Krimmler Wasserfälle, vandfald, Østrig, de østrigske alper

5 ting du skal se i de østrigske alper

​Flere og flere danskere holder sommerferie i SalzburgerLand. Men hvad skal man opleve i de østrigske alper? Her er en guide over sommerens fem største oplevelser i SalzburgerLand.

Antallet af danske overnatninger i SalzburgerLand i sommerhalvåret er fra 2013-2017 steget med knap 24 procent, hvilket vidner om en voksende interesse for det naturskønne alpeland hos de danske rejsende. Læs her, hvad du ikke må gå glip af i regionen.

1. Eisriesenwelt – verdens største isgrotte

I den østrigske region SalzburgerLand ligger verdens største isgrotte. Grotten kaldes Eisriesenwelt og strækker sig over mere end 40 kilometer. Grotten ligger placeret højt i bjergene, så man må med gondollift for at nå indgangen. Herefter venter en oplevelse i verdensklasse, når man inde midt i den enorme isgrottes labyrint kan opleve beundringsværdige klippevægge, krystalklar skønhed og storslåede isformationer.

Læs mere om Eisriesenwelt

Image
Eisriesenwelt, verdens største isgrotte

 

2. Gletsjereventyr i Kitzsteinhorn

Gletsjeren ved Kitzsteinhorn bliver, med sin lokation 3.029 meter over havets overflade, kaldt for ”Toppen af SalzburgerLand”. Og med god grund. Herfra udfolder der sig nemlig en spektakulær panoramaudsigt over Alpernes bjergtoppe og det naturskønne østrigske landskab. Hele året rundt er området dækket af is og sne, hvilket muliggør, at man om sommeren kan få et afbræk fra varmen og boltre sig i vinteraktiviteter i bjergene. Området råder både over pister med natursne, masser af ruter og parker til freeriders og freestylers og action for hele familien i Østrigs unikke Ice Arena, hvor der både findes en sne-strand med solstole, kælkebakker, et magisk tæppe og trekkingruter rundt på gletsjeren.

Læs mere om Kitzsteinhorn

Image
Kitzsteinhorn, Toppen af SalzburgerLand, Østrig


3. Krimml-vandfaldene og SalzburgerLands storslåede kløfter

SalzburgerLand er fuld af spektakulære kløfter og vandfald, der fylder luften og ørerne med lyden af det brusende vand og den vilde natur. Bjerglandskabet i regionen byder på masser af vandreruter gennem de unikke kløfter, der i Østrig kaldes ”Klamm”, og Østrigs suverænt højeste vandfald, Krimmler Wasserfälle, der har en faldhøjde på 380 meter. Er man til action, kan man prøve canyoing, hvor man med guider og udstyr bevæger sig igennem den vilde natur og krydser vandfald, klipper og kløfter. Hver mandag i juli og august kan man på den guidede tur ”En nat af vand” også opleve området om natten på en uforglemmelig nattevandring gennem Sigmund-Thun-kløften, der afsluttes på ægte vildmarksmanér omkring et lunt lejrbål.

Læs mere om Krimml-vandfaldene

 

4. Bybesøg i charmerende Salzburg

I den eventyrlige barokby Salzburg flyder gaderne over med alpeidyl, sjæl og historie. Overalt stikker irgrønne kupler og gyldne spir op i luften og peger øjnene i retning af byens vartegn, den 900 år gamle og velbevarede fæstning, Festung Hohensalzburg, placeret på toppen af byen. Byens skønhed og historiske sjæl fik Salzburg placeret solidt på UNESCO’s verdensarvsliste tilbage i 1997, og i folkemunde anerkendes bjergbyens charme med kælenavnet ”Nordens Rom”. Salzburg er desuden komponisten Mozarts fødeby og hjemsted for filmklassikeren The Sound of Music. Om sommeren indtages gaderne af karnevalsklædte festivalgæster, når Salzburg Festival løber af stablen og garanterer feststemning, musik og kulinariske lækkerier.

Læs mere om Salzburg

Image
Salzburg, Østrig, Festung Hohensalzburg

 

5. Grossglockner Hochalpenstrasse – en bjergtur i særklasse

Mange lande har ikoniske veje, man bare må køre. Grossglockner Hochalpenstrasse i Østrig er en af dem. Den 48 kilometer lange Hochalpenstrasse garanterer fantastiske udsigter over bjerge, søer og dale, når vejen bugter sig gennem grønne bjerge, farverige blomsterenge, klipper, is og sne. Turen snor sig dybt ind i hjertet af nationalparken Hohe Tauern, der med sine 1.800 kvadratkilometer er Østrigs største. Den billedskønne køretur følger bjergets kroge og sving, mens de kraftfulde vandfald bruser, og murmeldyr leger i vejsiderne. Til slut hæver det majestætiske sorte bjerg Grossglockner sin tinde og agerer en imponerende finale på den storslåede rute, der uden tvivl hører hjemme på alle udsigtsjægeres bucketlist.

Læs mere om Grossglockner

Image
Grossglockner Hochalpenstrasse, Østrig

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her