Luftfoto af DCU-Camping Nærum

Nærum er kommet hjem

DCU har i mange år forpagtet campingpladsen i Nærum. Nu har DCU købt den, og det får betydning, når der fremadrettet skal foretages investeringer på campingpladsen.

Efter i mange år at have forpagtet den 74.000 m2 store campingplads i Nærum har DCU nu købt grunden af statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme. Forpagtningsaftalen stod til at udløbe i 2031, men med købet overtager Dansk Camping Union campingpladsen allerede med virkning fra 1. december 2023.  

Perle tæt på København

Da Freja Ejendomme satte campingpladsen i Nærum til salg, slog selskabet i salgsmaterialet blandt andet på, at den ligger tæt på både vild natur, spændende attraktioner og kun 30 minutter fra København. Den beskrivelse er DCUs landsformand, Anne-Vibeke Isaksen, fuldstændig enig i.

– Jeg synes, at DCU-Camping Nærum er en perle, fordi den ligger tæt på skønne naturområder som Mølleådalen og Dyrehaven, og samtidig er det let at komme fra campingpladsen til København, siger Anne-Vibeke Isaksen.   Vigtigt køb For udenforstående kan købet af DCU-Camping Nærum måske synes ubetydeligt, fordi DCU i mange år har forpagtet pladsen, og den oprindelige forpagtningsaftale først stod til at udløbe i 2031. Der er dog stor forskel på, om DCU ejer eller forpagter pladsen, understreger landsformanden. 

– Når vi ejer campingpladsen, kan vi i langt højere grad foretage langsigtede investeringer, som kommer medlemmerne til gavn. Når vi forpagter en plads, er vi ofte mere tilbageholdende med f.eks. at placere luksushytter eller lave nye servicebygninger, for det er store investeringer, og hvis vi senere får mulighed for at købe den forpagtede campingplads, kommer vi til at betale en højere pris, fordi hytter og servicebygninger øger campingpladsens værdi, forklarer Anne-Vibeke Isaksen.  

Flere autocamperpladser

DCUs campingchef, Per Malle, er ligeledes begejstret for, at Nærum er kommet hjem til DCU-familien.  – Det er dejligt, at vi nu kan have det lange lys på og give vores gæster sikkerhed for, at Nærum er på DCU-hænder. Salget er gået overraskende hurtigt igennem, og på nuværende tidspunkt har vi ikke nogen større ting i støbeskeen i Nærum, men der er næppe tvivl om, at vi vil gøre mere ud af autocampersegmentet fremover. Der kører rigtig mange autocampere forbi tæt på campingpladsen, så vi skal have nogle flere autocamperpladser på DCU-Camping Nærum, fastslår Per Malle.  

Købt tre pladser af staten

Chancen for at købe campingpladsen i Nærum opstod, da et flertal i Folketinget i 2018 vedtog et lovforslag, der gjorde det muligt at udstykke og sælge de statsligt ejede områder, hvor der lå campingpladser. I alt blev 18 statslige campingpladser og campingarealer sat til salg, deriblandt DCU-Camping Rågeleje, DCU-Camping Flyvesandet og DCU-Camping Nærum, der alle på det tidspunkt var forpagtet af DCU, men ejet af staten.  I sommeren 2021 lykkedes det DCU at købe campingpladserne i Rågeleje og Flyvesandet, som nu hedder henholdsvis DCU-Camping Rågeleje Strand og DCU-Camping Flyvesandet Strand, og fra 1. december 2023 er også campingpladsen i Nærum ejet af DCU.  DCU ejer 16 af sine i alt 20 campingpladser, mens der på både DCU-Camping Holstebro Sø, DCU-Camping Viborg Sø, DCU-Camping Aarhus – Blommehaven og DCU-Camping Kollund ligger forpagtningsaftaler.  

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her