autocamper, nye soveregler, 2018

Nye soveregler i autocamperen gør livet lettere for campister

Fremover er det nok med to sovepladser i din autocamper.

Kravet om, at der skal være fire sovepladser i vognen, for at den kan kalde sig en autocamper, er forsvundet fra årsskiftet. Nu er det tilstrækkeligt med to sovepladser. Dermed forsvinder en lov, som de færreste vil savne. 

Ude af trit med virkeligheden 
Loven har været stærkt kritiseret for at være ude af trit med virkeligheden. En spørgeundersøgelse har således tidligere vist, at hele 87 procent af autocamperne kun kører med to personer. 

– Den tidligere lovgivning har været til stor gene for rigtig mange ejere af autocamperne, fordi de har skullet køre rundt med ekstraudstyr til opredninger, der i praksis aldrig blev brugt, og som blot har optaget plads til den bagage, man ellers kunne have haft brug for, siger Torben Jensen, der som medlem af bestyrelsen i brancheorganisationen Camping Branchen varetager danske autocamperes interesser. 

I dialog med ministeren
Forud for ændringen af registreringsafgiftsloven er gået en længere dialog med skatteminister Karsten Lauritzen (V), som blandt andet er blevet ført an af Camping Branchen. I skatteministerens udmelding om ændringen af lovgivningen lød det blandt andet: 
”Reglerne skal virke efter hensigten. Jeg mener derfor ikke, at det er rimeligt, at en autocamper, der skal bruges som sådan, men som kun er indrettet med f.eks. to sovepladser, ikke kan opnå en nedsat registreringsafgift ligesom en autocamper til f.eks. fire sovepladser.” 

Forhandlerne er glade 
Ifølge Torben Jensen er de nye sovepladsregler også godt nyt for landets autocamperforhandlere. 
– Når man står ude i butikkerne og skal give gode svar til eksempelvis et ægtepar, som ønsker at købe en autocamper, så har det virkelig været svært at give noget fornuftigt svar på, hvorfor de skulle køre rundt med fire opredningsmuligheder. Det er heldigvis slut nu, siger han. 

Den nye lov er trådt i kraft 1. januar 2018 og gælder uanset, hvornår autocamperen er indregistreret.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her