Vogne og udstyr

Vinter opbevaring

Skrevet af Stig Rosenqvist, 26-05-2020 - 17:07

Vi diskutere opbevaring...
Hvad er bedst, ude eller inde...
Jeg hælder til ude... min filosofi er, den er lavet til det og jeg tænker at alle lister pakninger/fuger tørre så der er fare for utætheder efterfølgende...
Hvad der bedst...

Skrevet af Arnold Pries Kristiansen, 08-06-2020 - 19:59

Ja tak stabilt vejr vil vær kærkommen. Vi tager lidt af sted når der ser ud til 3 til 4 dage med ok vejr. Italien bliver det formentlig ikke til - måske lidt ned i Tyskland i sensommeren. Corona udviklingen følges nøje.
Mvh. Arnold

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 04-06-2020 - 16:52

Hej Arnold
Vi går stadig og venter på stabilt vejr. Tager måske til Svendborg eller Aalbæk - trænger efterhånden også til at få "ladet op med grænsehandel".
Vi har ikke mod på en udlands færd i år - vi stoler nok ikke på Italienernes omgang med Corona.
MVH BJ.

Skrevet af Arnold Pries Kristiansen, 04-06-2020 - 10:37

Hej Benny
Tak for dit fiñt uddybende svar. Vi har været lidt rundt i landet indenfor en radius af 100 km 10 overnatninger ialt. Vi har været på Esbjerg City camp - acsi, camp One Assens, Vejlby fed - acsi og Gammelbro camping. Stor forskel på miljøafgifter lige fra 10 kr pr plads til 20 kr pr person. Næste gang der kommer en tørvejr i nogen tid kører vi måske lidt nordpå. Hvis der bliver mulighed for det - corona fri periode - til efteråret kører vi måske en tur sydpå.
Mvh. Arnold

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 29-05-2020 - 10:47

Hej Arnold.
I år bliver det nok ikke til mere end lidt rundt i fædrelandet.
Vi har flere gange været i det sydlige frankrig den 1. maj. Vi er en lille uge om at nå dertil. Jeg husker datoen fordi franske børn løber rundt og sælger små, blå blomsterbuketter den dag.
På det tidspunkt kan vi se nærmest hele karavaner af campingvogne på vej hjem fra vinterhi.
Kommer man tidligt til nordspanien er der ikke ret mange på campingpladserne, så kan man se at folk kommer i bølger - først danske så hollandske og endelig tyske campister som ankommer - - hvert land har sine favorittider. Nå ja englænderne er der hele tiden, men dem har vi sjældent særlig god kontakt med???
I eftersommeren bliver der ret stille når den sidste tyske delstat slutter ferien. Den følgende uge strømmer det til med unge tyskere der skal på "komme hinanden ved tur" så bliver der fest i gaden - - men når de rejser bliver der meget meget stille. Og vi begynder hjemturen, ikke på grund af dårligt vejr, det er stadigt bedre end dansk sommervejr, men at være alene på en stor plads der langsomt lukker ned er ikke rart.
Vi starter gerne med en ½ fuld og en fuld 10 kg. gas. Vi er 2 og til alm. madlavning også på gasgrill og en sjælden gang lidt aftenvarme vi bruger på 2 måneder mellem 5 og 8 kg. gas.
Man kan ikke få byttet eller få fyldt danske gasflasker i Spanien. I andre lande kan det nok lade sig gøre men det kan være ret besværligt.
Vi bruger altid ACSI kort til overnatning, vi har en favoritplads som i højsæson koster 420 kr. for 2 pr dag. Vi kommer et pardage efter højsæsonnen og så koster det på ACSI kort 150kr. pr. dag og der er ikke nogen yderlige kreative afgifter .
Vi er gerne hjemme i midten af oktober , eller måske den sidste uge af oktober. Nogern gange har vi kørt i snevejr i alperne på hjemturen.
MVH BJ.

Skrevet af Arnold Pries Kristiansen, 28-05-2020 - 20:58

Hej Benny
Hvor tidligt på foråret startede/starter i jeres ture sydpå og hvornår vender i senest hjem om efteråret på jeres eftersommerture.
Vi er lige gået på efterløn og kunne derfor godt bruge lidt gode råd fra jer som har prøvet de lange ture flere gange.
På forhånd mange tak for svar.
Og rigtig god camping sommer i DK - vi vover os tidligst sydpå, hvis corona er ophørt - måske til efteråret.
Mvh. Arnold

Skrevet af Lennart Søderberg, 28-05-2020 - 16:01

Inde er bedst hvis der er ventilation så evt. fugt forsvinder.

Venligst Lennart

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 28-05-2020 - 11:12

Hej Arnold
Vores begrænsning ligger i ,at vi har en forsikring der gælder 60 dage pr. tur i udlandet. Vi kan tage lige så mange ture pr. år som vi orker.
I forsommere månederne kørte vi i 15 år i træk Spanien og Portugal rundt. Det kunne godt blive en tur på 9 til 10 tusind km.
I eftersommer månederne kørte vi til Italien eller Kroatien
Vi havde et almindeligt Isabella fortelt, men vi satte som regel kun taget op. Vi har også 2 parasoller som vi kan flytte rundt med.
Vi foretrækker en temperatur på mellem 25 og 30 g. - - bliver det varmere/ koldere flytter vi. Vi er absulut nomader.
På disse ture bruger vi kun vognen til at sove i. Alt andet foregår udendørs.
MVH BJ.

Skrevet af Arnold Pries Kristiansen, 28-05-2020 - 06:35

Hej Stig
Vi har vores opbevaret indendørs fordi muligheden bød sig. Om det er bedst ?
Hej Benny
Kan se du skriver at i bor i vognen 4 mdr om året - imponerende - det gør mig lidt nysgerrig på hvad i bruger som solsejl/fortelt ? for det sættes op mange gange.
Mvh. Arnold

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 26-05-2020 - 23:29

Da vi købte vores nuværende vogn spurgte jeg forhandleren, hvor længe kan sådan en holde sig, når den altid skal være udendørs?
Han svarede, de første 25 år sker der ikke noget særligt.
Det er nu mere end 22 år siden og alt i vognen fungerer som det skal. Når vi ikke bruger vognen holder den udendørs på et nedlagt gartneri ca. 3 km. herfra.
Vi er nomader og vi bor i vognen ca. 4 måneder om året, vognen har været europa rundt flere gange, og den har kørt noget over 200000 km.
MVH BJ

Skrevet af Svend Langebjerg Hansen, 26-05-2020 - 19:43

Hej Stig
Jeg hælder så absolut til indendørs opbevaring om vinteren.
Aluminium, som på vores vogn, bruges både på tag og sider arbejder en del i kulde/varme, om vinteren kan du have måske 5 minus grader om natten og hurtigt 10-15 plus grader i solen om dagen. Dvs. det arbejder lidt under alle liste og pakninger og øger dermed, i mine øjne, faren for utætheder. Forestil dig også 10 cm. sne på taget, det smelter lidt om dagen, glider ind under kanter på ovenlys og ventilations hætter. Det fryser så til is om natten og når det fryser udvider det sig og sætter pres på kanterne.
Pakninger og fuger tørrer ikke ud fordi den står indendørs, solen derimod nedbryder plast og fugemateriale.
Der er jo også den store fordel at når du om efteråret vasker vognen ovenpå sæsonen og sætter den i vinter hi, ja så skal den nærmest bare støves af om foråret :-)
Mvh. Svend

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her