Spanien - Ronda - hvor tiden står stille

Der er langt til Spanien med campingvogn på krogen, men kodeordet til en god ferie er tid, tid og atter tid. Det passer også meget godt til spaniernes slogan ”mañana”, som betyder i morgen – med andre ord det vi ikke når i dag, når vi formentlig i morgen. De har tid nok, og vi har fundet et sted, hvor tiden står stille.

Af Anne-Vibeke Isaksen

Næsten 100 meter over Tajo flodens dybe kløft ligger Ronda. En fuldstændig betagende by, hvor tempoet er skruet helt ned eller nærmere gået i stå. Det man først lægger mærke til, er den gamle bro fra 1700-tallet, der forbinder byens to dele. Ronda var i den grad uindtagelig. Med stejle klipper til tre sider var byen let at forsvare og dermed næsten umulig at angribe. Den forblev derfor også hovedstad i det isolerede mauriske kongedømme helt frem til 1485.

Image


Selvom byen ligger i bjergene er den i dag let at komme til med bil og campingvogn. Det er en utrolig smuk køretur gennem det vilde landskab. Campingpladsen er godt skiltet uanset om man kommer syd- eller nordfra. Husk at køre ad omfartsvejen og ikke gennem den gamle bydel, hvor gaderne er meget smalle.

Det er en befrielse for alle i bilen, da vi ankommer og kan komme ud i den friske bjergluft. Solens kraftige stråler varmer godt, når man sidder i bilen. Børne, som ellers har klaret turen fra Danmark helt utrolig flot, nyder at komme ud. Mathias stryger lige over på legepladsen. Indtjekningen består i første omgang med et venligt vink fra lejrchefen, der ligger i skyggen på en liggestol. Det er også midt på dagen og man forstyrre vel ikke en spanier i hans siesta. Vi er dog meget velkomne.

Image


Vi pakker en rygsæk med lidt ekstra tøj til børnene, vand, mad med mere. Mie kommer i bærestol, for klapvogn eller barnevogn er ikke et godt transportmiddel i den kuperede by, der trods alt ses bedst til fods. En lang og stejl trappe inde i klippen fører os hele vejen ned til det sted, hvor man i gamle dage hentede vand. Et andet sted kommer vi via en lang sti ned under den gamle bro og får en fantastisk fornemmelse af byens geniale placering. To ture der giver sved på panden, men det løser vi på en af byens mange hyggelige restauranter, hvor en galant tjener tilbyder os et glas sangria bare lige til at køle ned på, inden vi skal beslutte os for menuen. Alt sammen foregår i en skønt og roligt tempo, der får os til at tænke på, at vi nok har lidt for travlt hjemme i Danmark.

Faktaboks

Vi er næsten så langt mod syd i Europa, som det er muligt at rejse. Spaniens smukke Andalusien har meget at byde på uanset om man er til smuk natur, kultur, historie, gastronomi eller bare en daseferie på stranden.

Campingpladserne ligger som perler på en snor, og det er ikke nødvendigt at reservere uden for sæsonen. Flere steder er der både bungalows, mobilhomes og telte, som kan lejes.

Vi boede på Camping El sur i Ronda. 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her