Gastest

Skal min gamle campingvogn gastestes hvert år?

Et medlem af DCU har hørt, at campingvogne, der er mere end 10 år gamle, skal gastestes hvert år. Men er det korrekt? Det giver DCUs mangeårige tekniske rådgiver Stefan Rosendal svar på her.

Vi har fået gastestet vores campingvogn sidste år på den campingplads, hvor vi ligger fast. I gaskassen sidder der et mærke, hvor der står, at vi skal have gastestet vognen igen i 2021, altså kun et år efter sidste test.
Der er ikke skrevet noget på gasattesten om, at synet kun gælder et år, så jeg kontaktede den campingforhandler, der har udført testen. Han forklarede, at da vognen er over 10 år gammel, anbefales det, at man får den gastestet hvert år. Det har jeg ikke hørt om før. Er det noget nyt?


Hvis vi alene taler privat anvendelse, er der ikke et krav til periodevis gastestkontrol. Dog anbefaler Sikkerhedsstyrelsen og DCU, at gasteten foretages hvert andet år.
Men anvendes campingvognen til udlejning, er der et krav. I reglerne for Installationsklasse 10, her står der: "Anvendes vogne i gasinstallationsklasse 10 til udlejning eller leasing, skal der foretages periodisk eftersyn med en frekvens, der ikke overstiger 12 måneder".       
 
Udlejning skelner altså ikke mellem privat udlejning eller erhvervsudlejning. Gastesten skal foretages, uanset om køretøjet udlejes eller leases ud. Du kan læse mere om installationsklasse 10 på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her