Brugte campingtrækkere

Sådan finder du nemt en brugt campingtrækker

På en række af de store bilhjemmesider er du kun få klik væk fra at finde en brugt bil med trækkrog.

Af Torben Brandt 

Har den brugte bil trækkrog, hvad koster den, hvor gammel er den, og hvor meget kan den trække? Det er nogle af de helt centrale spørgsmål, hvis du har en camping- eller teltvogn og vil udskifte din nuværende bil med en brugt campingtrækker.

 

Udvidet søgning

Naturligvis kan du vælge at få eftermonteret en trækkrog på den brugte bil, men det er en irriterende ekstraudgift, som du slipper for, hvis den allerede sidder der. Og det er faktisk let at få et hurtigt overblik over brugte biler med trækkrog på en række populære hjemmesider.

bilbasen.dk kan du både søge på bilmærke, model, pris, årgang, brændstoftype, antal kørte kilometer, om bilen har trækkrog, og hvor meget den som minimum skal kunne trække.

For at søge mere detaljeret skal du klikke på ”flere søgemuligheder”, som står med orange skrift i venstre side af skærmen.

Klikker du her, kommer du ind på en ny side, hvor du kan søge efter biler med såvel fastmonteret som aftageligt anhængertræk, og du kan skrive, hvad bilen som minimum skal kunne trække, så du indsnævrer feltet af relevante biler.

Da denne artikel blev forfattet, afprøvede redaktionen hjemmesiden ved at søge efter en dieseldrevet Skoda Octavia fra årgang 2012 og senere, som havde kørt mellem 50.000 og 200.000 km. og med en maksimal pris på 100.000 kr.

Både biler med aftagelige og fastmonterede træk blev taget med i søgningen, hvor vi anførte, at bilen som minimum skulle kunne trække 1.500 kg.

De kriterier levede i alt fire Skoda Octavia-biler op til, hvoraf den billigste var fra 2013, kostede 94.600 kr. og havde kørt 197.000 kr.

Hvis du ikke har nogen præferencer i forhold til bilmærke, men udelukkende sætter flueben ved anhængertræk samt markerer en grænse for bilens alder, pris og antal kørte kilometer, vil der naturligvis komme langt flere muligheder frem.
 

En nyttig onkel

En anden brugbar hjemmeside i jagten på en brugt campingtrækker er autouncle.dk.

Også her kan du trykke på ”udvidet søgning” på forsiden, hvilket leder dig til en ny side, hvor du kan sætte flueben i rubrikken ”anhængertræk”, så søgemaskinen kun leder efter biler med krog.

Her prøvede vi at søge efter en Peugeot 3008 fra år 2013 og senere, der maksimalt havde kørt 200.000 km, og som højst kostede 150.000 kr. Det kastede to muligheder af sig, hvoraf den billigste fra 2013 stod til 114.900 kr. og havde kørt 38.000 km.

En ulempe er, at du ikke kan skrive, hvad bilen som minimum skal kunne trække, mens det trækker op, at siden har en god og overskuelig pristjekfunktion, der med symboler viser, om bilens pris er super, god, fair, lidt for dyr eller dyr.
 

Biler på torvet

En tredje mulighed er at søge brugt bil med anhængertræk på biltorvet.dk.

Her kastede en søgning på mærket Seat ni muligheder af sig, da redaktionen søgte på en bil med dieselmotor og anhængertræk fra 2014 eller derefter, der højst havde kørt 150.000 km og med en maksimal pris på 150.000 kr.

Heller ikke på biltorvet.dk kan du skrive, hvor meget bilen mindst skal kunne trække, men kun at den skal have anhængertræk.

 

Snup en prøvetur

Husk at det altid er en god idé, at du inden købet betinger dig en prøvetur i den brugte bil med campingvognen bagpå, hvilket burde være en formalitet, når anhængertrækket allerede er der.

Biler er som udgangspunkt konstrueret til at køre på lande- og motorvej uden at have noget på krogen, og ikke alle biler egner sig som campingtrækkere. Især hvis bilen er en ”flyder” med en meget blød opsætning i fjedrene, kan den risikere at ligge uroligt, når den får en campingvogn spændt bagpå, og den viden er vigtig, inden du handler.

Det hænder også en sjælden gang imellem, at bil og campingvogn bare ikke er et godt match og ligger uroligt, selvom der hverken kan påvises fejl på bil eller campingvogn. Også den situation undgår du at havne i, hvis du prøvekører bilen med campingvognen spændt på inden handlen.

 

Her kan du søge brugt bil

 

Artikler fra DCU om campingtrækkere

På vores temaside om campingstrækkere finder du blandt andet tidligere tests af biler til campister med campingvogn, teltvogn og dem, der kører i bil på teltferie. Her finder du også de campingtrækkere, som har fået tildelt anerkendelsen "Stærk med træk".

Gå til temasiden "Biler og campingtrækkere"

 

Tips når du køber brugt bil

 • Få en prøvetur med campingvogn bagpå
 • Tjek for eventuel restgæld på tinglysning.dk
 • Undersøg for tegn på kilometerfusk på f.eks. tjekbil.dk eller nummerplade.net
 • Få bilen tjekket på et uafhængigt autoværksted
 • Handler du privat, bør du tjekke bilens papirer grundigt, før du køber

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

 • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
 • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
 • Rabat på attraktioner i hele Danmark
 • Teknisk rådgivning
 • Rabat på service hos DCU Servicecentre
 • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her