Håbet ude for Cabby

Polar har købt Cabby’s varemærke og reservedele, men der bliver ikke produceret nye Cabby-vogne

Af: Torben Brandt

Det er slut med at producere Cabby-vogne, efter at Polar har købt Cabby’s varemærke og reservedele af konkursboet, men ikke selve ejendommen og inventaret.

I en pressemeddelelse oplyser Polar, at man længe fulgte udviklingen og håbede, at Cabby kunne overleve.
– Da det stod klart, at det ikke skulle være sådan, var det naturligt for os på Polar at gøre det, vi kan for Cabby-ejerne, siger Polar’s administrerende direktør, Tony Ekström til Värmlands Folkblad.
– Denne beslutning føles både god og naturlig. Polar har længe være markedsførende, når det gælder netop reservedele. Takket være et stort lager i Dorotea, kan vi have mange artikler på lager, og ofte levere reservedele hurtigt, siger Tony Ekström til den lokale avis.

Der var interesserede købere
Ifølge forvalter af konkursboet, Carl-Henry Salomonsson, var der undervejs interesse for at fortsætte med produktionen på Cabby-fabrikken.
– Jeg havde interessenter her så sent som sidste uge (begyndelsen af marts), men de vurderede, at der ikke fandtes nogen realistiske muligheder for at drive virksomheden videre, siger Carl-Henry Salomonsson til Kristinehamns-Posten.

Lageret flyttes
Ifølge Värmlands Folkblad skal Polar nu til at flytte Cabby-lageret fra Kristinehamn til Dorotea, og få Cabby-reservedelene ind i Polars system. Hvornår, det arbejde er færdigt, kan Tony Ekström ikke udtale sig om endnu.
– Det er et kæmpe arbejde at strukturere og flytte alt, det er jo en hel fabrik. Målsætningen er, at Cabby-ejerne skal føle sig trygge ved at have en Cabby, siger han.

Med Polar’s køb af varemærke og reservedele kan også de danske Cabby-ejere se frem til fortsat at kunne få reservedele til deres vogne.
– De danske kunder vil være sikret reservedelsleverancer via Polar. Så snart, der er hul igennem til deres lager, begynder vi at kunne levere Cabby-reservedele, men jeg har bare ingen fornemmelse af, om det bliver om 14 dage eller 14 uger. Så kunderne bliver nødt til at væbne sig med en ret god tålmodighed, siger Christian Lauridsen, indehaver af Campingparken i Herning, der var Cabby-forhandler, og desuden er det eneste sted i landet, der forhandler Polar.

På nuværende tidspunkt er det dog uvist, hvor mange steder i Danmark, det fremover bliver muligt at købe reservedele til Cabby-vogne.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her