DCU Testcenter, testcenter, test, tjek, camping, autocamper, værksted, fugttest, gasttest, rabat

Derfor bør du sende vognen til service inden vinterhi

Forlæng campingvognens liv, øg sikkerheden og forebyg fugt og svamp med et grundigt servicetjek af campingvognen, lyder det fra DCUs tekniske rådgiver Stefan Rosendal. Som medlem af DCU får du oven i købet en god rabat i lavsæsonen.

Af redaktionen

Vind, vejr og asfalt slider på campingudstyret. Det er derfor en rigtig god ide at få gennemgået campingvognen og autocamperen, inden du stiller den i vinterhi. Det fortæller DCUs tekniske rådgiver Stefan Rosendal, der samtidig anbefaler DCUs medlemmer at gøre brug af deres medlemsfordele på DCUs testcentre.

- For DCUs medlemmer er der nemlig hele 15 procent rabat at hente i denne peripde, mens der fra den 1. marts til den 31. august kun er 5 procents besparelse på et eftersyn i DCU, siger Stefan Rosendal.

- Vi ved af erfaring, at der er stort tryk på testcentrene, når campingsæsonen rigtig sparker igennem til foråret. Derfor anbefaler vi, at når campingvognen og autocamperen alligevel skal hjem i garagen, at den lige kommer forbi testcenteret og får tjekket de tekniske installationer, karosseriet, dæk og gasanlæg, og hvad der ellers måtte være efter sæsonens strabadser, siger Stefan Rosendal.

Gastest er vigtig

I Danmark er der ingen krav om, hvor ofte du skal have foretaget gastest på din campingvogn eller autocamper. Fra Stefan Rosendal og DCUs side lyder anbefalingen dog, at du får det gjort minimum hvert andet år, fordi du dermed for et forholdsvis beskedent beløb kan forebygge skader.

Det er vigtigt, at testen foretages af en fagmand, der har den fornødne autorisation. Hos DCU er testcentrene udvalgt blandt campingbranchens autoriserede værksteder. Alle centrene lever derfor op til de strenge krav, du som forbruger bør kunne stille til pris, sikkerhed og grundighed.

– Det er helt op til den enkelte campist at beslutte, hvor ofte man vil have serviceret sin vogn, men vi anbefaler at gøre det hvert andet år - både fordi det er med til at højne sikkerheden og forlænge campingvognens levetid, når man løbende holder vognen ved lige og servicerer den, siger Stefan Rosendal.

Få fugttestet i samme omgang

Det kan også anbefales at få foretaget en fugttest med jævne mellemrum. Er der utætheder i campingvognen, og fugten først får rigtigt fat, kan der udvikles svamp, som er noget skidt for helbredet, og i værste fald kan det gøre vognen både ubeboelig og usælgelig.

- Du kan få foretaget en fugt- og gastest i forbindelse med din almindelige servicering af campingvogn eller autocamper – enten på et af DCUs Test- og Servicecentre eller på et andet ordentligt caravanværksted, du har tillid til, siger Stefan Rosendal.

Find dit DCU Testcenter HER

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her