Tirol, Østrig, ferie, rejser

Tirol - aktiv ferie for hele familien

Tirol er et sandt overflødighedshorn af aktiviteter sommeren igennem, og den smukke natur byder på noget for hele familien, uanset om man vil vandre, klatre, svømme eller opsøge seværdigheder. Er man på ferie i Tirol, er det ikke noget problem at sammensætte et alsidigt og spændende program – det er bare at vælge blandt de utallige muligheder.

Her en række inspirerende tips til en indholdsrig ferie. Man kommer rundt til nogle af Tirols bedste destinationer, og samtidig tages der hensyn til familiens forskellige interesser og ønsker.

Tip 1: Pillerseetal – sjove familieaktiviteter, god mad og medrivende aftenunderholdning
Læg ud med en dag på børnenes præmisser. I Familienland Pillersee er der mange sjove og udfordrende aktiviteter at kaste sig over, at et besøg vil være et sikkert hit blandt familiens yngste. Parken byder blandt andet på en 500 meter lang rutsjebanetur, et rafting-anlæg samt en indendørs klatrehal med 60 forskellige ruter. De alleryngste kan besøge parkens minizoo, mens forældrene plejer kroppen i saltgrotten. I den nærliggende by Fieberbrunn ligger Gasthof Großlehen, og mens det voksne publikum lokkes af Großlehens gastronomi og regionale specialiteter, nyder børnene et besøg på klatrebanen og minigolfanlægget. Stedet byder på aktiviteter nok til resten af eftermiddagen, men er energien til det, kan man afsætte aftenen til en tur i Fieberbrunns gader. Sommeren igennem er der hver tirsdag optræden af blandt andet ildslugere, tryllekunstnere og akrobater, og festen tiltrækker traditionelt tusindvis af gæster.

Tip 2: Bjergtagende oplevelser i Wilder Kaiser 
Sæt dagen af til en smuk tur i Wilder Kaisers imponerende bjergverden. Liften Scheffauer Bergbahnen fører sommergæster direkte op i højderne, hvor eventyret venter, og aktivitetsmulighederne står i kø. Hvis børnene kan lokkes væk fra legeområdet Kaiserwelt, kan en lille vandretur føre til bjergrestauranten Jochstube, hvor menukortet blandt andet lokker med de østrigske specialiteter Kaiserschmarrn og Wienerschnitzel. Afsæt derefter tid til en sejltur på Jochstubensees glitrende vand, eller tag en vandretur i det flotte bjerglandskab. Slut en god og oplevelsesrig dag af i Kaiserbad. Her kan man bade udendørs i en rigtig bjergsø eller slappe af i den indendørs pool, og både i Wilder Kaiser samt i Kaiserbad vil hele familien trives. Der kan spares på feriebudgettet med et gæstekort. Med kortet i hånden er det gratis at køre med offentlige transportmidler, 13 af områdets lifte kan frit benyttes, og der er gratis adgang til alle områdets seks oplevelsesparker.

Tip 3: Oplev Alpbachtals romantik og spring på hovedet i Tirols varmeste badesøer
Start dagen med en tur i liften, som fører op til Wiederbergerhorn. Her er der en perfekt panoramavandretur på ca. 4 km rundt omkring bjergtoppen – både børn og voksne vil opleve naturen på en helt ny måde. Tilbage ved udgangspunktet, kan børnene afprøve eventyr-legeparken Lauserland. Parken henvender sig især til de yngste, som blandt andet kan afprøve klatreevnerne på rebbanen eller lege i det sjove vandhjul. Nede i dalen ligger byen Alpbach, der flere gange er kåret som Østrigs smukkeste landsby, og den er kendt for sine små krogede gader, originale bindingsværkshuse og overdådige blomsterpragt. Men herfra kan man også tage videre til Kramsach for at besøge museet Tiroler Bauernhöfe, som er et slags friluftsmuseum bestående af 14 historiske bondegårde. Sidst på dagen kan hele familien skifte vandrestøvlerne ud med badebukser, for i Alpbachtal finder man et af Tirols allerbedste badeområder. To af de lokale søer, Reintaler See og Krummsee, er særlig populære, for de kan prale af badevandstemperaturer på op til 25 grader, hvilket er Tirols varmeste. Overnattende gæster i Alpbachtal Seenland udstyres med et Seenland Card, og dette udleveres kvit og frit i det antal dage, man opholder sig i området. Kortet giver gratis adgang eller stor rabat til offentlige transportmidler, lifte og seværdigheder.

Image
Alpbach, Østrig, Tirol, smukkeste landsby

 

Tip 4: Zillertalbahn – adrenalinkick og klassisk togtur gennem smukt bjergområde
Få rejsemåder er hyggeligere end en klassisk togtur, hvor dampen står op fra lokomotivet, mens man i overkommeligt tempo bevæger sig gennem landskabet. Dette kan opleves, hvis man tager med Zillertal-banen fra Jenbach til Mayerhofen, hvor der er god tid til at nyde det smukke, bjergrige landskab. Tag derefter vandrestøvlerne på og fortsæt med Zeller Bergbahnen op i højderne, eller prøv en tur med den populære, men vilde Arena Coaster. Der er tale om en 1.450 meter lang rutsjebane med bølger, stejle kurver og hop, men særligt udfordrende er et loop på 540 grader. Turen er både sjov og adrenalinfremkaldende, men har man ikke fået spænding nok, kan dagen passende slutte i Freizeitpark Zell, hvor endnu flere aktiviteter – blandt andet endnu en rutsjebane samt en white water-tur – venter. Turen tilbage til Jenbach foregår i et mere stille og roligt tempo med Zillertal-banen.

Tip 5: Alpine naturoplevelser og storbystemning i Innsbruck
Innsbruck ligger yderst attraktivt i et fantastisk naturområde. Mens selve Innsbruck inviterer til gåture i de charmerende gader, lokker den nærliggende natur til vandring, klatring og adventuresport. En perfekt start på dagen vil være turen op til Nordkette – et højtliggende bjergområde, som ligger umiddelbart nord for Innsbruck. Turen op med lifen Hungerburgbahn, er en oplevelse i sig selv, og man kan komme helt op til Hafelekahrspitze, som ligger i mere end 2.300 meters højde. Neden for Nordkette ligger den kendte Alpenzoo. Her kan man opleve den alpine fauna tæt på, og blandt de 2.000 dyr kan man se ulve, brune bjørne, stenbukke og oddere samt en stor bestand af fugle og reptiler. Efter frokosten, der fx kan indtages i den hyggelige Restaurant Weiherburg, som ligger ved siden af Alpenzoo, kan eftermiddagen afsættes til et besøg i Innsbrucks gamle bydel. Her ligger seværdigheder, restauranter og shoppingmuligheder side om side. Et ophold i og omkring Innsbruck kan gøres både lettere og billigere, hvis man køber et Innsbruck Card. Kortet giver gratis adgang til offentlige transportmidler, bjergbanerne samt Alpenzoo.

Tip 6: På sporet af de vilde dyr i Oetz 
Et besøg i Oetz’ fascinerende bjergverden er en oplevelse for hele familien. Hop i gondolliften ved Acherkogelbahn og nyd svæveturen op til Hochoetz, som ligger i mere end to kilometers højde. Her udgår en række vandreruter, der alle byder på fantastiske udsigter, og én af dem er særlig interessant, hvis man vil vide mere om dyrelivet i bjerge. Man har nemlig etableret en temavej med fokus på den alpine fauna, og langs ruten har ti forskellige dyr skjult sig. Ved hver af de livagtige og naturtro modeller bliver man klogere på dyrelivet i Alperne, og vandreturen giver god appetit til den efterfølgende frokost i en af de hyggelige bjerghytter. Sæt eftermiddagen af til en svømmetur i Erlebnisbad Oetz, hvor der både er rutsjebane og fontæner, eller besøg den sjove og actionfyldte Kids Park. Det er gratis at komme ind, og gæster kan blandt andet gå på opdagelse i guldminen eller udfordre hinanden på rebbanen. Med et Ötztal Card er det gratis at benytte offentlige transportmidler samt svømmebad og lifter.

Tip 7: Højtflyvende oplevelser for alle aldre i Fiss
Start dagen tidligt om morgenen med liften Schönjochbahn og stå af ved mellemstationen. Herfra venter en 90 minutter lang vandretur i det smukke, bjergrige terræn, inden man når frem til Frommes Alp.
På flere måder er Restaurant Frommes Alp et højdepunkt. Først og fremmest ligger det hyggelige spisested på en bjergskråning i den sydlige del af Fiss, hvorfra der er et flot panoramablik over de omkringliggende bjerge. Men Frommes Alp er også hjemsted for et fascinerende falkonershow, hvor man lærer om jagtfuglenes teknik og levevis. Ud over falke og sneugler kan gæster desuden stifte bekendtskab med råvildt og andre rovfugle i den lille dyrepark. Efter frokosten og vandreturen tilbage til Fiss, så kan en tur op i bjergene med liften Möseralm byde på en anden slags attraktion – Summer Funpark Fiss, der er et stort hit hos familier. Aktiviteterne foregår både til lands, til vands og i luften, og der er garanti for en actionfyldt eftermiddag. 

Læs mere om de mange muligheder i Tirol

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her