Sverige, Idre Fjäll, ski, skitur, campingområde, aktiv ferie

Tid til skitur i Sverige

Skilandet Sverige har meget nyt at byde på, både til de øvede og nybegyndere samt til børn. Trecifrede millioninvesteringer sikrer bedre liftkapacitet, flere ski-in ski-out-hytter og masser af sne hele sæsonen.

Danskerne kan se frem til meget nyt, når det er tid til en aktiv ferie på ski i Sverige denne vinter.

– Svenskerne har sat alle sejl til forud for skisæsonen 2016/2017. Et trecifret millionbeløb er brugt til nye investeringer for at opgradere skisportsstederne, og danskerne kan bl.a. glæde sig til en ny og meget hurtig gondol i Kläppen i Sälen. Nye indkvarteringsmuligheder, incl. ski-in ski-out i Idre Fjäll lover godt, og alt i alt kan vi glæde os til en ny sæson på ski, siger Anna Kron Boysen, PR manager i VisitSweden. 

Ny gondol åbner i Kläppen Ski Resort
Dalarnas længste og Sälens hurtigste gondollift åbner i Kläppen i december. Den bringer effektivt skiløberne til tops på bjerget, men også udsigtselskere kan få en spektakulær oplevelse på ingen tid. Den nye gondol tæller 47 kabiner med plads til 10 personer i hver, og fra alle pladser kan nydes en skøn panoramaudsigt. Gondolen kan tage 2.400 personer i timen og har sit udspring ved velkomstcentret med en mellemstation på Tranantorget. Den nye gondol hører til verdens mest moderne af sin art, bl.a. med elvarme indbygget, så man kan få varmen på sin vej til toppen – og ned. En større investering på 90 millioner kroner i alt ligger til grund for en generel opgradering af hele området i Kläppen. 

Image
Sverige, Kläppen, ski, skitur, gondol, lift, campingområde, aktiv ferie


 

Idre Fjäll med skiløb lige udenfor døren og masser af sne
Populære Idre Fjäll er heller ikke denne sæson bleg for at komme med nyheder til skifolket. Der åbnes et helt nyt campingområde med 40 pladser i første etape og totalt set 400, når området er fuldt udbygget. Campingområdet er ’ski-in ski-out’ og ligger dermed klos op ad pister, langrend, aktiviteter og serviceydelser. Og så ligger det med en vidunderlig udsigt over fjeldet. Hovedparten af pladserne vil være sæsonpladser, hvor man indskriver sig for en sæson, men der bliver også mulighed for at leje sig ind på ugebasis. 
Idre Fjäll er mere snesikkert end nogensinde, for takket være Sveriges eneste ”Snow Factory”, der producerer sne i plusgrader, kan skisportsområdet mønstre en meget lang sæson. De er klar til alpine træningsgrupper fra den 28. oktober, og andre kan få brædder under fødderne fra den 15. december. 

Image
Sverige, Idre Fjäll, ski, skitur, campingområde, aktiv ferie, børn


Skistar i Sälen, Åre og Vemdalen – film, der dokumenterer dit skiløb
Skistar byder vanen tro på mange overraskelser, når en ny skisæson går i gang. I år er ingen undtagelse, og vil man for alvor tjekke sit skiløb, kan det nu lade sig gøre i SkiStars Snowparks i Sälen, Åre og Vemdalen, da opsatte kameraer foreviger sving og hop. Ved indgang til parken aflæses ens liftkort, og i løbet af ganske kort tid kan ens individuelle skifilm ses på den personlige MySkiStar-profil. Det er tilmed nemt at dele sin film på de sociale medier. SkiStar lancerer også Valles skiskole for børn i alderen 3-9 år samt tilbyder sjov børnepasning i bjergene. 
Nyt i Vemdalen, Björnrike, er, at der bliver belysning på storslalomsbakken, hvilket giver gode muligheder for aftenski. Samerland åbner et børneområde i Björnrike, hvor samere fortæller om deres kultur og vigtige rolle i Härjedalens udvikling. Her kan prøvesmages renkød og fisk, som tilberedes over åben ild og serveres med det samme. Renerne holder til her, så et møde med dem er ikke utænkeligt. 

Isaberg ruller med børnene
Isaberg er Sydsveriges største skisportsområde og byder også i denne sæson på nyheder, bl.a. et helt nyt børneområde med 70 meter rullebånd til de mindste. I alt har området 10 pister fra de børnevenlige grønne til de krævende sorte. Isaberg byder også på god indkvartering, bl.a. med ski-lodge bygninger placeret tæt på pisterne med flere nedkørsler i forskellige niveauer og retninger lige udenfor skikælderen. 
Liftsystemet i Isaberg tæller bl.a. en 6-personers stolelift, der går helt til bjergtoppen, og fuldt automatiserede snekanoner, der sikrer gode, snesikre pister og dermed også en lang sæson. Skiskole og skileje er naturlige ingredienser i Isaberg, som kun ligger et par timers kørsel fra Gøteborg og Malmø og dermed kan nås på en endagstur og også til en weekend på ski. 

Nye store hytter i Falköping skiområde og mere sne på Hovfjället
Falköping indvier fire nye hytter med 8 sengepladser i hver. Der er tilmed kort afstand til liftsystemet på kun 100 meter. Området får også nye pistemaskiner, som optimerer pisterne løbende. Nye langrendsløjper er på vej og er planlagt klar til brug i 2017. Også Hovfjället udbygger snesystemet en del til denne sæson, så sneen vil dominere, hvor man end kigger hen.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her