Tjekkiet

DCU 6. kreds invitere til en skøn sommertur til Tjekkiet fra d. 15. juli til d. 25. juli 2018

Vi har planlagt en sommerferietur til området Vestbøhmen. Området er et oplagt ferie land, der byder på bjerge, udstrakte skove og alt i alt dejlig naturen, som indbyder til  masser af gåture. 

Vi skal bo i den verdensberømte kurdbytrekant, på campingpladsen Baldi ved Jesenice sø 

https://www.eurocampings.dk/tjekkiet/karlovy-vary/jesenice/autocamp-baldi-119374/

Programmet starter søndag d. 15. juli 2018

Kl. 17.00 med standerhejsning

 

Mandag– går turen til Cheb   https://da.wikipedia.org/wiki/Cheb

Som er den tætteste by ved campingpladsen. Cheb er et af de ældste og vigtigste byer i Tjekkiet og vi får en grundig rundvisning der. Vi skal blandt andet se det ældste bevarede bygningsværk, borgen, torvet med elleve handelshuse fra 1200 tallet, rådhuset, den barokke Samsonbrønd m.m.

 

Tirsdag – Jachymov – det kommunistiske fængsel + bjergkæden Krusne horz

Tjekkiet er et tidligere kommunistisk land, men ikke alle er klar over, hvor slemt det var, at leve i de kommunistiske tider. Den værste periode var omkring 1950, hvor kommunisterne arresterede alle de, som var mod regimet. Demokratiet eksisterede kun på papiret. De kommunistiske fængsler var slemme og det får vi et indblik i. Turen er alvorlig og giver et godt indblik i historien.

Efter frokost kører vi med liften op på toppen af bjerg Klinovec, som ligger over 1200 m over havet. 

 

Onsdag – Mariánské Lázně  

Marianske Lazne er velegnet som kurdby og ferie by. Den er den yngste af den berømte kurdbytrekant. Byen har over 40 kilder med forskellig sammensætning. Byen er utrolig smukt og bliver kaldt for byen i parken, parken i byen. 

Efter ankomst til byen starter vi med et besøg i en park med ca 25 miniaturer – tjekkiske bygninger, slotter og andre seværdigheder som har stor betydning for Tjekkiet og tjekkerne. Bagefter en kort byrundtur til fods, hvor vi ser alle de vigtiste steder. Vi kommer selvfølgelig også til at smage på nogle af de minerale kilder. Der bliver også mulighed for gåtur på egen hånd.

Torsdag – Thun porcelænfabrik   

Tjekkiet er mest kendt for krystalglas og øl. Mange ved ikke, at Tjekkiet også har en stor produktion af porcelæn. Vi skal besøge en af de ældste porcelænsfabrikker – Thun. Thun blev grundlagt i 1794 og regnes for de største midt i Europa. Her skal vi se fabrikken og der bliver mulighed for at handle butikken.

Fredag

Fridag 

 

Lørdag

Blive store handle dag, da vi skal en tur til det lokale marked, hvor man handler med vietnamerserne og føler sig som i Asia. Markedet ligger tæt på det tyske grænse og regnes blandt de største i Tjekkiet. 

 

Om aftenen er der arrangeret festmiddag med ekstra god mad, musik og dans.

 

Søndag – tjekker vs. tysker

Da vi opholder os i området nær grænsen mellem Tjekkiet og Tyskland, skal vi opleve hvordan forholdet er/var mellem tjekker og tysker. Både under og efter 2. verdenskrig mv. 

 

Mandag – sommerfuglereservat i en udslukt vulkan og tørvemose 

I dag skal vi ud og opleve naturen. Vi besøger et drivhus med sommerfugler, en udslukt vulkan, hvor man kan se størknet lava og vulkansk aske og det 221 ha store tørvemoseområde med slamvulkaner, varme kilder, interessant flora og fauna. Vi skal gå en tur på en undervisningsrute, som løber forbi de vigtigste seværdigheder bla. de såkaldte mofetter, som er op til 80 cm brede, tragtformede åbninger i jorden, hvor kuldioxiden står og bobler. Stien består af gangbrædder, da man ikke kan gå i mosedynder.

Tirsdag – kurdby Karlovy Vary https://en.wikipedia.org/wiki/Karlovy_Vary#/media/File:Karlovy_Vary_Czech.jpg

Vi kører en tur til Karlovy Vary, som er en af de smukkeste byer i hele Tjekkiet. Byen er et af de mest besøgte kursteder i landet, hvor man har fundet flere tusinde mineralkilder. Ærligt sagt:- byen kan ikke beskrives, den skal besøges. Der bliver både rundvisning og tid på egen hånd.

Sidst på eftermiddagen er der rundvisning på Becherovka. Becherovka er den mest berømt tjekkiske likør og kaldes i Tjekkiet for Karlovy Varys trettende mineral kilde, som vi også får lov at smage på flere forskellige slags.

 

Onsdag – præmonstranserkloster Tepla

Munkeklosteret blev grundlagt allerede i 1193 og ejede over 9000 ha marker og 6000 ha jord. Kloster husede munker frem til slutning af anden verdens krig. I dag er det igen præmonstranter, det ejer stedet og vi hører den spændende historie og ser blandt andet det prægtige bibliotek, hvis sal er 25 m lang,12 m bred og 16 m høj. 

 

Alle turerne køres i busser og vi har dansktalende guider med både i bussen og ved alle serværdigheder. Der vil blive serveret frokoster eller anden forplejning alle dage (drikkevarer for egen regning)

Vi vil komme til at smage mange lokale retter, og smage godt tjekkisk øl. Der bliver en festaften med dejlig mad og musik og dans. 

 

Det vil blive en tur med masser af oplevelser og kulturrelle indslag. Og da vi er i et meget naturskønt område vil der også være indlagt flere gåture i det flotte bakkede terræn – så husk traveskoene. 

De fleste dage bliver vi hentet ved campingpladsen omk. Kl. 9.00 og er hjemme igen sidst på eftermiddagen. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her