Foto: Adobestock

Kan man overdrage en garanti?

Hvordan ser det egentlig ud med garantien, hvis du videresælger noget, der stadig er garanti på? Det giver DCUs tekniske rådgiver Stefan Rosendal svar på her.

Vi har fortrudt vores køb af campingvogn og skal nu sælge den videre. Forhandleren, vi købte af, har ydet os 12 måneders fuld garanti. Hvilke papirer skal køber bruge for at opretholde garantien på vognen, og kan garantien egentlig overdrages? Følger garantien vores campingvogn, eller følger garantien os som ejere?
 


Svar fra teknisk rådgiver i DCU, Stefan Rosendal:
Når du som privatperson køber noget af en anden privatperson, er der tale om et civilkøb. Du skal derfor være opmærksom på, at nogle forhold ved et civilkøb vil være anderledes. Dog er udgangspunktet, at reklamationsretten følger varen. Som køber skal du dog sørge for at have al original dokumentation for købet, det vil sige faktura og købsaftale og eventuelt kontakte forhandleren, hvis f.eks. fugtgarantien er indregistreret i et andet navn i deres system.
Hvis forhandler eller producent har givet yderligere garanti på vognen, som i jeres tilfælde, skal du også have et sådant garantibevis overdraget til køber for, at han kan gøre brug af det.  
 

 

 

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her