Benimar, autocamper

Spansk autocamper rykker ind i Danmark

Autocampermærket Benimar har hidtil været en ukendt størrelse i Danmark, men det, håber den danske importør, ændrer sig nu, hvor Benimar kommer her til landet.

Af Torben Brandt

De danske campister køber i stigende grad autocampere, og derfor kommer der også ind imellem nye mærker til Danmark.

Seneste eksempel er spanske Benimar, der netop er kommet her til landet på initiativ fra den danske agent, Camping Agenten i Nibe.

 

Ny, men erfaren

Benimar er altså ny aktør i Danmark, men mærket har adskillige år på bagen. Det blev etableret i 1979 og har således eksisteret i 40 år. Dets største markeder er Spanien og Frankrig.

Benimar fremstiller autocamperserierne Tessoro, Mileo, Perseo, Sport samt den fuldintegrerede Aristeo. Derudover producerer Benimar også fritidsvognen Benivan.

I første omgang hentes Benimar til Danmark i serierne Tessoro, Mileo, Perseo og Benivan. Priserne begynder fra 575.000 for en Tessoro T481, der blandt andet har cruisekontrol, læderrat, airbag i både fører- og passagerside, Dometic-vinduer og garageseng med højderegulering.

Anders Outzen fra Camping Agenten har store forventninger til det spanske mærke. Og han er ikke i tvivl om, hvem vognen henvender sig til.

– Når en autocamper har priser, der begynder fra 575.000 kr., så henvender den sig både til dem, der gerne vil ind på markedet, og til dem, der vil have en ny autocamper, men som ikke vil ofre en million kroner på den. Vi rammer den store midtergruppe med disse vogne, vurderer Anders Outzen.

 

Faldt for opbygningen

Benimar bliver forhandlet af Antons Camping i Videbæk. Her var det især vognenes opbygning, der fik indehaver Thomas Kaspersen til at fatte interesse for mærket.

– Det slog benene væk under mig, at vognene er konstrueret uden brug af træ og med fuldskummet isolering over det hele. Med den konstruktion, vognene har, er der ikke noget, som kan blive utæt og fugtigt. Den er bygget som de dyreste autocampere, men den er til at købe for menneskepenge, lyder skudsmålet fra Thomas Kaspersen.

– Derudover tiltaler det mig, at vognene rammer den skandinaviske smag rigtig godt, og at Benimar hører under Trigano-gruppen, så man har en kæmpestor koncern bagved i alle henseender, tilføjer han.

Benimar leveres både med Ford- og Fiat-motor. Antons Camping har indgået aftale med både et Ford- og Fiat-værksted, der tager sig af at klargøre bildelen på autocamperne, mens campingværkstedet selv tager sig af bodelen.

 

Lang udstyrsliste

Thomas Kaspersen venter sig især meget af føromtalte Benimar Tessoro T481, der koster 575.000 kr. Den kører med Ford-motor, og tilkøber man udstyrspakken Northautokapp til 48.000 kr., får man blandt andet 170 hk, automatgear, vinterpakke med termisk forrude samt isoleret, opvarmet spildevandstank. Derudover rummer pakken også bakkamera og solpanel.

– Med de ekstra 48.000 kr. lander prisen på 623.000 kr., men så får man også en udstyrsliste så lang, at jeg næsten ikke kan forestille mig nogen, der ikke vil vælge den. Samtidig giver Ford fem års garanti på motoren, siger Thomas Kaspersen.

Den tilsvarende udstyrspakke til Fiat-motorer koster 88.000 kr.

 

Fem sovepladser

Næsten alle Benimar-vognene har fem siddepladser og også fem sovepladser som standard. Dermed kan det modne par, som typisk vil være målgruppen for disse autocampere, bruge vognen på flere måder.

– Hvis man vil have sine børnebørn med på ferie eller låne vognen ud til sine voksne børn, er det en mulighed, siger Thomas Kaspersen.

Benimar havde dansk messedebut, da den i slutningen af februar blev vist frem på Ferie for Alle i Herning, som fandt sted efter, at dette blad var gået i trykken.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her