Foto: Anne-Vibeke Isaksen

Findes der campingvognskirkegårde?

Stefan Rosendal er mangeårig teknisk rådgiver i DCU-Huset i Brøndby, og han besvarer store og små campingspørgsmål fra DCUs medlemmer. Her gælder det et spørgsmål om, hvad der sker med campingvognen, når den ikke kan mere.

Hvordan kommer man af med en udtjent campingvogn? Man taler om bilkirkegårde, men findes der også campingvognskirkegårde i Danmark?

Nej, der findes ikke egentlige campingvognskirkegårde. Der er nogle forhandlere af campingvogne, som mod et par tusinde kroner tager imod vogne, der ikke kan mere. Der ligger et stort stykke arbejde i at skille de udtjente vogne ad. En campingvogn består jo af mange forskellige typer materialer, som skal sorteres. Nogle af materialerne som f.eks. aluminium og jern kan genanvendes, men meget af det andet skal på forbrændingen. Du kan også selv hugge din gamle campingvogn op og køre den på forbrændingen. Der er også en del gamle vogne, som stadig godt kan istandsættes, der bliver opkøbt af østeuropæiske forhandlere. Arbejdskraften i østeuropa er typisk billigere, og derfor kan det godt betale sig for opkøberne.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her