Vogne og udstyr

Import af campingvogn - hvordan

Skrevet af Kim Snedker Johansen, 11-11-2019 - 19:10

Hej alle
Vi har købt en ny Kabe Classic 630 GXL i Sverige.
Den skal lige have monteret lidt udstyr, og så kan vi hente den i slutningen af november.
Vi har et par emner vi ikke kan blive kloge på, og vil høre her om der er nogen der kan hjælpe.
Vi skal selv hente vognen, men kan ikke rigtig finde ud af det med prøvemærker. De danske prøvemærker må som vi har forstået det ikke bruges i Sverige. Er der nogen der ved, hvilke plader der så skal bruges? Svenske eksport plader kan man kun få, hvis man komme med dokumentation på vognen er til eksport. Hvordan dokumenterer man det?
Campingvognsforhandleren i Sverige har skaffet coc dokumentet der skal bruges for at få vognen indregistreret i Danmark. Men man kan først få de danske nummer plader når vognen har været til syn.
Håber nogle af jer har prøvet dette og kan vejlede os.
Hvis nogle af jer tænker, hvorfor vi selv vil importere vognen. Så kan jeg kun sige, at det var der 78.000 gode grunde til (-;
Mvh. Kim

Skrevet af Kim Snedker Johansen, 03-12-2019 - 18:35

Kære Alle

Jeg lovede jer alle en update når vores nye vogn var nået til Danmark.
Jeg hentede selv vognen i Norrköbing i torsdags (28. nov.). Det foregik på den måde, at den blev kørt efter min bil med dens originale svenske nr. plader. Ved grænsen monterede jeg danske prøvemærker, som jeg havde købt forinden.
I går mandag kørte jeg så vognen til syn, hvor jeg afleverede den svenske registreringsattest del 1 & del 2 samt COC dokumentet. Vognen blev synet med det samme og jeg kunne køre hjem med de danske plader på.
De svenske plader sender jeg retur til forhandleren sammen med en kopi af den danske registreringsattest, så snart jeg modtager denne med posten.
Så alt i alt for os en stor succes historie.
Til sidst vil jeg da også lige fortælle, at vognen den er bare fantastisk, og vi har da også allerede overnattet i den 2 nætter med hele familien.

Ps. Jeg har ondt af de danske Kabe forhandlere som gør et enormt stort og godt stykke arbejde, og jeg har da også haft mine tvivl. Men 78.000 kr. sparet er mange penge for vores familie.

Mvh. Kim

Skrevet af Kim Snedker Johansen, 14-11-2019 - 15:47

Kære alle

Tusind tak for alle jeres input (-:
Jeg har siden mit første skriv været i kontakt med Steffen fra DCU. Man skal lede længe for at finde en så hjælpsom mand.
Ligeledes har jeg talt med Skat, der var knap så meget hjælp at hente.

Den CV jeg har købt har været indregistreret i ca. 1 mdr. mens den har stået hos forhandleren. Det har forhandleren gjort fordi han mente det var nødvendigt for at få COC dokumentet.
Ifølge. Skat skal jeg stille til registreringssyn for at få danske plader på.
For at få den til Danmark har jeg søgt om eksport papirer i Sverige, men jeg skal ikke stille med et forsikringsbevis, da der er tale om en CV, og i Sverige er CV,ens ansvarsforsikring dækket af den trækkende bil.
Jeg skulle nu få tilsendt svenske eksportplader som jeg kan bruge ned til den Danske grænse, hvor jeg så skal montere prøvemærker og køre videre med dem.
Jeg er pt. i kontakt med min egen forsikring for, at få en forhåndsforsikring. Således jeg har fuld kasko på vognen mens jeg kører den hjem.

Til andre der vil forsøge sig med at importere en ny svensk CV, vil jeg anbefale den ikke bliver registreret i Sverige inden. Så kan i køre vognen på de grønne svenske plader indtil den Danske grænse, hvor i så kan montere prøvemærker. Så skal i bare have skaffet data certifikat på vognen, hvilket forhandleren kan hjælpe jer med. Derefter burde man så kunne køre til syn med vognen, og få den registreret i Danmark.

Mvh. Kim

Skrevet af Kim Borchers, 13-11-2019 - 15:15

Hej Kim

Kan du ikke få forhandleren til at køre campingvognen på svenske prøveplader ned til/på færgen. Han får pladerne med hjem og du klister danske prøveplader fra SKAT på vognen og køre hjem, husk der er kun ansvarsforsikring på mærkerne fra SKAT.
Jeg hentede vores Volvo V70 i Sverige og løb i samme problem som dig/jer. Der findes exportplader i Sverige, de fås hos den svenske Transportstyrelse, men de kræver forsikring, og den skal du tegne i Danmark og det kan du ikke, fordi vognen ikke er indregistreret i Danmark.Så det er også en blindgyde.
Det er anderledes i Tyskland, de har tyske prøveplader, som kan lejes.
Ellers skal vognen fragtes på lastbil til Danmark :-)

Lad os høre hvad det ender med, jeg tænker nemlig også, på at hente en vogn i Sverige, dog først om nogle år og samme mærke som jeres.

Held og Lykke med projektet og tillykke med den dejlig vogn, håber det lykkes ;-)

Mvh Kim

Skrevet af Johannes Brinkø, 12-11-2019 - 16:49

Vi hentede vores i Tyskland i år. Fik 3 dages tyske prøveplader, og kørte med disse direkte til Applus i Padborg, hvor vi havde bestilt tid til synetog indregistreringen i forvejen.
Der fik vi dansk reg.attest og danske nummerplader i løbet af 30 minnutter.

Skrevet af Jørgen L. Nielsen, 12-11-2019 - 10:30

Da vi i 2006 hentede vores nye vogn i Tyskland, havde vi nr. pladen med ned, og monterede den hos forhandleren.
Den skulle ikke til syn inden da..

Der er forskel på om den er ny ny, eller den er brugt.
Er den brugt skal den altid synes i DK inden indregistrering.

Om reglerne er blevet ændret siden 2006 ved jeg intet om.
Men jeg ville kontakte skat eller FDM, ikke en synshal, da de efter min mening ofte ikke ved hvad de svare på.

Mvh Jørgen

Skrevet af Anni Kirstine Andreasen, 12-11-2019 - 07:23

Hej. Din campingvogn skal til syn, vi har købt 2 campingvogne i Sverige begge gange brugte vi den Svenske forhandlers grønne prøve nummerplader så er campingvognen også kaskoforsikret under kørsel (forhandleren krav/forslag og ok i forbindelse med import/prøvekørsel). Vi har ikke haft nogen papir vedr. eksport bare købsaftale samt faktura. Du er velkommen til at skrive greif@live.dk

Skrevet af Kim Snedker Johansen, 11-11-2019 - 20:54

Hej Gunnar
Jeg kontaktede synshallen, og de fortalte mig at jeg skal stille vognen til et registreringssyn når man som privat importerer en campingvogn. Tak fordi du tog dig tid til at svare.
Mvh. Kim

Skrevet af Mary Scherrebeck, 11-11-2019 - 20:13

Hej Kim
Er du sikker på at cv skal til syn, når du har coc dokumenter mener jeg du kan få danske plader uden syn pladerne kan du tage med til Sverige ligesom danske cv forhandler ikke skal til syn men afleverer de dokumenter der kræves for at få plader
Husk lige forsikring

El. tag lige og ring DCU op jeg tror de ved det nøjagtig

Skrevet af Mette Bøgedal, 24-10-2023 - 15:07

Hvordan skaffer du tyske prøveplader til cv i Tyskland?

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her