DCU-Camping København - Vinter2

Hold vinterferie i en campinghytte

I blæst, regn og slud er det hyggeligt at sidde indenfor og hygge. Hvis der også skal ud og opleves andre dele af landet end det hjemlige, så er det perfekt med en campinghytte.

Der er cirka 100 af Danmarks rundt regnet 450 campingpladser, som har åbent hele året, deriblandt 9 af DCUs 20 pladser, hvor du kan nyde den særlige ro, der hersker på pladserne om vinteren. 

Jylland 

DCU-Camping Hesselhus ligger et kvarters tid fra Silkeborg, Danmarks uofficielle outdoor-hovedstad, der er spækket med smukke søer og dejlige skove, som egner sig perfekt til sejlads, cykling og vandring. Silkeborg har en række spændende museer, deriblandt Museum Jorn, og hvis du også gerne vil hilse på Tollundmanden, finder du ham på Silkeborg Museum. Du kan også nyde dyrelivet på AQUA Akvarium & Dyrepark, nu hvor det måske er for koldt at opleve dem ude i den danske natur. Selve pladsen ligger i dejlige, grønne omgivelser, tæt på skoven, hvor der også er afmærkede vandreruter. Lej en hytte eller kom i egen vogn.

DCU-Camping Ebeltoft - Mols er en smuk, kuperet plads, og hvis du ikke selv har vognen med, er der en fantastisk dejlig udsigt over naturen fra hytterne. Det er svært ikke at forelske sig i den nærliggende Ebeltoft, der både byder på et fascinerende glasmuseum ved havnen og Fregatten Jylland. Derudover er Ebeltoft bare en utrolig hyggelig by med snørklede gader, gamle bindingsværkshuse og spændende butikker, lige som her stadig er masser af dygtige glaspustere. Kør en tur gennem det bakkede landskab over til Kalø Slotsruin og find tid til en gåtur i Mols Bjerge, som er en af Danmarks fem nationalparker, hvor der er masser af gode stier og skøn natur.

DCU-Camping Tranum ligger cirka 40 minutters kørsel fra Aalborg og er placeret lige ved en prisbelønnet vandrerute, Fosdalen, som befinder sig i Danmarks måske mest uberørte skov, så trænger du til at komme lidt væk fra den larmende civilisation, er du kommet til det rette sted. Fra campingpladsen er der en halv times kørsel til Thorup Strand, hvor du kan se kutterne på stranden – og et besøg på Thorupstrand Røgeri, hvor du skal huske at bestille den hjemmelavede remoulade til fiskefrikadellerne, som er fremstillet af bæredygtigt, fangede fisk. 

På DCU-Camping Ålbæk Strand i Nordjylland har du mulighed for at nyde livet i en af de dejlige hytter, uanset om du er til luksus eller på budget. Her er mange gode ruter til både at vandre og cykle, hvor du kan komme helt tæt på den dejlige nordjyske natur. Skagen ligger en smuk køretur væk, og den populære by mod nord er langt mere afslappet at besøge uden for sæsonen. Køb en god spegepølse hos slagter Munk uden at stå i lang kø og besøg Skagens Kunstmuseer, hvor du har det hele lidt mere for dig selv end om sommeren.     

 

DCU-Camping Hesselhus 

DCU-Camping Ebeltoft – Mols 

DCU-Camping Tranum

DCU-Camping Ålbæk Strand 

Fyn 

Odense er en dejlig by, som byder på meget andet end H.C. Andersen, og når du bor på DCU-Camping Odense er du tæt på både by og natur. Campingpladsen ligger lige ved Hunderupskoven og tæt på Fruens Bøge, hvor der er gode muligheder for at gå. Skulle du alligevel blive fristet til at komme ud at spise, en tur i biografen, på museum eller til koncert, så ligger Odense centrum bare fire kilometer væk. Du kan også her leje hytter – fra budget til luksus, så tag vennerne med og få en fælles tur ud af det, hvis du ikke har din egen vogn. 

DCU-Camping Odense 

Sjælland 

Uden for sæsonen er DCU-Camping Rørvig Strand mest for dem, der gerne vil have masser af naturoplevelser lige inden for rækkevidde, for stranden ligger for enden af campingpladsen og strækker sig så langt, øjet rækker, så du kan få nogle kilometer på skridttælleren i smukke omgivelser. Er du mere til byen, ligger hyggelige Nykøbing Sjælland kun få kilometer væk,  så skulle du få lyst til lidt shopping eller en tur på café, er det også en mulighed. Også på DCU-Camping Rørvig Strand er der luksushytter, hvis du har pakket vognen væk. 

DCU-Camping Rågeleje Strand er endnu en af DCUs campingpladser i Nordsjælland, som har åbent om vinteren. Den ligger tæt på stranden og lige ved dejlige Heatherhill, der er et vidunderligt naturområde,  som leder tankerne i retning af det skotske højland. Området er oplagt til gåture, og skulle du trænge til variation, så kør til nabobyen Tisvilde, hvor du kan gå en tur i Troldeskoven med de krogede træer, eller kør efter kage hos bageren i Liseleje. Lej en budget- eller luksushytte og lad eventuelt vognen blive derhjemme.

DCU-Camping Hornbæk ligger i gåafstand fra lokaltoget, så hvis du vil til Helsingør for at spise en god frokost med en skarp til og lade bilen stå, er det let. Helsingør er en hyggelig by med gågade, restauranter, butikker og selvfølgelig UNESCO-slottet Kronborg. Også Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot i henholdsvis Fredensborg og Hillerød ligger cirka en halv times kørsel væk. Vil du udforske naturen, ligger der kilometerlange strande tæt på pladsen, og vil du hellere have stimuleret den kulturelle muskel, er både Tegners Museum i Dronningmølle og Louisiana i Humlebæk i overskuelig køreafstand fra campingpladsen. 

København er et helt kapitel for sig selv med et utal af oplevelser næsten uanset, hvad du foretrækker. Hvis du vil gå i naturen, ligger DCU-Camping København – Absalon lige ved Vestvolden, og ellers kan det anbefales at køre de få kilometer ud til f.eks. Vallensbæk Strand og gå en tur i Køge Bugt Strandpark, der er kunstigt anlagt, men som er et dejligt, rekreativt naturområde med gode stier. Ellers er Absalon oplagt som indgang til København, og fra campingpladsen er det let at tage bus eller tog ind til centrum af hovedstaden, hvor mulighederne er uendelige, uanset om du vil på museum, spise på restaurant, shoppe eller noget helt fjerde. Campingpladsen råder over cirka 45 hytter, hvis vognen er pakket ned for i år.

DCU-Camping København – Absalon 

DCU-Camping Hornbæk 

DCU-Camping Rørvig Strand 

DCU-Camping Rågeleje Strand

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her