Foto: PR

Smag trygt på naturen

En ny app kortlægger hvilke ting, du roligt kan spise i den danske natur – og den er både for erfarne og begyndere.

Af Redaktionen

Den danske natur er fyldt med råvarer, der er klar til at blive fundet, smagt og brugt i madlavningen. Traditionelt kræver det en del erfaring og oplæring at blive god til at vide, hvor man skal finde hvad i naturen - og hvordan man undgår at spise noget, der er farligt. Gennem app’en Vild Mad har danskerne siden 2017 fået hjælp til at plukke vilde råvarer - og det har været et populært og godt værktøj for både begyndere og øvede. Nu har app’en fået et nyt interaktivt kort, der hjælper dig med at finde spiselige planter, uanset om du er på campingferien eller går tur i parken.

110 vilde, danske råvarer
En af tankerne med Vild Mad-app’en er at gøre det lettere for alle uanset niveau at prøve sankning, altså at samle spiselige ting i naturen. Derfor tilpasser app’en sig ens niveau gennem små tests, og så er der også et kort over hele Danmark. På kortet kan du dele de gode områder med havtorn og brombær med andre eller gemme dine egne, hemmelige spots. Og kortet er med vilje ikke gjort alt for præcist.

Ud over billeder og beskrivelser af over 110 vilde, danske råvarer og det præcise kort, hjælper Vild Mad også smagene ind i køkkenet. Det sker gennem 150 opskrifter lavet af internationale topkokke med udspring i Noma, der bruger ingredienserne. Samtidig har kokkene lagt et stort arbejde i at beskrive smagen, brugen og mulighederne i hver enkelt råvare, så du selv kan eksperimentere med urter, frugter og bær.

Vild mad-app’en er udviklet af MAD, støttet af Nordea-fonden siden 2015 og udtænkt af Rene Redzepi. Du kan downloade den gratis i App Store og Google Play.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her