Glade børn på camping. Foto: Rasmus Schønning

Derfor vil børn på camping

Holder familien ferie i Danmark i år og overvejer I at tage på camping? Så læs med her, hvorfor det er en særligt god idé for børnene - og for pengepungen.

Tekst: Anne-Vibeke Isaksen
Foto: DCU

Hvorfor tage på camping med børn?
Først og fremmest er der legekammerater lige uden for døren, uanset om I bor i campingvogn, telt eller har lejet hytte eller mobilehome. For børn spiller det ingen rolle, hvordan man bor eller for så vidt, hvor man rejser hen, og de går heller ikke op i nationaliteter eller hudfarver. Børn kigger bare kort på hinanden, og så er der kontakt. Det er legen, der gælder, og det sker i yderst sikre omgivelser, fordi campingpladserne er afspærrede, og forældre holder øje med andre børn end deres egne. Sådan er det ikke på enorme krydstogtsskibe eller i et lejet sommerhus. Det kan godt være, at der er en jævnaldrende lidt længere nede ad vejen, men man finder slet ikke sammen på samme måde som på hoppepuden på en campingplads.

Leg fra morgen til aften
Barndom handler om leg. På campingferien kan der leges fra morgen til aften. Enten i små grupper sammen med de legekammerater man har fundet på ferien, eller ved at deltage i de aktiviteter, som pladsen arrangerer. Det kan være alt mellem himmel og jord: skattejagt, snobrødsbagning, indianerlejr, fisker for en dag og sportsturneringer m.m. Fælles for det hele er, at alle kan være med, man lærer ofte noget, mens man leger, og sidst men ikke mindst er aktiviteterne ofte inkluderet i overnatningsprisen, så mor og far ikke skal have pungen op af lommen hele tiden.

De generte teenagere
Mens små børn let finder sammen og leger uden problemer, kan det godt kræve lidt mere for teenagere, der i starten er mere generte. Her er aktiviteterne endnu mere vigtige. Fodboldturneringer, natteløb, poolparty med sodavandsdrinks eller bål på stranden om aftenen er bare nogle af de ”icebreakere”, der gør, at de unge mennesker finder sammen. Når først kontakten er etableret, går det fint resten af ferien. Det er naturligt, at de unge mennesker gerne vil være længe oppe og hygge sig sammen. Det imødekommer nogle campingpladser ved at have specielle opholdsrum for unge, der er under opsyn om aftenen. Når der skal være ro på campingpladsen, kan de f.eks. få lov til at gå på stranden.

Gå glad i bad
Det, der betyder noget, når man har meget små børn med på campingpladsen, er i højere grad de faciliteter, som pladsen har. Det være sig puslerum med badefaciliteter og god plads til f.eks. barnevogn og alle pusletingene. På gode børnepladser er børnenes faciliteter ofte dekorerede og har små og store brusere og toiletter, hvilket gør, at børnene synes, det er langt sjovere at ordne badet og toiletbesøget på ferie end hjemme. Moderne campingpladser i udlandet og langt de fleste pladser i Danmark har i dag deciderede badeværelser og familierum, hvor hele familien kan gå ind sammen og hjælpe hinanden, ligesom man gør derhjemme.

Mad i udlandet
Med helt små børn som rejsekammerater er der flere praktiske ting, som melder sig. Mad, bleer og andre babyting skal med på ferien. Som udgangspunkt skal man tage alt med hjemmefra for at være sikker på at have det, man er vant til, men husk også på, at der er små børn i alle lande, og specielt i Europa er der ingen problemer i at supplere på ferien. Børn i udlandet - eller andre dele af Danmark - bruger også bleer og spiser babymos, så hvis børnene ikke har helt specielle behov, så kan det meste købes der, hvor man holder ferie.

Tjek sommerens aktiviteter på DCU’s 22 campingpladser her.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her