Hjertestarter

Hjertestarter med på tur

DCU 5. Kreds har været på kursus i brug af hjertestarter

Sandsynligheden for at overleve et hjertestop uden for hospital er ifølge Hjerteforeningen 3,5 gange så høj i dag som for 20 år siden.

Det skyldes dels flere hjertestartere, dels introduktionen af hjerteløbere og dels at langt flere træder til med livreddende førstehjælp i dag end tidligere.

Og det var netop for at være klædt bedst muligt på, hvis uheldet skulle være ude, at bestyrelsesmedlemmerne i DCU 5. Kreds og deres ægtefæller i slutningen af marts gennemgik et opfølgende kursus i brug af hjertestarter.

– Vi fik gennemgået det nyeste omkring hjertelungeredning og brug af hjertestarteren. Vi mener, det er til gavn for de medlemmer, der tager med på turene, vi arrangerer, og samtidig giver det en tryghed for dem, der arrangerer turene, når de har hjertestarteren med på turen og har set, hvordan den bruges, siger kasserer i DCU 5. Kreds, Svend Erik Henningsen.

Ifølge Hjerteforeningen falder cirka 4.700 danskere årligt om med hjertestop uden for hospital. Det svarer i gennemsnit til cirka 13 danskere dagligt.

 

Hjertestarter på turBestyrelsesmedlemmerne og deres ægtefæller var for nylig på kursus i brug af hjertestarter og fik samtidig gennemgået det nyeste omkring hjertelungeredning og brug af hjertestarter (foto Leo Jensen)
 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her