Titanic Belfast, udstilling, verdens førende turismeattraktion, turisme

Titanic-udstilling kåret som verdens førende turistattraktion

Titanic Belfast, der er verdens største udstilling om Titanic, er placeret på stedet, hvor den berømte luksusliner blev bygget og søsat; og den er blevet præmieret som ‘World’s Leading Tourist Attraction’ hos det prestigefyldte World Travel Awards på Maldiverne.

Efter at have slået Colosseum, Akropolis og Eiffeltårnet i kampen om at blive Europas officielle førende turistattraktion, er Titanic Belfast sejlet videre mod nye sejre og er nu verdens førende turistattraktion.

Med mere end 1 million stemmer fra hele 216 forskellige lande under den prestigefyldte hædersbevisning, der er kendt som ”turismens Oscar”, blev Titanic Belfast kronet som verdens førende turistattraktion. Den slog hård konkurrence fra de otte tilbageværende finaledeltagere, deriblandt Ferrari World i Abu Dhabi, Las Vegas Strip i USA, Machu Picchu i Peru, og Guinness Storehouse også i Irland. Det er første gang en turistattraktion fra Irland har vundet den prestigefyldte anerkendelse.

Image
Titanic Belfast, udstilling, verdens førende turismeattraktion, turisme


Aileen Hickey, der er direktør for Tourism Ireland i Nordic Region, bød nyheden velkommen: 
– Titanic Belfast er en fantastisk oplevelse, og vi får hele tiden utroligt positive tilbagemeldinger fra de nordiske gæster. Med blot to timers rejsetid mellem Dublin og Belfast er Titanic Belfast en stærkt motiverende faktor for at kombinere de to byer i løbet af én ferie.

Tim Husbands MBE, direktøren for Titanic Belfast, sagde: 
– Vi er begejstrede over, at vores enestående og originale produkt har vundet afstemningen som verdens førende turistattraktion inden for såvel branchens som den offentlige kategori – og det blot fem år efter lanceringen! Ligesom filmen TITANIC har vi vundet mange priser, men denne pris er vores Oscar og vores kronjuvel. Der er ingen tvivl om, at historien om RMS Titanic tryllebinder hjerter og sind over hele kloden, og denne pris beviser holdbarheden i eftermælet.

Image
Titanic Belfast, udstilling, verdens førende turismeattraktion, turisme

Offentligheden, partnere indenfor branchen, kendte personligheder, politikere, sportsstjerner og forretningsfolk gav alle deres støtte til at hylde vartegnet som ”Verdensmester” på lige fod med de tidligere vindere, der inkluderede Taj Mahal, Las Vegas Strip og Pyramiderne i Egypten.

The Guardian beskrev Titanic Belfast som “et inspirerende vidnesbyrd over Titanic og byen, der byggede hende”, og mere end tre millioner gæster fra hele jorden har allerede været på besøg siden åbningen i 2012 – heriblandt mange prominente gæster såsom Hendes Majestæt Dronningen af England, den tidligere udenrigsminister og præsidentkandidat i USA Hillary Clinton, instruktøren af TITANIC James Cameron, Dr. Robert Ballard, der fandt Titanics vrag, såvel som kendisser som Adele og Michael Bublé, for blot at nævne et par stykker.

Titanic Belfast fortæller ikke blot historien om Titanic, men huser også de mest betydningsfulde artefakter fra Titanic, heriblandt det sidste brev der blev skrevet ombord på Titanic af Esther Hart fra Essex og hendes syvårige datter Eva, samt SS Nomadic – den eneste bevarede luksusliner fra White Star. 

Læs mere om Titanic Belfast

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her