Så er det nu – forårstjek af campingvognen

Det er nu, der skal foretages eftersyn af campingvognen for at undgå ubehagelige overraskelser på ferien

Gasanlæg, bremser, fugt, smøring, træktøj, elinstallationer. Det er ikke ligegyldige smådetaljer, som skal kigges efter i sømmene, når campingvognen efter vinterpausen skal gøres klar til igen at rulle ud på vejene.
– Vi anbefaler, at man som klargøring til den nye campingsæson får foretaget forårstjek af sin campingvogn. Det er også med til at sikre vognens stand. Det er vigtigt, at det er et autoriseret sikkerhedseftersyn, siger Jesper Behrensdorff, formand for Camping Branchen.

Gaseftersyn
Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at campingvognen får foretaget et gaseftersyn hvert andet år, men står det til Camping Branchen, bør campingvognen få foretaget et års-serviceeftersyn, hvor alle vitale dele gennemgås, og som også omhandler, at gasanlægget årligt tjekkes. Et års-serviceeftersyn inklusive gastest må kun foretages af et autoriseret værksted eller en forhandler godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.
– Med en autoriseret gastest får du en sikkerhedsrapport som dokumentation for, at du har fået lavet eftersynet. Det samme gør sig gældende med det komplette sikkerhedseftersyn, hvilket kan få afgørende betydning, hvis du eksempelvis havner i en situation, hvor du får brug for dit forsikringsselskab, siger Jesper Behrensdorff. Han påpeger, at flere campingpladser følger Sikkerhedsstyrelsens anbefalinger og kræver, at gæsternes campingvogne har fået udført gaseftersyn.

Fugt eftersyn
Ifølge Jesper Behrensdorff er det en god idé at kombinere det årlige serviceeftersyn med et fugteftersyn, som sikrer, at fugtskader på campingvognen opdages i tide.
– Mange campingvognsejere har oplevet, at deres campingvogn er blevet angrebet af fugt, og at det ikke er opdaget i tide. Bliver campingvognen udsat for fugt, forringes værdien, og det kan blive en bekostelig affære at få den repareret. Det kan opdages i tide, og dermed minimere reparationsomkostningerne betragteligt at få foretaget en fugttest, siger Jesper Behrensdorff.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her