaet herhjemme. Når den ikke benyttes, så lukker vi al vand af (åbner alle ventiler, samt lader vandhanerne være åbne) Så udlufter vi med jævne mellemrum hele vognen, ved at sætte alle vinduer og luger på klem. Men altid i tørt vejr, selv nu hvor det er frost. Skulle der være længere perioder med regnvjr, sætter vi lidt varme på vognen i et par dage. Herefter udluftes vognen igen. ingen skabe eller lignende er åbne. Vi har aldrig haft fugt i nogle af vores vogne.

Skrevet af Gunnar Gjedbo Nielsen, 09-01-2021 - 21:41

Hej alle.
Tak for alle de gode råd, der er meget, som jeg bliver klogere på.
Så bliv bare ved med at komme med guldkorn.
DCU hilsen
Gunnar

Skrevet af Jens Libak Pedersen, 07-01-2021 - 11:49

@ Gunnar Gjedbo Nielsen

Det er en Hobby, så på papiret er det jo ikke nogen vintervogn. Ikke desto mindre har den været i brug adskillige vintre, da min arbejdsplads i en periode lå langt væk hjemmefra. Bl.a. i den monstervinter vi havde i 2009/10, hvor jeg på et tidspunkt havde over 1 meter sne på taget og ned til 19 graders frost udenfor. Den havde ikke gulvvarme dengang, så det var på med tykke sokker og sutsko. Men at holde varmen var ikke noget problem - det var bare et spørgsmål om at skrue tilstrækkeligt op for gassen. Den havde heller ikke duo-control, og jeg kan hilse og sige, at det var træls at vågne midt om natten ved at automattænderen i Truma'en stod og klikkede... Så var det bare op og skifte gasflaske. Nu har vi både duo-control og gulvvarme, så hvis vinteren vil, så kan den bare komme an :)

@ Maja Tronstrøm

Vognen er nu 12 år gammel og har altid stået med åbne låger når den er ubeboet. Der er ikke antydning af skævhed i nogen af lågerne :)

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 06-01-2021 - 13:46

Jeg er enig med Verner:
Uanset om det er et Alde fyr eller en Truma ovn, så ender alle røggasser udenfor vognen og derved er det ligegyldigt om gasforbrænding giver større mængder fugt.
Det er noget helt andet med gasopvarmning af fortelt. Her ender røggasserne inde i teltet og dermed også fugte.
Bare lige for at rette den misforståelse.
At Cabby ikke laves mere er korrekt, men der findes stadig mange Cabby’erpå markedet.
Ellers er der jo Polar, Kabe at købe fra ny.

Vh. Tommy

Skrevet af Verner Skov Hansen, 06-01-2021 - 13:35

Hej Maja, hvorfor er der mere fugt i varme fra gasfyret end der er fra ultraheat? Der er mere fugt i gas end der er i el, men gassen brænder i et system udenfor vognen, så jeg tror du er forkert orienteret.
Verner

Skrevet af Maja Tronstrøm, 06-01-2021 - 00:35

Bare lige mine 2 cent jeg ville aldrig som i aldrig lade mine skabe stå åbne når jeg forlader vognen det vil i længden slå sig og blive skæve .

Nr(2
Cabby er en vintervogn men mærket laves ikke længere da de gik konkurs for en del år siden.

Nr(3
Når i ankommer til jeres vogn (kold vogn)
Ville jeg gøre som derhjemme luft den godt ud åben alle vinduer plus tagluge 1 min eller 2 luk dem så og start varmen husk at hvis det er blæsevarme du/i har afgives der en del fugt når den køre så der skal luftes ud regelmæssigt . Evt kunne i overveje st få sat ultrahest ind som køre på el denne luft vil ikke afgive fugt i samme mængde og i vil opleve et mere behageligt indeklima dernæst bør i overveje tæpper da dette vil fordele gulvvarmen bedre

Skrevet af Gunnar Gjedbo Nielsen, 04-01-2021 - 13:40

Tak for gode råd.
Dagrunn ja man får hvad man betaler for. (dejlig vogn)
Jens, er det en almindelig isoleret vogn du har?

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 31-12-2020 - 21:38

Vi har en Cabby og vi gør sådan set ikke noget specielt. Vi gør som hjemme i huset - dvs at vi jævnligt luftet ud når vi opholder os i vognen.
Når vi forlader den har vi enten lidt el-varme på Aldevarmen eller også slukker vi helt og tapper vandet af vognen inkl. varmtvandsbeholderen.
Vi har aldrig oplevet fugt og gør ikke noget med åbne skabe med mere, men vognen er jo også velventileret fra fabrikkens side og er bygget til vinterbrug.
Vi har ikke rullegardiner trukket for.

Skrevet af Jens Libak Pedersen, 31-12-2020 - 12:52

Når vi forlader campingvognen, efterlader vi skabslåger og døre åbne og gardinerne trukket ned. Selvom der er tørt når vi går, er det vores erfaring, at luftfugtigheden stiger som dagene og måske ugerne går. Jeg tænker, at den bedste måde at undgå kondenserende fugt i hjørner og magasiner er at sørge for luftcirkulation i vognen. Derfor har vi timer på blæseren, så den kan køre af og til og røre lidt rundt i luften. Vi har forlængst udskiftet 12v blæseren med en på 230v, så den er simpelthen sat i en wifi stikkontakt. Den kan programmeres til timer, eller vi kan tænde eller slukke den hjemmefra. Hvis luftfugtigheden bliver rigtig høj (over 80%) lader vi den køre 24/7. Den bruger ca. 55 watt på mellem hastighed, så det er ikke en vildt dyr 'fugtsikring'. Når vi kommer igen, er der som regel dug på vinduerne indvendigt. Det tørres af med en klud, som så hænges til tørre udenfor. Så er den fugt da i hvert fald væk. Vi har ikke varme på vognen når vi ikke er her, men i tilfælde af let nattefrost kan vi også tænde gulvvarmen via en wifi kontakt. Det - sammen med blæseren - kan godt holde vognen frostfri i 2-3 graders nattefrost. Når vi indtager vognen igen er det bare fuld knald på det hele, så er vognen hurtigt varm, og luftfugtigheden er igen lav i løbet af et par dage.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her