Opus campingvogn på krogen

Nu må campisterne sætte farten op

Fra årsskiftet må camping- og teltvogne sætte farten op fra 70 km/t. til 80 km/t. på lande- og motortrafikveje.

Som campist har du formentlig tidligere oplevet at trække en hale af trafikanter efter dig, når du på lande- eller motortrafikvej har holdt den tilladte hastighed på 70 km/t.

Fra årsskiftet er det slut. For fra 1. januar 2020 øges hastighedsgrænsen for biler med trailere på lande- og motortrafikvej fra 70 km/t. til 80 km/t. Dog kan der stadigvæk ved skiltning sættes lavere hastighedsgrænser lokalt, hvis det skønnes at være det mest forsvarlige på en bestemt strækning.

Godt for sikkerheden

I Dansk Camping Union glæder teknisk konsulent Stefan Rosendal sig over de ændrede hastighedsgrænser, der dels gælder lastbiler, dels personbiler op til 3.500 kg med trailer/campingvogn bagpå.

– Harmoniserede hastigheder har været DCUs mærkesag i over 20 år. Man kan undre sig over, at det har skullet tage så mange år at få gennemført, men vi er glade for, at det nu omsider er en realitet. Nogle vil måske frygte, at højere hastighed øger risikoen for ulykker, men i DCU mener vi, at det både gavner den fælles fremkommelighed, og samtidig giver harmoniserede hastigheder en mere ensartet og dermed også sikrere afvikling af trafikken, fordi det ikke frister bagvedkørende biler til at overhale hasarderet, fordi de bliver utålmodige, vurderer Stefan Rosendal.

Hvis din camping- eller teltvogn har en dansk Tempo 100-godkendelse, har de nye regler ingen betydning, for så må du allerede køre 80 km/t. på lande- og motortrafikvej.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her