Vi kan godt lide at skille os ud

Vi kan godt lide at skille os ud

Nille og Jonathan Davies er ikke, som folk er flest, og det har de det glimrende med. Deres gamle, farvestrålende campingvogn vækker altid opsigt, og det enkle liv i campingvognen har også inspireret dem til at bo mere simpelt derhjemme.

Der er dem, som bedst kan lide at falde i ét med tapetet, og så er der folk som Nille og Jonathan Davies, der ikke har noget imod at skille sig ud.

Hvis du har boet på DCUs campingpladser i Rørvig, Kulhuse, Hornbæk, Ebeltoft eller Rønne, og har været der samtidig med Nille og Jonathan, har du måske lagt mærke til parrets hjemmemalede, farvestrålende campingvogn. For den er vanskelig at overse, og det har parret det fint med.

– Vi er nogle lidt vilde og skøre typer, og vi kan godt lide at skille os ud og give folk noget at grine ad og snakke om, siger Nille Davies. Nille og Jonathan Davies er begge 34 år.

 

Lignede noget der var løgn

Hun og Jonathan havde kendt hinanden i et par måneder, da de blev kærester i april 2020, hvor Danmark netop var blevet lukket ned som følge af corona, og hvor Jonathan spurgte Nille, om hun ville med til Jylland for at hente en gammel campingvogn. Det ville hun gerne.

– Turen til Jylland var mere eller mindre vores første date. Vi vidste godt, at vi begge er kreative og har hænderne skruet godt på, men det var først, da vi købte campingvognen, at det for alvor gik op for os, hvor meget vi kan lide at bygge, og hvor glade vi er for den kreative proces, der følger med, siger Nille Davies.

Jonathan er fra Wales og har en baggrund som murer i Storbritannien, og Nille har en kort overgang været i lære som maler, så det er ikke fremmed for nogen af dem at bruge hænderne. Og der var i høj grad brug for alle parrets kreative evner, for campingvognen lignede med Nilles ord ”noget, der var løgn”.

– Det er en Adria, der er mere end 20 år gammel, og som blandt andet har været brugt til festivaller. Da vi hentede den, lå der gamle kondomer på gulvet, så det er vist en vogn, der har levet det vilde liv.

Så vildt lever campingvognen ikke længere, for mens Nille og Jonathan arbejdede på at renovere den, blev hun gravid, og eftersom Jonathan har 10-årige Oscar og 8-årige Olivia fra et tidligere forhold, var det vigtigt at der var plads til de tre børn i campingvognen.

– Da vi begyndte at renovere den, vidste vi egentlig ikke helt, hvad vi ville lave med den, men vi begyndte med at fjerne toilettet og male den hvid indeni, og bagefter renoverede vi den udenpå. Da jeg blev gravid, skulle vi nå at have den færdig, inden jeg fødte, og så fik den ellers hele turen med køjeafdeling og så videre, så den egnede sig til vores familie.

 

InteriørKøkkenet har god bordplads, og der skal naturligvis også være plads til de to børn. Derfor er vognen indrettet med køjer.

 

Lever mere simpelt

Når de ikke camperer, bor de i en lille 2. værelses lejlighed i det centrale Roskilde, så de boltrer sig ikke i plads i hverdagen.

– Camping skal være lidt hyggeligt og intimt, men fordi vi bor småt derhjemme, føler vi, at der er masser af plads, når vi er på camping, for de store finder altid nogle at lege med, og det er bare nemmere, når man kan være ude. Når vi alle fem er af sted, får alle opgaver, så ansvaret bliver uddelegeret, for ellers kan man ikke få en ren tallerken. Nogle gange kan det give lidt brok, men alle indretter sig efter det.

Og livet i campingvognen har haft betydning for det liv, børnefamilien lever hjemme i Roskilde.

– Vi vægter bæredygtighed højt til hverdag, og efter vi er begyndt at campere, hvor vi lever meget enkelt, har vi talt om, hvor meget ligegyldigt skidt, vi fylder vores liv med derhjemme. Man behøver ikke at have et stort skab, som man fylder op med en masse ligegyldige ting, så livet på camping har haft indflydelse på, hvordan vi lever til daglig.

– I campingvognen har vi fået ændret de elektriske systemer, så det hele kører på 12 volt, så vi bruger næsten ikke noget strøm. Det betyder, at det tager lang tid at lade telefonen op, men det går nok. Vores oprindelige plan var faktisk også at få solceller på taget, men fordi vognen er så gammel, følte vi ikke rigtig, at det kunne betale sig, siger Nille Davies.

 

En god samtalestarter

Roskilde-parret bruger som oftest DCUs campingpladser og har både besøgt Rønne Strand, Hornbæk, Kulhuse, Ebeltoft og Rørvig.

– Vores søn Bailey var kun et par måneder gammel, da han første gang var med på camping på Bornholm. De DCU-pladser, vi bedst kan lide, er Kulhuse, som har en særlig plads hos os, fordi det var den første campingplads, vi besøgte med campingvognen, og det var også der, vi begyndte at male den, da vi spraymalede et sort hjerte. Og så er vi vilde med at komme i Rørvig, som er tæt på vandet, og hvor alle bare er så søde, og hvor vi virkelig føler os velkomne, siger Nille Davies.

Og den farvestrålende campingvogn gør det let at komme i kontakt med andre campister.

– Mange vil gerne snakke, når de ser vores campingvogn, og der kommer tit børn løbende over, som synes, at den er sjov. Der er helt klart også nogle, som synes, at den er for larmende og for meget, men de fleste er positive, og den er en rigtig god samtalestarter, siger Nille Davies, der sammen med Jonathan er klar med nye planer nu, hvor der ikke er mere at lave på campingvognen.

– Vores næste projekt bliver nok en kolonihave, og så har vi også talt om at købe en flyttebil eller en bus og ombygge til en camper. Der skal helst ske noget, siger Nille Davies.

 

Vi kan godt lide at skille os ud
Sønnen Bailey elsker at være med sine forældre på camping

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her