Adria Matrix 670 SL, autocamper

Minitest Adria Matrix Plus 670 - camping året rundt

Vi kørte en tur til de norske fjelde og testede ferieboligen fra Adria.

Af Anne-Vibeke Isaksen

Det må gerne være let, og det må gerne være for hele familien hele året. Dette kan være opskriften på campingferie i fremtiden, og her gør autocamperen Adria Matrix Plus 670 SL fra den slovenske producent det særdeles godt.

Image
Adria Matrix 670 SL, autocamper, førerhus, stole, stue

 

Når der skal hygges

Selvom en autocamper på mange måder kun har et stort rum, så er der inddelinger, der gør, at der både er soveværelse, badeværelse, køkken og stue. Selvom denne autocamper ikke er så stor, er der alligevel plads til fire sovende personer og fem gode siddepladser. De to komfortable stole i førerkabinen kan drejes, så de bliver en integreret del af stuen. Her er det vigtigt at investere i gode, komfortable stole, fordi man bruger mange timer i dem enten under kørsel, eller når man kommer frem og hygger sig. Er man kun to personer i autocamperen, er der virkelig god plads. Bordet i stuen kan slås ned til en ekstra seng, men det er kun til et barn, fordi komforten er minimal. Over stuen er der en hæve/sænke-seng, som er en stor komfortabel dobbeltseng, og den vil man oftest vælge at bruge til børnene. Over førerkabinen er der et stort skylight-vindue, som giver en masse ekstra lys i autocamperen, der ellers godt kan virke lidt kompakt i fronten, når der er hæve/sænke-seng i loftet.

Image
Adria Matrix 670 SL, autocamper, hæve-sænke-seng

 

Når der skal laves mad

Køkkenet er i midten af autocamperen, og ikke specielt stort, men omvendt er der alt det, et køkken skal have. I denne model er der stort køleskab med separat fryseboks og ovn. Der er som i resten af autocamperen fint med skabsplads, så man kan få plads til sine ting. På vintercamping har man som regel mere udstyr med, og tøjet fylder mere end om sommeren, men det er ikke noget problem i denne model.

Image
Adria Matrix 670 SL, autocamper, køkken

 

Når der skal bades

Det fine ved badeværelset er, at døren, der fungerer som toiletdør, kan åbnes, så den også fungerer som dør, der lukker af mod hele forenden af autocamperen. På den måde kan man bruge badeværelse sammen med soveværelset, og der er væsentligt mere bevægelsesfrihed, samtidig med, at de, der opholder sig i stuen og køkkenet, ikke er generet af det, der foregår på badeværelset. Det er også en fordel, hvis den ene går i seng før den anden.

Image
Adria Matrix 670 SL, autocamper, toilet, badeværelse

 

Når der skal soves

Soveværelset er yderst funktionelt. Sengene består af to enkeltsenge, som er hævet, så de er lette at komme op i, men det har også den fordel, at der er meget mere plads i garagen under sengen. De to enkeltsenge kan omdannes til en stor dobbeltseng ved hjælp af en lamelbund og en ekstra madras. Det kan bruges, både hvis man gerne vil have en stor seng, f.eks. hvis der skal ligge et barn imellem de to voksne. Det kan der sagtens.


Image
Adria Matrix 670 SL, autocamper, soveværelse, senge


Når der skal holdes ferie

Uanset hvor campingferie går hen, og hvilken tid på året det er, venter der uden tvivl fine ferieoplevelser i Adria Matrix Plus 670 SL, som køres med almindeligt kørekort. Alde-centralvarme og vandbåren gulvvarme er en dyr løsning, men hvis man camperer efterår, vinter og forår, er det alle pengene værd, og det er klart det varmesystem, der giver det bedste indeklima, når temperaturerne svinger meget udenfor, og der f.eks. er høj luftfugtighed, som vi ofte oplever det på vore egne. Det er meget imponerende, hvad der er blevet plads til i denne autocamper, og selvom der er sovepladser til fire personer, føles den på ingen måde kompakt. Den er let at køre med, og fordelen ved delintegreret er, at man har frit udsyn under kørsel. Som nybegynder vil man også opleve, at denne model både er let at køre med, parkere og ikke mindst manøvrere på plads, og hvem vil ikke gerne have, at tingene bare spiller, når man er på ferie. Det gør det her.
 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her