Foto: PR

Populær model fås nu med kompressor

Dometics køleskabe i 10-serien med dobbelthængslede døre er hurtigt blevet populære. Nu kommer de både med kompressorkøling og i en mindre model til montering under køkkenbordet.

Af Torben Brandt
Foto: Dometic

Det vakte opsigt, da Dometic for et par år siden præsenterede sine nye absorptionskøleskabe i 10-serien, der kombinerede effektiv køleevne med dobbelthængslede døre, så køleskabet kunne åbnes fra både højre og venstre side i dets fulde højde. 10-serien blev hurtigt populær, og nu har Dometic udvidet produktporteføljen i 10-serien med en række kompressorkøleskabe. Derudover har Dometic lavet en mindre køleskabsmodel til montering under køkkenbordet eller et andet sted i vognen, og det fås både i absorptions- og kompressorudgaver.

Brug købsvejledningen

Kompressorkøleskabe i caravanindustrien bruger samme køleteknik som køleskabe i vores private boliger, og de har den fordel, at de køler effektivt selv ved høje udendørs temperaturer. På minussiden er, at de kun kan køre på strøm, og at de ikke er så lydløse som absorptionskøleskabene.

Valget af køleskab er vigtigt, fordi behov og ønsker er individuelle, ligesom de forskellige køleteknologier både har styrker og begrænsninger. Det kan imidlertid være svært at navigere rundt i behov, fordele og ulemper, og derfor har Dometic lavet en købsvejledning, som du kan læse ved at klikke ind på http://catalogs.dometic.com/assets/tp/catalogs/guide-fridges_dk/pdf/complete.pdf

Nem udskiftning af gammelt køleskab

Hvert eneste år er der diskussioner på diverse campingfora om køleskabe og deres til tider mangelfulde køleevner. Hvis du fortsat er glad for din vogn, men træt af dit køleskab, er det i mange tilfælde muligt at købe et nyt køleskab og få det monteret i campingvognen eller autocamperen. De udvendige mål for de nye modeller i 10-serien er de samme som for de fleste andre køleskabe til fritidskøretøjer, ligesom du kan købe andre køleskabsmærker til montering i din campingvogn eller autocamper.

Priserne varierer bl.a. efter mærke, størrelse og kvalitet, men regn med, at et køleskab til campingbrug er noget dyrere i anskaffelse end et køleskab til den hjemlige husholdning.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her