Visit

Med familien Hansen på ski i Branäs

Læs her, hvordan skituren til Branäs gik for vinderen af vores Visit Värmland-konkurrence.

Familien Hansen fra Skælskør blev den heldige vinder af DCU og Visit Värmlands konkurrence om et hytteophold i vintersportsområdet Branäs i Värmland, Sverige. Her kan du læse om familiens tur og oplevelse – fortalt af mor, Maria Lykke Hansen.

Vi talte dagene ned, fra vi fik at vide, at vi var den heldige familie, der skulle på skiferie i Branäs i Sverige. Og endelig kom dagen. Vi kørte til København, fandt den store Oslobåd og kom ombord. Vores kahyt var fin, tæt på legeområde, mindre end vores campingvogn, men hyggelig. På skibet blev vi mødt af piraten, der lavede underholdning for børnene; tegnekonkurrence, ballondyr, historiefortælling, lege, skattejagt osv. Det var lige noget for vores døtre, Silja og Silke, på ni og seks år. Vi sejlede af sted og var alle spændte på, hvad vi skulle opleve.

Da vi vågnede næste morgen, oplevede vi indsejlingen til Oslo. Vi kunne se, at der var sne på land. Det var et smukt syn. I havnen var der isflager, der flød rundt. Det var koldt, og far Mikkel var spændt på, hvordan vejene var ryddet. Vi havde dog snekæder med, hvis det skulle blive nødvendigt.

Herregård med lækker mad
Turen gik nu til herregården Ulvsby i Sunne, Sverige. Landskabet var utrolig flot med sne og floder, og elve og søer der var frosset helt til. Da vi nåede frem, stod herregården smukt ned til søen. Om aftenen blev vi forkælet med en fire retters menu, hvor alt var hjemmelavet og smagte skønt. Traditionel svensk mad og meget venligt personale, som vi nemt kunne kommunikere med på dansk/svensk.

Vi spiste skøn morgenmad, nød omgivelserne og glædede os til, hvad dagen ville bringe. Efter at have læst anbefalinger af Branäs på nettet, havde vi høje forventninger. Turen derop var smuk, og vores yngste datter sagde flere gange, ”Her har Elsa også været!”, når træer, buske og søer var dækket af sne og is.

Image
Visit Värmland, Sverige, vind, konkurrence, hytteophold, skiresort, familieresort


Skitur – også for begyndere
Da vi ankom til Branäs og så det store Kungsberget, var der julelys i alles øjne. Der var folk, der stod på ski, musik, barer og restauranter, en masse glade mennesker og utrolig smuk natur. Vi skulle bo på ’Ski Lodge’. Det er et hotel med lejligheder indrettet som hytter. Vi fik hurtigt pakket ud og sprang i skitøjet. Det var super sjovt at komme ud på ski, og naturen var helt fantastisk med sne og kulde, dog ikke for koldt. Da det var vores 10 års bryllupsdag, besluttede vi os for at tage hjem og lave en lækker middag. Det gik fint i det lille køkken. Vi er jo vant til at lave mad i campingvognen, og her havde vi de samme faciliteter.  

Så blev det fredag. Vi spiste morgenmad i restauranten med udsigt til bjerget. Medarbejderne var i gang med at få det hele op at køre; gondolliftene blev sat på én efter én, der kørte maskiner med larvefødder, bander blev sat op til liftkøerne osv. I Branäs er der flere forskellige børnebakker, så det er et godt sted, også for nybegyndere (hurra!). Dagens første udfordring var at komme op ad bjerget med en tallerkenlift, men så snart teknikken var lært, var det sjovt. Vi susede ned af bakken og fik mere og mere styr på det.

Efter frokost gik vi en tur ned til campingpladsen. Der var mange fastliggere, og de havde ikke alle telte, men træhytter bygget op ad campingvognene. Mange havde sat lyskæder op, hvilket gjorde det hyggeligt i snelandskabet.

Hele Branäs er et feriecenter, hvor lejligheder og hytter kan lejes. Det er en ferieby med lige så meget aktivitet for foden af bjerget som på toppen (309 m). Der er pister for børn og voksne både oppe og nede. I alt 30 pister og 21 steder med lifte.

Image
Visit Värmland, Sverige, vind, konkurrence, hytteophold, skiresort, familieresort


Hygge for hele familien
Lørdag besluttede vi os for at dele os op. Mor Maria og lillesøster Silke blev i lejligheden og spillede kort og hyggede, som vi plejer, når vi er på campingferie. Far Mikkel og storesøster Silja stod på ski og prøvede nu den sværeste af børnebakkerne. Silja var stolt over, at hun nu havde fået styr på det med at stå på ski. Efter frokost viste hun Maria, hvor dygtig hun var blevet. Der var -2 grader, vindstille og ikke mange særligt mange mennesker på bakken. Det var nogle fantastiske timer. Og så var der lækker varm saft i en automat neden for bakken. Mmm!

Efter aftensmaden gik vi en aftentur. Stemningen var skøn. Lige uden for Ski Lodge var der en stor airtrack, hvor flere øvede ski- og snowboardhop. Det var imponerende, hvordan de fløj i luften. På den anden side af Ski Lodge var der én af mange kælkebakker. Vi havde ikke kælk med, men der blev rullet ned at bakkerne og leget i sneen. En magisk sidste aften.    

Image
Visit Värmland, Sverige, vind, konkurrence, hytteophold, skiresort, familieresort

 

Smuk natur
Søndag gik turen hjem. Vi kørte venstre om bjerget og nord på, i stedet for syd som vi var kommet fra. 100 kilometer gennem det flotteste, frosne vinterlandskab og utæmmede natur. Vi holdte stille på en bro over en elv, hvor strømmen var så stærk, at den ikke var frosset til. Vandet brusede så højt, at det overdøvede alle andre lyde. Turen efterlod et stort indtryk af naturen hos os alle.

På færgen hjem gik vi i Boblezone; et fint, lille vandland med tre bassiner. Pigerne badede, og far og mor lå i liggestolene og nød at se dem lege i børnebassinet. Det var hyggeligt, og vi var glade, trætte og en meget stor oplevelse rigere.

Læs mere om Värmland og Branäs

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her