DCU-Camping
Logbog i stedet for glemmebog
Hvilken campingplads gæstede jeg på denne tid for 10 år siden? Det spørgsmål kan de færreste besvare, men campister, der fører logbog, kan.
Som årene går, har årstal og ferieminder tendens til at flyde sammen, og det kan være svært at huske, hvornår du gjorde hvad. Men nogle campister gør noget for at forhindre, at dyrebar campinghistorie glider i glemmebogen. De fører logbog.
En form for dagbog
Anna Lene Pedersen, kredsformand for bestyrelsen i DCUs 6. kreds, er én af dem. Hun har ført logbog siden år 2000, og logbøgerne fra de seneste mange år ligger ikke og samler støv på loftet.
– De ligger sirligt i nogle poser i min campingvogn, og jeg vil tro, at jeg kigger i dem et par gange eller tre om året, vurderer Anna Lene Pedersen. Når hun taler med andre campister, oplever hun ofte, at de ikke kender til logbøgerne.
– Så forklarer jeg, at det er en bog, du tager med på campingturen, hvor du får et stempel, hver gang du har haft en overnatning på en campingplads. Afhængig af, hvor mange overnatninger du har haft i løbet af året, kan du få en nål i guld, sølv eller bronze, og det er der en del campister, der går meget op i, siger Anna Lene Pedersen.
Hvor var jeg i påsken?
Selv er hun ikke så optaget af guld-, sølv- og bronzenålene. Hun bruger, i lighed med mange andre campister, mest logbøgerne til at huske, hvor og hvornår hun har været på campingferie.
– Når vi sidder i et vennelag ude på campingpladsen og diskuterer, hvor vi var henne i påsken et bestemt år, så er det rart at kunne tage logbøgerne frem og få svar. På den måde fungerer logbogen også som en form for dagbog, og når året er omme, er det sjovt at se, hvor mange overnatninger, vi har haft på campingpladser i løbet af året. Logbøgerne har også en social funktion, fordi det er hyggeligt at sammenligne med de andre campister og høre, hvor de har været henne, siger Anna Lene Pedersen.
Logbogen er også en god hjælper, når 6. Kreds planlægger stævner.
– Så kan jeg se, hvornår vi senest har været på det sted, hvor vi overvejer at tage hen, forklarer kredsformanden.
Nyttige noter
Nogle campister nøjes ikke med at få stempler i logbogen fra campingpladserne, men tilføjer også små noter.
– Tidligere noterede jeg i mine logbøger, hvor meget det kostede at bo på de forskellige campingpladser, så vi kunne finde tilbage til den billigste plads, hvis vi skulle samme sted hen igen. Nogle campister skriver, hvordan campingpladsen og værterne var, og om der var rent, og så bruger nogle dem også til at notere, hvad de lavede på ferien, og hvem de var sammen med, siger Anna Lene Pedersen.
Her er datoerne
I alle DCUs syv kredse har DCU-medlemmerne mulighed for at få optalt og registreret deres logbøger, hvis de ønsker det.
1. Kreds holder logbogsoptælling 4. januar fra kl. 14-16 på DCU-Camping København.
2. Kreds holder stævne på DCU-Camping København. I den forbindelse optælles logbøgerne 18. januar fra kl. 13.
3. Kreds tæller logbøgerne lørdag 18. januar kl. 14.30 på DCU-Camping Odense.
I 4. Kreds skal logbøgerne indsendes senest 25. januar til Finn Ljørring, Heliosvej 3, 9210 Aalborg med frankeret svarkuvert til returnering af bogen.
5. Kreds holder logbogsoptælling og rejseforedrag samlet 16. januar. Optællingen foregår fra kl. 18, og rejseforedraget er ”Familie på Farten”, der begynder kl. 19. Arrangementet foregår i Skovhuset, Hedevej 1, Fårvang.
6. Kreds tæller logbøger 18. januar i forbindelse med et foredrag fra DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen. Optællingen foregår i Skave Multihus på Viborgvej 201 fra kl. 12.15.
7. Kreds tæller logbøger i forbindelse med et stævne på Holme Å Camping. Det foregår lørdag 25. januar fra 11.30-13.