Camping i Danmark

Ynkeligt af Campingrådet

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 02-12-2016 - 22:27

Det er ynkeligt når Campingrådet nu vil hente penge fra folk der overnatter i shelters og i telt på vore naturpladser rundt om i Danmark.
Det havde været skønt hvis vore forbrugerrepræsentanter i Campingrådet havde kæmpet mod disse ynkelige ideer.
Lad os få et rent Campingråd der repræsenterer campingforbrugerne og ikke campingpladserne.

Vh. Tommy Hansen

Skrevet af Redaktionen ., 09-02-2017 - 08:43

Hej Svend Erik

Det er op til jer, om I vil antage, at rygterne taler sandt. Vi vil ikke være med til at viderebringe rygter. Vi lover til gengæld, at vi informerer medlemmerne, så snart der kommer nyt fra Campingrådet. I er naturligvis altid velkomne til at kontakte Campingrådet direkte.

Vh. redaktionen

Skrevet af Svend Erik Poulsen, 08-02-2017 - 11:54

Undskyld mig lige DCU. Hvor ser i at Erik går efter manden? det ser da for ud til, det er med stor tilfredshed, Bjarne Jensen har forladt formandsposten i Campingrådet.
Og samtidig synes jeg også vi mangler nogle facts om emnet her. Det giver da ingen mening, at der spredes en mase rygter, hvis det ikke forholder sig som der påstås.
Men eftersom i ikke vil komme med nogle oplysninger, må vi gå ud fra at rygterne taler sandt.

Skrevet af Redaktionen ., 07-02-2017 - 12:46

Hej Erik

Som det ser ud i dag, er DCU stadig medlem af Campingrådet, men vi kan ikke svare på Campingrådets vegne. Da der endnu ikke er nogen afklaring - hvilket alle dine spørgsmål jo også indikerer - vil det være forkert af DCU at melde noget ud.

Vi skal til gengæld nok melde noget ud, så snart vi ved noget.

Din sidste påstand om Bjarne indikerer dog, at du går mere efter manden end efter bolden, og så handler dit indlæg jo pludseligt om noget helt andet.

Sagen handler om Campingrådet, så vi vil anbefale, at du skriver til dem, så lover vi til gengæld, at vi nok skal informere alle DCU-medlemmer om CKE-pas og Campingrådet, når sagen er afgjort.

Mvh. redaktionen

Skrevet af Erik Pedersen, 06-02-2017 - 15:29

Kære DCU, kære formand Bjarne Jensen

Jeg mener at det nu er på meget, meget høje tid, at medlerne og ikke mindst forbrugerne får sandheden at vide. Jeg ved, at du er en af de få som helt sikkert ved ALT om hvad der pt. foregår i Campingrådet og for den sags skyld også i den samlede danske campingverden.

Når tavhed og hemmeligheder har fyldt længe nok, så giver de helt automatisk gobund for rygter, nogle er måske ikke korrekte med det kan vi jo netop ikke vide præcist.

Det kan kun være i DCU's medlemmers interesse, at sandheden og hele sandheden kommer frem i lyset.

De rygter jeg og vi hører mange af er, at DK-Camp stiller campingpladserne frit om de vil bruge campingpas og at Campingrådet lukker og slukker 1. marts.
Vi hører også noget om en 'sag' mod Campingrådet, vist nok noget om CKE-campingpasset ..... og det lyder jo alvorligt.

Måske derfor at Bjarne Jensen har trukket sig som formand for Campingrådet ?
Måske også derfor at Campingrådet pt. ikke har en reel ledelse, men alle i bestyrelsen er 'menige' bestyrelsesmedlemmer.

Hvad er op og hvad er ned ?
Nedlægger Campingrådet sig selv 1. marts ?
Er CKE-campingkortet dødt i Danmark ?

Bjarne Jensen stå frem og vis dig som formand... eller bare en mand, og giv medlemmerne noget for deres mange kontingentkroner.

Med venlig hilsen

Skrevet af Lennart Søderberg, 07-01-2017 - 12:49

DCU plejer at håndhæve reglerne i deres forum med hård hånd. Dejligt at se, at redaktionen følger med og kommer med kommentarer. Men Jan Nielsens indlæg ovenfor er blot en personhetz mod Anette Tracz Knudsen og det hører ikke hjemme i denne debat. Han bibringer intet til emnet.
Glæder mig til at se om det trods alt ikke får konsekvenser for Campingrådet, at de blander sig i alt for meget. Og godt at DCU.s formand har trukket sig.

Venlig hilsen Lennart

Skrevet af Jan Nielsen, 05-01-2017 - 15:51

Ud over at du igen igen desperat forsøger at holde gryden i kog, hvad er så din mission denne gang Anette Tracz Knudsen.
Hvad skal vi få ud af dit sidste indlæg???
DCU har jo svaret os, sker der for lidt for dig eller????

Vh
Jan Nielsen

Skrevet af Redaktionen ., 02-01-2017 - 10:56

Hej alle i denne tråd

Bjarne Jensen har ikke været formand for Campingrådet siden medio november, og vi har i dag bedt Campingrådet om at opdatere deres hjemmeside.

Mht. udtalelsen fra Campingrådets direktør om Shelterpladser blev der på sidste bestyrelsesmøde i Campingrådet taget notat om, at DCU tager Campingrådets udtalelse med forbehold.

DCU's holdning er klar, og vi går naturligvis ind for så stor adgang for flest muligt til naturen.

Mvh. DCU-redaktionen

Skrevet af Kaj Frederiksen, 01-01-2017 - 20:48

Finn Munch
Du har ganske ret.
Her kan man jo så se lidt på hvad det er man som medlem får tilbage for sit medlemskab og der har du ret i at man kan opnå nogle gode fordele i form af rabatter, specielt os som pensionister.
Dog synes vi, ikke fastliggere, som pensionister, at der på en del af pladserne er en ret stor forekomst af nedslidte forhold, som vi ikke bryder os om og derfor vælger andre destinationer, men det er vores problem/prioritering.

Derudover ser jeg det da billigt, at være DCU medlem.
Du får det "obligatoriske" campingpas, 8 blade, sendt pr. postbud, som du læser på nettet, samt retten til at høste dine rabatter ved overnatninger, så det er rigtig OK.
Hvis DCU vil campisterne kan de sagtens være deres organisation og holde sig neutrale i forhold til CR, det er et spørgsmål om "politisk" styrke samt en målsætning om hvilke sko man vil have på og ikke et spørgsmål om hvilken kasket man gerne vil prydes med.

Er der aldrig lavet en regel om.
At man kun må sidde et vist antal år som formand ???
Hvorfor ???

Mvh. Kaj

Skrevet af Finn Munch Jørgensen, 01-01-2017 - 17:24

Til Kaj Frederiksen
Problematikken er ikke så enkel, da DCU jo er Danmarks største campingplads-EJER og det er denne kasket, der pryder vores formand, når han repræsenterer DCU i Campingrådet. Ingen andre privatejede pladser vil give DCU-medlemmer den medlemsrabat, vi får på vores egne pladser.

mvh.
Finn

Skrevet af Kaj Frederiksen, 01-01-2017 - 14:46

Det korte og det lange i hele diskussionen må vel være om DCU er for campisterne og varetager deres interesser som den interesseorganisation DCU burde være.
DCU bør og skal være campisternes talerør.
Kæmp for at DCU bliver et talerør for endnu flere campister, 50.000 er da ikke for mange, der er plads til flere.

Så må campingpladserne have deres egen organisation/talerør i form af CR, om de så ønsker at samarbejde med DCU om en fælles udvikling af campingferie segmentet, må være deres beslutning, eller må DCU vise styrke til selv at udvikle sin platform.

I ordet Campingrådet ligger jo, hvad de burde dække og ikke rode rundt i andre overnatnings muligheder.

Tak! jeg fik luft.

Godt 2017

Mvh. Kaj

Skrevet af Unknown Unknown, 27-12-2016 - 13:38

Allerførst: Det jo vældig smart at skrive "comment" hvis man vil "kommentere" en tråd. Endnu et eksempel som fører til en form for dansk/engelsk "Pidgin sprog." Mon Engelsksprogede forstår dette, eller er det kun de "smarte" blandt danskerne?

Nå!
surt opstød! (vi får stadigvæk grønlangkål og brændevin her oppe.)
Men

Dejligt er det at se at du Flemming? er kommet frem til det andre har ment i mindst et årti. Velkommen i klubben

Håber at også DCU ledelsen er/kan komme til samme resultat.
Personligt har jeg pr nytår meldt mig ud af DCU, måske blæser nye vinde så jeg igen kan tilslutte mig

Godt nytår og med venlig hilsen
Kjeld L. Kristensen

Skrevet af Flemming Udbjørg, 27-12-2016 - 11:07

Den aktuelle sag synes jeg giver anledning til eftertænksomhed hos DCU; Hvis CR vælger en linje, som DCU og andre campingorganisationer ikke kan støtte, så er det store spørgsmål, hvad vi skal bruge medlemsskabet af CR til?

Jeg mener at DCU er både stort nok og stærkt nok til, at kunne klare sig selv. DCU har en vigtig stemme, når myndighederne skal høres om camping - og hvis CR ikke kan tale på vegne af en så stor medlemskreds, så er CRs stemme jo voldsomt forringet.

Derfor; Hvad kan vi tabe ved at medle os ud?? - og kan dette opvejes af den frihed vi derved kan opnå??

Skrevet af , 23-12-2016 - 17:01

Meget fint af Tommy at lægge ud med med en klar besked, som jeg også har set diskuteret på de sociale medier. Også er er man forundret over Poul Fejer Christiansens udspil. Og ingen er vel at mærke enige.
Ros til redaktøren (Anne Vibeke ?) der sørger for at tingene bliver tydeliggjort her.
Der er ingen til at tærske langhalm på at Bjarne Jensen ikke mere er formand for CR. Vi har forstået budskabet Anette! Det er jo ikke hans skyld at Poul Fejer ikke har orden i egen butik.

CR er en forening af campingpladsejere, alle andre i repræsentantskabet har ikke et kvæk at skulle have sagt (har selv siddet der) og derfor bliver det noget rod, at campingpladserne taler om natur. Back To Nature blev i sin tid stiftet netop fordi man savnede naturen på campingpladserne. Finn Munch henviser til Svinkløv Camping og det er da rigtig, at Naturstyrelsen her skabte en eksemplarisk plads, der i vid udstrækning tog hensyn til naturen. Det er der ikke ret mange campingpladser, der gør, når der stables flere og flere hytter op.Fordi de giver flere penge i kassen.
At ville indføre Allemandsretten i Danmark er en utopisk tanke. Dels fordi vor lovgivning sikrer os retten til at færdes overalt i det, der nu engang er vores natur. Primært er det skovene, fredede områder, naturparkerne og strandene. Derudover er Danmark for lille til at kunne indføre en allemandsret a la de øvrige skandinaviske landes. Her os os dyrkes landbruget intensivt og vi har ikke mange steder, som svenskerne betegner som "bar mark", altså udyrkede områder.
Men hurra for den lille forskel og CR skal holde fingrende væk fra vandringsfolkets, cyklisternes og kano/kajak sejlendes mulighed for at bruge shelters og naturpladser i kyst og skov til beskedne penge. mvh. Hans

Skrevet af Erik Pedersen, 22-12-2016 - 18:54

Sorry. Billede, kopi tekst fra CR hjemmeside

Skrevet af Erik Pedersen, 22-12-2016 - 18:49

Kære DCU
D. 6. dec. meddeler Redaktionen, grundet omstændighederne, at Landsformand Bjarne Jensen ikke længere er formand for Campingrådet.

Det er i dag d. 22. dec. og Bjarne Jensen står stedig som FORMAND for CAMPINGRÅDET, på Campingrådets egen hjemmeside.

http://www.campingraadet.dk/om-campingraadet/campingraadets-bestyrelse/

Det er ikke tilfredsstillende, at DCU som organisation IKKE for længst er stået frem og gået ud med en offentlig udtalelse/ pressemeddelse, med besked om hvad det er der foregår.

Fortælle hvad sandheden er... !
Er Bjarne Jensen formand for CR eller er han ikke ?

Hvis det er rigtigt, at Bjarne Jensen ikke er formand for CR længere, hvad er så den direkte årsag ?

Hvis det er rigtigt at Bjarne Jensen ikke er formand for CR længere, hvorfor kræver DCU så ikke at CR retter deres info på egen hjemmeside.

Det er ikke let at tro på Redaktionens meddelse her i forum, når der intet officielt kommer ud og Campingrådet fortsat fortæller det stik modsatte.

mvh

Skrevet af Erik Pedersen, 09-12-2016 - 13:23

Det håber jeg, og sikkert mange andre, at der vil ske noget alvorligt nyt på området.
mvh

Skrevet af Redaktionen ., 08-12-2016 - 10:03

Hej Erik og andre i tråden

Vi vil på næste redaktionsmøde drøfte, hvordan vi bedst informerer om DCU's foreningsmæssige aktiviteter.

Mvh. DCU-redaktionen

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 08-12-2016 - 09:49

Back To Nature udtaler:
Den 5. December 2016 udtalte Campingrådets direktør Poul Fejer Christiansen at det bør koste penge at overnatte på Naturstyrelsens mange telt- og shelterpladser.
Dette må stå for direktørens egen regning, da det ikke har været drøftet mellem de tilsluttede foreninger.
Campingforeningen Back To Nature er ikke enig i denne udtalelse og mener det fortsat skal være gratis, da der ved denne overnatningsform udklækkes mange fremtidige campister.
Overnatning på teltpladser og i shelters kan ikke sammenlignes med camping i traditionel forstand og skal ikke kommercialiseres.

Vh.
Tommy Hansen
Back To Nature

Skrevet af Erik Pedersen, 07-12-2016 - 16:16

Så fik vi lige et nyhedsbrev fra DCU, igen helt uden nogen som helst relevante nyheder i. Hvorfor ikke ?
Er vi de eneste medlemmer, der synes at vi har krav på at vide hvad der foregår ?
Redaktionen kan fortælle lidt, når de mener at 'det er nødvendigt', men ellers aner vi intet....
Tag jer nu sammen i DCU's ledelse og fortæl medlemmerne nogle relevante FORENINGS NYHEDER, istedte for at udsende alle de reklame breve.

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 06-12-2016 - 21:04

Han hedder Poul Fejer Christiansen og ikke Poul Fejer Jensen

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 06-12-2016 - 21:02

Dette er kopieret fra CR's hjemmeside:

Men campingpladser lever af at sælge overnatninger i naturen, forklarer Poul Fejer Christiansen, der ikke ser det som en opgave for staten og Naturstyrelsen at tilbyde noget lignende gratis.

Har han helt misforstået, at en campingplads på ingen måde er en overnatning i naturen.

Det er en overnatning på en indhegnet og afgrænset plads, hvor man kan stille sin campingvogn, teltvogn eller sit telt på en nærmere anvist plads, som fuldstændig administreres af en forpagter/indehaver af den pågældende campingplads.

For mig at se, blander Poul Fejer Jensen pærer og bananer.
Og det er da ynkeligt, at man som formand for Campingrådet ikke har styr på, hvad der er overnatning i naturen, og hvad der er overnatning på en campingplads.

Skrevet af Erik Pedersen, 06-12-2016 - 16:03

TAK TIL REDAKTIONEN !
Det var da noget ef en nyhed, hvorfor får vi som medlemmer ikke en sådan information. Vi modtager Nyhedsbreve fra DCU, der KUN indeholder reklamer fra Campingbranchens medlemmer..... INTET, og jeg mener INTET som har med DCU' daglige virke, DCU's aktiviteter på medlemmerns vegne her under medlemskabet af CR, DCU's kredse, DCU som forening og DCU's medlemmer at gøre. INTET af betydning for medlemmerne. Kun reklamer, reklamer, reklamer.
Tag jer nu sammen og fortæl medlemmerne hvad det er der foregår. Fortæl også lige offentligheden hvad DCU i denne sag mener.... og kræv lige så store artikler og billeder, som Campingrådet har fået.... Med DCU's modstand mod denne politik.

Det glæder os iøvrigt meget, at DCU trods alt her på forum, fortæller en nyhed....Desværre er det kun fordi DCU er presset af omstændighederne.

Skrevet af Redaktionen ., 06-12-2016 - 15:26

Det er DCU's holdning, som vi har skrevet ovenfor.

Derudover skal det lige pointeres, at Bjarne Jensen ikke længere er formand for Campingrådet. Men det er vist desværre ikke blevet rettet på Campingrådets side endnu.

Mvh. DCU-redaktionen

Skrevet af Erik Pedersen, 06-12-2016 - 14:21

Enig i det meste af ovenstående.
Fint at DCU Redaktionen skriver en kommentar, men er det så Redaktørens holdning, formandens holdning eller forening DCU's holdning ?

Hvordan kan Landsformand i DCU Bjarne Jensen have een holdning og Campingrådets formand Bjarne Jensen have en anden og stik modsat holdning, på samme tid ? Det er simpelthen noget rod.

Det er også noget rod når DR skriver at Poul Fejer Christiansen er FORMAND for Campingrådet..... og der ikke kommer et dementi.

Hvis direktøren udtaler dig på vegne ad Campingrådet, med en politisk holdning der går lodret imod CR Formande Bjarne Jensens holdning, så har CR et problem.

Hvad mener Campingrådets medlemmer..... ???

Hvorfor er DCU overhovedet med i Campingrådet ? Det har aldrig været til gavn for DCU's medlemmer eller andre forbrugere, det som CR beskæftiger sig med.

Jeg vil foreslå at DCU forlader Campingrådet.

Skrevet af Finn Munch Jørgensen, 06-12-2016 - 13:44

De statslige pladser er jo allerede rettet ind efter Campingrådets regler og kræver campingplads (bl.a. Svinklev, der er en fantastisk naturplads) Hvis den sælges, kan jeg frygte, at der ikke vil blive stillet de samme krav til omgivelserne, som Naturstyrelsen kræver som nuværende ejer.
Det er glædeligt at DCUs formand/ Campingrådets formand har lyttet til Gitte Henning slager "Snakker med mig selv" og derfor er indstillet på at ændre Campingrådets kurs mht. at hente penge fra folk der overnatter i shelters

hilsen Finn

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 06-12-2016 - 13:30

usinde tak for den gode udmelding. En holdning som jeg også havde forhåbninger til at DCU havde.
Jeg er sikker på at andre organisationer under Campingrådet ikke er enige i rådets udmelding.
Det mindste man kan ønske sig er at Campingrådet sikrer sig flertal for de udtalelser de lukker ud.

Igen tak for udmelding

Vh. Tommy Hansen

Skrevet af Poul Harkjær, 06-12-2016 - 13:04

Tak til DCU redaktionen, for en klar og utvetydig udtalelse

Skrevet af Redaktionen ., 06-12-2016 - 12:07

DCU er p.t. i dialog med Campingrådet, da vi på ingen måder deler de udtalelser, der er kommet frem i medierne.

DCU går kort og godt ind for friluftsliv og camping for flest mulige mennesker. Det arbejde, Naturstyrelsen udfører med bl.a. shelters i Danmark, har stor værdi for camping som fremtidig ferieform. Adgang til den danske natur er en allemandsret og skal ikke kommercialiseres.

Mvh. DCU

Skrevet af Poul Harkjær, 06-12-2016 - 08:21

Jeg er helt enig med Tommy Hansen. Vi er mange der både tager på camping, og på ture i naturen, i telt eller i shelters. Men der er en væsentlig forskel på måden. Naturen er vores allesammens. Så frem for at begrænse mulighederne for overnatningerne i det fri, burde man kopiere den svenske model med allemansretten. Privatisering af vores natur hører ingen steder hjemme. Men måske skulle man steder som VisitDanmark, begynde at reklamere lidt mere for de muligheder der er i Danmark, for fri teltning. Jeg nyder at komme på en campingplads, hvor der er strøm, og gode toiletforhold. Det betaler vi for. Jeg nyder også at tage en weekend ude i skoven, under lidt mere primitive forhold. E´n ting er jeg dog enig i. Nemlig at staten ikke skal drive campingpladser. Jeg foreslår at man nedlægger disse pladser, og herefter gør ophold på områderne gratis. Toiletter bliver, og serviceres på samme måde som rastepladserne (men dem vil Campingrådet måske også have nedlagt - de er jo de rene magneter på Autocampere)
Jeg syntes det er ok, at campingpladserne har en forretning som campingrådet. Vi skal jo ikke blande os i private virksomheder. Den samme holdning har jeg om DCU campingpladserne. Vi er en forbrugerorganisation, så uanset hvor pengegriske vi er, burde vi sælge alle pladserne og koncentrere os om campinglivet.

Skrevet af Finn Munch Jørgensen, 05-12-2016 - 13:29

Da de naturpladser, jeg kender til, er ejet af Naturstyrelsen og kommunerne, er der jo allerede betalt for opholdet via stats- og kommuneskat. Og når nu den nye regering nu får solgt de campingpladser, som staten ejer (hvilke pladser er det?), er der endnu mindre grund til misundelse fra Campingrådets side.

Finn Munch Jørgensen

Skrevet af Mogens Munch, 04-12-2016 - 19:29

Kort og godt!
jeg er enig med foranstående meninger!!!

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 04-12-2016 - 18:27

Det er et ynkeligt forslag, som forhåbentligt ikke får nogen gang på jorden.

Forslaget er usagligt, da shelters og campingpladserne ikke på nogen måde henvender sig til samme kreds af brugere.
Jeg har svært ved at se, hvad der er "vores" formands interesse i denne sag. Det virker mere, som der er et par kasketter, som kolliderer, når man på den ene side er formand for Campingrådet og på den anden side er formand for DCU.

Hvis det virkeligt er DCU's egen holdning, at der skal afgift på benyttelse af shelters, så er DCU i konflikt med en del af deres egne medlemmer.

Det kunne være rart at høre, hvad andre medlemmer har af holdning til denne udmelding fra vores formand, ligesom det kunne være rart at høre, hvad DCU's officielle holdning til dette forslag egentligt er.

Og hvad har formanden for DCU tænkt sig at gøre, hvis det viser sig, at hans udmelding er i direkte strid med ønskerne fra medlemmerne?

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her