HBC-reparation

Hvad er HBC-reparation?

Et DCU-medlems mekaniker taler om, at der skal laves en HBC-reparation på campingvognen – men hvad er det egentlig?

DCU-medlem:

Min mekaniker taler om, at der skal laves en HBC-reparation på min campingvogn – men hvad er det egentlig?

 

Stefan Rosendal, teknisk rådgiver i DCU-Huset:

Stefan RosendalHBC-løsninger anvendes ved ”kosmetiske” skader på lidt mere bedagede og ældre vogne, hvis der er kommet små mærker fra teltstænger og lignende.

Det foregår ved, at man går ind og fjerner det beskadigede stykke på vognsiden og sætter et nyt stykke ind. Med få penge får du vognen repareret – som ofte hvor det er vanskeligt at fremskaffe reservedele.

Reparation bliver lavet, så man ikke kan se den bagefter, og så mener jeg, at såvel kunde som forsikringsselskab har mere glæde af at få repareret vognen i stedet for at skulle have afmonteret døre, vinduer og meget andet, som er nødvendigt, hvis der skal skiftes en side eller ny plade.

HBC-løsning bør accepteres, såfremt forsikringsselskabet kan garantere dig den samme vogn som før skaden.

Hvis skadens størrelse er mere end 10-12 centimeter, har jeg set, at skaden enten må laves om, eller pladen helt må udskiftes.

Vælger forsikringsselskabet HBC-løsningen, bør kunden sikre sig, at arbejdet kan laves om, hvis HBC-løsningen går hen og revner, eller området for malerarbejdet ikke er udført tilfredsstillende, for arbejdet er langt fra gjort med at reparere selve skaden.

 

Efter HBC
Her ses vognsiden fra billedet foroven efter HBC-reparationen (fotos Repair Shoppen)
 

Mindst lige så vigtigt er det, når den helt nøjagtige farve på vognen efterfølgende skal rammes. De professionelle aktører på reparationsmarkedet har ”Glasurit-farvetonere” anlæg, som bruges til at opnå den helt rigtige farvenuance.

Det er et håndværk, og det kan tage tid, før værkstedet rammer den helt rigtige nuance, som er nødvendig, for at arbejdet bliver perfekt.

Her har jeg desværre set for meget HBC-arbejde, der er udført for sjusket. Min anbefaling er at benytte enten Dent Fix eller Repair Shoppen, der begge har mange års erfaring som professionelle autolakerer.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her