Hvad er camping?

Camping er muligheden for at sammensætte din helt egen individuelle ferie, hvad enten du er til naturoplevelser, kultur på en storbyferie eller luksus og afslapning ved stranden. Begrebet camping omfatter en meget større gruppe af befolkningen, end de fleste umiddelbart tror. Camping er nøjagtig, hvad man selv gør det til. Uanset alder, erhverv eller indtægt er der noget for enhver smag.

Camping er en livsstil med mange ansigter. Oplev for eksempel europæiske storbyer som Rom, Madrid, Lissabon, Paris eller Prag fra de internationale campingpladser, der ligger lige udenfor. Her kan man både nyde en afslappet badeferie og opleve kulturen i de smukke hovedstæder.

Eller hvorfor ikke nyde den rene luksus på selve campingpladsen? Mange campingpladser i dag har både vaskemaskine, mikroovn, minigolfbane, swimmingpool, parabolantenne og restaurant. Det er helt ideelt for familien med børn, og man kan ligefrem tale om hotelferie på hjul.

I den anden ende af skalaen har 'back to nature'-trenden forstærket den primitive form for camping de seneste år. Pak teltet, snør vandrestøvlerne og tag familen med på en naturoplevelse, for eksempel i de svenske skove eller ødemarker. Slap af fra hverdagens stress og slip de materielle goder for en periode.

Fra lejrklub til campingunion

Camping som turisme startede i 1926, hvor man så småt begyndte at organisere sig i Lejrkubben Danmark, bestående af dengang kun 26 medlemmer. Men det var først i 1960’erne, at det rigtigt begyndte at blomstre, og i dag er camping Danmarks næstmest populære ferieform. Lejrklubben hedder nu Dansk Camping Union (DCU) og har cirka 50.000 medlemsfamilier.

DCU som organisation udgiver livstilsmagasinet Camping-fritid otte gange om året samt en medlemsbog med en oversigt over dine fordele som medlem af DCU. Derudover sikrer DCU sine medlemmer fordelagtige rabatter på blandt andet forsikringer, benzin, færgeoverfarter og overnatninger.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her