SKAM, tv-serie, serie, NRK, norsk serie, rejseguide, VisitOSLO, Oslo, Norge

Oplev Oslo med ny SKAM-guide

VisitOSLO har lavet en særlig SKAM-guide, så fans af tv-serien nu nemt kan besøge de steder, hvor serien udspiller sig.

På turistkontoret i Oslo har man de seneste måneder oplevet en stigende interesse for de steder i byen, hvor den populære norske ungdomsserie SKAM er indspillet. Derfor har VisitOSLO nu lavet en særlig SKAM-guide, der gør det nemt for seriens fans at besøge de steder, hvor deres favoritkarakterer fx er på første date, spiser kebab og drikker kaffe.

Den norske ungdomsserie SKAM, der er produceret af den norske tv-station NRK, har taget Danmark med storm. Det seneste halve år er vendinger som ”Kroppen din trenger potet” og ”Kødder du?” for mange danskere blevet helt normale fraser – og i forskellige online debatfora diskuteres seriens personer, plot og temaer ivrigt af engagerede fans.
 
Ungdomsseriens store popularitet mærkes også på turistkontoret i karakterernes hjemby, Oslo. Derfor har VisitOSLO netop offentliggjort en særlig SKAM-guide, der gør det let at følge i Noora, Isak og vennernes fodspor i den norske hovedstad.
 
– Vi oplever i øjeblikket en stigende interesse for ”det ægte Oslo”, som man ser det i SKAM. Samtidig oplever vi, at folk efterspørger information om de steder fra serien, der er mulige at opleve i virkeligheden. Derfor – og fordi vi selv er store fans af serien – besluttede vi os for at lave en byguide med SKAM som tema, forklarer Christian Lunde, der er administrerende direktør i VisitOSLO.

Image
SKAM, tv-serie, serie, NRK, norsk serie, rejseguide, VisitOSLO, Oslo, Norge

 
Guide til centrale indspilningssteder
Med VisitOSLOs nye guide kan man nemt finde og opleve flere af de centrale indspilningssteder fra både første, anden og tredje sæson. Blandt andet viser guiden vej til det sted, hvor Noora og William i sæson to er på første date, og til broen, hvor de endelig kysser første gang.
 
Fans, som vil genopleve nogle af scenerne fra den seneste sæson, kan bl.a. besøge Bislett Kebab, hvor Jonas og Isak køber kebab i afsnit 6. Guiden viser også vej til Kaffebrenneriet, hvor Isak og Even mødes, inden de sammen tager på Radisson Blu Plaza Hotel i et af de sidste afsnit – og SKAM-karakterernes skole, Hartvig Nissens skole, der har ligget i Oslo siden 1849.
 
Forventer endnu flere SKAM-turister
Seriens store internationale succes beskrives af mange som ganske uventet – og hos VisitOSLO havde man heller ikke forudset den store opmærksomhed.
 
– Vi er positivt overraskede over, hvor populær serien er blevet også uden for Norges grænser. Samtidig er vi rigtig glade for, at serien er med til at give besøgende lyst til at udforske nye og mindre kendte steder i Oslo. Fx viser rigtig mange pludselig interesse for parken St. Hanshaugen, hvor flere af seriens scener er optaget, fortæller Christian Lunde, der forventer, at antallet af SKAM-turister vil boome yderligere de kommende måneder, når sæson 4 får premiere i både Norge og udlandet.
 
VisitOSLOs nye SKAM-guide blev lagt online den 16. januar. Kortet over SKAM-oplevelser i Oslo er allerede blevet vist mere end 55.000 gange.
 
Se VisitOSLOs SKAM-guide til den norske hovedstad her 


Campingpladser nær Olso
Bogstad Camp & Turistsenter
Ekeberg Camping


Læs mere om campingferie i Norge

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her