Telta

Næste generation bag nyt teltmærke

Det siges, at æblet ikke falder langt fra stammen, og det udsagn passer glimrende på Anders Outzen, der præsenterer et nyt forteltmærke

Engelske Mark Lawless etablerede luftteltet Kampa i 2006 og valgte siden Peter Outzen fra Camping Agenten som agent til at få Kampa ind på det skandinaviske marked. Nu er deres sønner gået sammen om at producere et nyt fortelt.

 

Tekst Torben Brandt

Det siges, at æblet ikke falder langt fra stammen, og det udsagn passer glimrende på Anders Outzen, der på Autocamper Show i Fredericia præsenterede det nye forteltmærke Telta, som han og Max Lawless ejer sammen og har udviklet i fællesskab.

For Max Lawless er søn af Mark Lawless, der i 2006 grundlagde luftteltet Kampa og senere solgte det til Dometic, mens Anders Outzen er søn af Peter og Merete Outzen, der ejer CampingAgenten, og som var agent for Kampa i hele Skandinavien, da Kampa for alvor brød igennem.

– Telta er hverken det billigste eller dyreste produkt på markedet, men vi går meget op i, at kunden får værdi for pengene, og at det skal være simpelt at vælge fortelt, og vi synes, at der er et hul i markedet.

– Alle vores telte er lufttelte i en åndbar kvalitet, som pumpes op ét sted, og så er de meget fleksible. Alle fronter og sider kan tages af, teltene kan justeres i flere højder, og de passer både til campingvogne og autocampere. Det betyder, at hvis man sælger sin campingvogn og i stedet for køber en autocamper eller omvendt, kan man stadigvæk beholde sit telt, siger Anders Outzen.
 

Tre modeller

Telta fås i serierne Pure, Life og Soul, som alle kan justeres i højden, så de passer til vogne fra 235-280 cm.

Pure er 2,5 meter dybt, fås i bredderne 260 cm, 330 cm og 390 cm og er det letteste af de tre serier. De tre Pure-modeller vejer henholdsvis 25 kg, 29 kg og 31 kg.

Life er 2,75 meter dybt og fås i bredderne 330 cm og 390 cm, som vejer 32 kg og 34 kg.

Endelig er der Soul, som er 3,25 meter dybt og fås i bredderne 390 cm og 490 cm. De to modeller vejer 37 kg og 39 kg. 
 

Telta
Forteltmærket Telta blev for første gang vist frem for offentligheden på Autocamper Show i Fredericia.


– Vi har forsøgt at lave et stilrent telt med nogle lækre, nye detaljer. Teltet har en god farveægthed, det er syet med en vandtæt tråd, vinduerne er store og let tonede, og der er gardiner i hver side, siger Anders Outzen.

Priserne for Telta begynder ved 11.299 kr. for Pure 260, mens det dyreste er Soul 490, der koster 20.399 kr.

Telta har også et Pure drive-away telt i sit sortiment, et solsejl ved navn Sky og et billigere og lettere fortelt ved navn Easy, der er 2,4 meter dybt, 290 cm bredt, vejer 13 kg og koster 5.099 kr. 

Telta sælger også tilbehør som anneks, læsejl, tæpper og termoloft. Hele sortimentet ventes at være ude hos forhandlerne i begyndelsen af 2023. 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her