Overnatninger, camping, campingferie, turister, campingovernatning, overnatningstal, campingrådet

Stor fremgang i tyske overnatninger

Overnatningstallene er netop udkommet, og antallet af tyske campingovernatninger steg i juli måned med 11 %. Samlet for året til og med juli er antallet af tyske campingovernatninger steget med 5 %.*

Antallet af danske overnatninger i juli faldt dog med 2 %. Dette til trods er det faktisk ganske nådigt sluppet med det ringe vejr, vi havde i starten af juli måned. For året til og med juli er der kun et marginalt fald på 1 %, da antallet af danskere var status quo i foråret.

Antallet af hollandske overnatninger er for året til og med juli steget med 1 %. Det dækker dog over en stor stigning i juni og et stort fald i juli. De norske overnatninger er faldet med 4 % for året til og med juli, dog ikke i region Midtjylland og i region Hovedstaden. De svenske overnatninger er uændret for året til og med juli.

Det samlede antal overnatninger faldt med 1 % i juli, og for året til og med juli måned er antallet af overnatninger uændret.

I en kommentar til de nye overnatningstal siger direktør i Campingrådet Poul Fejer Christiansen:

– På baggrund af det ringe vejr, som vi havde i starten af juli måned, er det faktisk ganske ok, at vi kommer ud af juli med et samlet fald på 1 %. Det er virkelig de tyske overnatninger, der trækker i den modsatte retning, og det er ganske positivt. Vi skal derfor fortsat arbejde hårdt for at få så mange tyske gæster som muligt, da de er mindre ”vejrfikserede” end danskere. På den netop afsluttede messe i Düsseldorf fik vi ”fuldt udsolgt” på alle brochurer mv. Det tegner godt for næste års interesse fra tyskerne.

Tyske overnatninger udgør absolut størstedelen af de udenlandske campingovernatninger med mere end 55 % af de udenlandske overnatninger, hvilket er ca. 12,5 % af de totale campingovernatninger i Danmark.

*Alle overnatningstal er leveret af Danmarks Statistik. Alle campingpladser i Danmark med 75 enheder og mere er inkluderet i statistikken.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her