Feddet Strand Camping & Feriepark, robot-får, plæneklipperrobot, robot, får

Robot-får trimmer græsset på campingpladsen

Feddet Strand Camping & Feriepark har fået et par nye husdyr. To elektriske robot-får klarer græsklipningen mellem campinghytterne.

De er små, lydløse og billige i drift. De sviner ikke, og de stiller ikke krav om pauser og feriepenge. Feddet Strand Camping & Feriepark i Faxe har som den første campingplads i landet hyret to selvkørende robot-får til at trimme græsset mellem campinghytterne. Og gæsterne er vilde med de nye medarbejdere.

– Vores gæster synes, de er sjove, og børnene løber rundt efter dem, fortæller campingchef Kasper Kristensen og understreger, at fårene er helt ufarligt. De kan ikke køre hen over tæerne på folk, og motoren stopper så snart, de mister kontakten med jorden.

Men når de ellers får fred til deres arbejde, udfører de rent faktisk et reelt job.

– Hvert får holder ca. 400 kvadratmeter græs mellem vores luksushytter. De har en slags underjordisk indhegning af tråde, der er gravet ned i jorden, og de kører kun i pladsens normale åbningstid mellem 08.00 og 22.00. Når det er tid at sove, kører de selv hen til deres ladestation og går til ro, fortæller Kasper Kristensen.
Han indrømmer dog samtidig, at det ikke er for arbejdskraftens skyld, at pladsen har hyret de to fårede plæneklippere. 

– Det er mest for sjov. Vi er den første plads i Danmark, der har fundet på det her, så vi synes, det kunne være et godt gimmick, der passer fint ind i vores koncept, siger han.

De to små græsgnavere er selvkørende plæneklipperrobotter udviklet af firmaet Gardena. Byggemarkedskæden XL-Byg har bl.a. leveret et iøjnefaldende cover af ægte fåreuld, der giver de små væsner det temmelig iøjnefaldende udseende. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her