Vintercamping

Østrigsk vintercamping i topklasse på Schluga Camping (1/2)

Drømmer du om vintercamping i udlandet, hvor du oplever sneklædte bjerge, vinterhygge og wellness uden at du skal køre bjergkørsel, så er Schluga Camping i Kärnten værd at kigge nærmere på. I denne første del af artiklen kigger vi nærmere på campingpladsen og nogen af de herlige vinteraktiviteter der foregår omkring den.

Af Anne-Vibeke Isaksen Foto: Ramsus Schønning

Tre generationers camping

Camping Schluga ved byen Hermagor har eksisteret i over 60 år og drives i dag af tredje generation – og vel at mærke tre generationer med samme navn: Nobert 1, 2 og 3.

Nobert 3 er daglig leder af pladsen, men får stor hjælp af sin hyggelige far, der taler med gæster og sørger for at alle har det godt. Man skal ikke undervurdere, hvor meget det betyder, at der sådan på gammeldags vis er tid til hyggesnak. Det er der her, og det gør, at du føler sig utroligt godt tilpas. Der er altid smil på læberne.

Billede


 

Helt nyt wellnesscenter

Det hele begyndte med en græsplæne og meget simpel camping. I dag er Camping Schluga en meget moderne helårsåben campingplads med fornemme faciliteter, der er renggjort, som kun østrigerne kan. De har en helt særlig næse for detaljer, når der skal gøres rent, men i øvrigt også meget andet.

Som noget helt nyt har pladsen fået sit eget wellnesscenter. Det består både af en naturlig badesø, en udendørs pool samt et stort indendørsareal med pool, spabade, sauna i forskellige afskygninger, samt mulighed for diverse behandlinger.

Der er også stillezoner med udsigt til de smukke bjerge, der ligger omkring campingpladsen.

Billede

 

Ikke kun alpint skiløb

Mange tror, man skal stå på ski for at tage på vintercamping, men det behøver du slet ikke. Nassfeld-skiområdet er ideelt til skiløb for hele familien, men du kan også bare tage liften op og nyde en kop kaffe i én af alpehytterne eller gå en tur.

Er det godt vejr, og det er det som oftest i Kärnten, der har over 200 solskinsdage om året, så fås bjerglandskaber ikke smukkere. 360 graders uforglemmeligt panorama, og du kan sågar se helt til Italien.

Hele området er fyldt med skønne spisesteder, hvor italienskinspireret mad i østrigske portionsstørrelser er på menuen. Alt til skiløb kan lejes, der hvor liften begynder.

Læs mere om Camping Schluga her

Billedtekster:

  1. Schluga Camping er det helt ideelle sted til vintercamping - og så er her bare hyggeligt!
  2. Det topmoderne wellness center byder på mange muligheder for god afslapning og velvære.
  3. Man behøver ikke at have ski på for at nyde den smukke udsigt
  4. At få skøjter på fødderne er en særlig oplevelse - det kræver måske lidt træning at blive god - men selv hvis du ikke er dygtig er det sjovt.