Polar 590 CTH, campingvogn, rundsiddegruppe

Polar klar med jubilæumsmodel

Polar er gået markant frem i Danmark, efter antallet af forhandlere er steget fra én til tre. Det kommende år fylder Polar 55 år og fejrer det blandt andet med en speciel jubilæumsvogn.

Tekst og foto: Torben Brandt

Polar går ind i sin 55. sæson med et program, der består af otte vogne og 40 forskellige planløsninger, hvoraf adskillige blev vist frem på messen i Elmia.

Den mindste er Polar 520, der får følgeskab af 560, 590, 620, 650, 680, 730 samt Polar 840.
 

Tre linjer

Polar fås i tre forskellige linjer, der alle byder på høj kvalitet, men hvor der alligevel er forskel i pris og udstyrsniveau.

Original er en veludstyret grundmodel, Selected byder på forskellige luksuspakker og flere tilvalgsmuligheder, mens Customized er Polars toplinje med det højeste udstyrsniveau og visse muligheder for at sætte sit individuelle præg på løsningerne.

I anledning af jubilæet producerer Polar en 590 CTH i begrænset antal. Vognen fås udelukkende som Customized med kæmpe siddegruppe i front, meget stort vinkelkøkken med absurd meget bordplads centralt i venstre side og fransk dobbeltseng samt badeværelse bagest.

Derudover tilbyder Polar fire af sine mest populære indretninger i Polar 590 samt nyheden Polar 680 i en Edition-version. Her sælges veludstyrede vogne til skarpe priser – til gengæld kan man ikke vælge individuelle løsninger, for de valg har fabrikken truffet.
 

Ny indretning

Polar byder på en ny indretning i 520-, 560-, 620-, 680- og 730-serien, der alle har fået en ny CTV-model. Den har stor rundsiddegruppe i front, stort køkken centralt og fransk dobbeltseng samt badeværelse bagest. Forskellen på CTV og den eksisterende CTH-model er især, at CTV har spejlvendt seng og badeværelse, så badeværelset er placeret bagest i venstre side, hvilket har den fordel, at toiletkassetten tages ud i det fri og ikke i forteltsiden.

Ny er også 650 TDS BK, der er en lidt utraditionel indretning med køjer bagest og en tværvendt, fritstående dobbeltseng umiddelbart ved siden af køjerne. Dermed har man en samlet soveafdeling for både voksne og børn bagest, hvor der kan lukkes af til resten af vognen med et forhæng. Helt forrest er den store siddegruppe, mens køkkenet er placeret centralt i venstre side.  

Image
Polar 650 TDS BK, campingvogn

 

Stabil vækst

Og de danske kunder kan tilsyneladende lide det, der ruller ud fra fabrikken i Dorotea i det svenske Norrland. For i løbet af de seneste tre sæsoner er salget af nye Polar-vogne i Danmark steget fra beskedne fem til nu 27, som salgsmæssigt bringer Polar på niveau med Tabbert.

– Det betyder rigtig meget, at vi er gået fra én forhandler i Danmark til nu at have tre, så man i dag kan købe Polar både hos Campingparken, Kais Caravan og Hinshøj Caravan. Og så betyder det selvfølgelig også meget, at vores vogne bygger på kvalitet, så de kan bruges året rundt. De er rigtig gode til vintercamping, men isoleringen og vognenes opbygning beskytter også mod varmen om sommeren, siger administrerende direktør for Polar, Tony Ekstrøm.

 

Nøjes ikke med stikprøve

Polar producerer cirka 500 campingvogne årligt. Inden vognene sættes til salg, kommer hver og én gennem Polars klimakammer, hvor en medarbejder sidder inde i vognen og holder øje med fugt og eventuelle utætheder, mens tusindvis af liter vand i en time vælter ned over og hvirvles omkring og under vognen. Måske er det derfor, at cirka 80 procent af de Polar-vogne, der gennem tiden er produceret, ifølge Polar fortsat kører på vejene?

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her