Primagaz, tilbagekaldelse, gas, gasflasker

Primagaz tilbagekalder Compolite CS komposit-gasflasker

Primagaz tilbagekalder Compolite CS komposit-flasker fra det danske marked. Flaskerne har været markedsført under navnet Primadonna i størrelserne 5 kg og 10 kg.

Flaskerne er godkendt til det danske marked og overholder gældende standarder på fremstillingstidspunktet. Arbejdstilsynet vurderer, at flaskerne kan udgøre en potentiel risiko, hvis der opstår ild omkring flasken, som f.eks. ved lækage fra en defekt slange eller regulator. Flaskerne benyttes ofte i gasgrill, og tilbagekaldelsen sker, fordi test og konkrete episoder viser, at flasken kan eksplodere, hvis der opstår ild omkring flasken. 

Baggrund for tilbagekaldelsen
Der har de senere år været enkelte episoder, hvor gasflasker af typen PrimaDonna / Compolite CS eksploderede hos forbrugerne. Eksplosionerne er sket i forbindelse med, at der er opstået ild omkring flasken, fx på grund af en mørnet slange eller en utæthed ved regulatoren. I den forbindelse kan ilden have antændt gassen, og efter en periode med ild omkring flasken er der opstået en eksplosion. Eksplosionerne har dog kun medført materielle skader. På baggrund af disse hændelser indledte Arbejdstilsynet i samarbejde med Primagaz en serie brandtest af PrimaDonna / Compolite CS flaskerne. Testserien blev afbrudt, idet nogle af flaskerne eksploderede voldsomt, efter at de i få minutter havde været udsat for ild. På baggrund af testen og de tidligere hændelser har Arbejdstilsynet pålagt Primagaz at tilbagekalde PrimaDonna / Compolite CS flaskerne hos forbrugerne.
 

Image
Primagaz, tilbagekaldelse, gas, gasflasker

Hvordan identificerer jeg, om min flaske er omfattet af tilbagekaldelsen?
Alle flaskerne har samme udseende. Det er kun størrelsen, der varierer. Du kan identificere flaskerne ved at se på billedet til venstre. 

Hvad gør jeg, hvis jeg er i besiddelse af en Compolite CS-gasflaske? 
Flasken udgør kun en sikkerhedsrisiko, hvis den udsættes for en længerevarende brand. Derfor kan du uden fare fragte flasken ned til den nærmeste Primagaz-forhandler, der vil hjælpe dig.
Du kan finde listen over forhandlere her

Hvordan opbevarer jeg min flaske, indtil jeg kan ombytte den?
Flasken udgør ikke en sikkerhedsrisiko, med mindre den befinder sig i en længerevarende brand. Derfor kan du uden fare opbevare den, hvor du plejer, ligesom du kan køre med den i bilen uden risiko. Som altid bør du dog aldrig opbevare mange flasker samme sted.

Hvordan transporterer jeg sikkert flasken ned til forhandleren?
Du kan uden risiko selv fragte gasflasken ned til nærmeste forhandler. Som altid skal gasflasken stå oprejst, når den transporteres.

Primagaz vil samtidig gøre opmærksom på, at det er vigtigt, at man følger de af Sikkerhedsstyrelsen anbefalede retningslinjer for håndtering af gas i flasker

Primagaz opfordrer generelt til almindelig omtanke ved brug af gas såsom at tjekke, at slanger og tilkoblinger er i god stand.

Læs mere på Primagaz’ webside

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her