Tomas Villum Jensen, Jonas Schmidt, camping, tv, camping i tv, vinrejse

Faldt pladask for camping

Et nyt tv-program blev begyndelsen på et campingeventyr. Skuespiller og filminstruktør Tomas Villum Jensen skulle i forbindelse med en ny tv-serie til dk4 på vinrejse med stand up-komiker og skuespiller Jonas Schmidt, men der var lige et problem. Hvordan skulle de både filme, smage på vin og overnatte uden at køre spirituskørsel.

Tekst: Anne-Vibeke Isaksen

I tre nye tv-programmer på dk4 ”Villum og Schmidt på vinrejse” besøger de herrer tre forskellige vindistrikter i Europa og kigger på hhv. hvidvin, rosé og rødvin. Et mindre produktionshold og de to værter skulle besøge flere forskellige vingårde og sætte sig ind i vinens historie. Her kom camping ind i billedet. Først som en praktisk foranstaltning, fordi de alle kunne bo tæt på det sted, hvor vinen skulle smages. Men det skulle vise sig, at begge værter faldt pladask for den frie ferieform.

Image
Tomas Villum Jensen, Jonas Schmidt, camping, tv, camping i tv, vinrejse, vinmark– Vi blev først og fremmest utrolig overraskede over, hvor luksuriøst man har det i en campingvogn i dag. Det havde vi slet ikke forventet, hvilket jo i virkeligheden siger alt om vores fordomme. Vores campingvogn havde alt. Gode senge, køkken, toilet og bad, varmt og koldt vand, og det var varmt. Det var ikke lige det, vi forbandt med camping. Vi fandt også ud af, hvor let det er at køre med en campingvogn, og hvilken frihed det gav os under optagelserne, siger Tomas Villum Jensen til Camping-fritid.

Inden optagelserne skulle i gang besluttede Tomas Villum Jensen sig for at øve sig på campinglivet sammen med sin familie. Hans hustru Maria Montell og deres tre børn på hhv. 7, 11 og 13 år var friske på idéen, så da sommerferien stod for døren, faldt valget på campingferie. Resten af Marias familie ventede i et sommerhus i Sydfrankrig, mens familien på fem pakkede bil og campingvogn og satte kursen mod syd. 

– Det, der overraskede mig mest, var, hvor let det var at blive campist. Der findes så meget på nettet og ”bum”, så var vi i gang. Vi bestilte alle overnatningssteder på nettet på vejen til Frankrig og kørte efter næsetippen hjem fra Frankrig, og begge måder fungerede og havde hver sine fordele. Det var både en fordel at vide, hvornår dagens etape sluttede, og at alt var booket på forhånd, men det var også fedt at køre efter næsetippen og så sidde og surfe på nettet og finde slutdestinationen efterhånden, som vi kunne se, hvor vi ville overnatte.

Image
Tomas Villum Jensen, Maria Montell, camping, tv, camping i tv, vinrejse, campingferie


Tomas Villum Jensen fortæller, at det ikke kun var børnene, der syntes, at camping var suverænt. Hele familien nød det. Både undervejs, men især når de kom frem til campingpladserne, som han i øvrigt roser for at have fine faciliteter og være utrolig billige.

– Det var helt vildt, så meget ferie vi fik for vores penge i forhold til mange andre ferieformer, som vi har prøvet. Det gav en masse luft i økonomien til mange andre ferieoplevelser, og det syntes vi, var fantastisk. Jeg ved godt, man skal investere i bil og campingvogn, men tænk en gang, hvor mange ferier der er i sådan en investering. Jo mere man bruger den, des billigere bliver det for hver rejse, siger Tomas.

Tomas Villum Jensen og Jonas Schmidt fandt i forbindelse med tv-optagelserne også ud af, hvor mange ting en campingvogn kan bruges til. En ting er, at den kan bruges hele året i både Danmark og udlandet, men det er også en kæmpe fordel, at man kan tage sin interesse med på ferie og lade dette være temaet for rejsen.

– Vi er begge vilde med vin. Ikke kun at drikke den, men hele processen fra jord til bord, og derfor gav det bare en hel ubeskrivelig frihed at besøge vingårdene med campingvogn, og mange steder kunne vi bo lige uden for døren og være på vingårdene hele dagen.
 

Vogntoget bestod af en Suzuki Grand Vitara og LMC Vivo 470 D.

Tv-programmet ”Villum og Schmidt på vinrejse” sendes på dk4. Se sendetider på dk4

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her