Kabe Imperial 780 campingvogn

Droppede millionsommerhuset til fordel for en ny campingvogn

Lisette og Niels Kold Nielsen var millimeter fra at købe nyt sommerhus, men fortrød. I stedet købte de ny campingvogn og kører hvert år på campingferie i Kroatien.

Tekst: Torben Brandt

Har man først fået campinglivet i blodet, er det svært at slippe. Det har ægteparret Lisette og Niels Kold Nielsen fra Bogense på Nordfyn måttet sande.

Da Niels Kold Nielsen i begyndelsen af 2017 efter en uenighed stoppede i det selskab, hvor han var administrerende direktør, fik han en fratrædelsesordning. Den skulle, besluttede parret, bruges på at købe et sommerhus.

– Vi var i gang med at købe et sommerhus, der kostede en mindre bondegård. Men da det kom til stykket, tænkte vi; hvad skal vi egentlig med et sommerhus? Det er slet ikke det, vi skal. Vi var simpelthen ikke villige til at opgive campingmiljøet, erkender Niels Kold Nielsen.
 

Har bestilt ny campingvogn

I stedet besluttede parret at bruge nogle af pengene på at købe ny campingvogn. Valget faldt på den luksuriøse Kabe Imperial 780, men den model findes der ikke mange af hos de danske forhandlere. Holbæk Caravan Center havde den dog stående, og derfor tog Lisette og Niels Kold Nielsen i efteråret 2017 turen til Sjælland, hvor de bestilte campingvogn, der blev leveret i begyndelsen af 2018.

Men hvad er det ved campinglivet, som familien Kold Nielsen ikke er villig til at opgive?

– Det er det mobile liv og fællesskabet, hvor man møder så mange forskellige nationaliteter. Og så er det udelivet. Vi gider ikke bare sidde og gemme os bag en hæk.
 

Image
Lisette og Niels Kold Nielsen, Kabe Imperial 780 campingvogn

 

Vild med vand

Familien Kold Nielsen har gennem årene fundet sin helt egen måde at campere på. Onsdag før Kristi himmelfartsdag hægter Lisette og Niels campingvognen på bilen og kører til Kroatien. Her bor de hen over pinsen i samlet 10 dage på Camping Zaton, der ligger ud til Adriaterhavet på Kroatiens vestkyst.

Når parret kører hjem, bliver campingvognen stående. I sommerferien vender ægteparret tilbage i selskab med deres to voksne børn, en søn på 26 og en datter på 21 år, der har henholdsvis en kammerat og en veninde med på ferie. De i alt seks personer kører i to biler og har en RIB-gummibåd, en vandscooter og en ATV på slæb, så alle kan være aktive på forskellig vis.

En RIB-båd er en speedbåd med V-formet glasfiberskrog og sider af hård gummi. Båden har 300 hestekræfter og kan nå en topfart på 53 knob, hvilket svarer til cirka 95 km/t. Båden kræver speedbådskørekort, hvilket alle fire familiemedlemmer har.

– Vi sejler, dykker, står på vandski og wakeboard, og vi løber og går. Vi kan ikke bare sidde på vores flade. Der skal ske noget – ellers bliver vi bare trætte af at kigge på hinanden. Det er vores måde at slappe af på, fortæller Niels Kold Nielsen.
 

Fået den største plads

At familien har kastet sin kærlighed på Camping Zaton i Kroatien, skyldes flere ting.

– Vi fylder jo noget, når vi er af sted, men vi har efterhånden fået møvet os ind på campingpladsens største plads. Det er en af grundene til, at vi bliver ved at vende tilbage. Samtidig er vi vilde både med landet og vandet. Vi har dykket ved koralrev, og vi har dykket med delfiner, blæksprutter og meget andet.

De mange år som campister i Kroatien har kastet en række venskaber af sig.

– Vi har fået en stor vennekreds i Kroatien, som vi ikke var klar til at opgive. Blandt andet har vi nogle hollændere fra Rotterdam, som vi hvert år møder hen over påsken, og som også besøger os her i Danmark, siger Niels Kold Nielsen. 
 

Kabalen skal gå op

Når de tre ugers sommerferie er slut, kører familien tilbage til Danmark i de to biler med RIB-båd, vandscooter og ATV på krogen, mens campingvognen endnu engang får lov at blive stående.

For at få kabalen til at gå op kører Lisette og Niels Kold Nielsen tilbage til Kroatien i løbet af september, hvor campingvognen hentes hjem til Danmark, og hvor der bliver sagt farvel til Camping Zaton for denne gang. Men det er samtidig på gensyn, for Kroatien, campinglivet, vandet, det aktive liv og de mange venskaber er den fynske familie slet ikke parat til at slippe.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her