Transitpladser i Europa

DCU-medlem gør det lettere at finde transitpladser i Europa

I 2018 oprettede Erik Nielsen fra Odense et Google Maps-kort med transitpladser langs sin rute i forbindelse med en campingtur sydpå. Det blev starten til det, der i dag er en Facebook-gruppe med 1.500 europæiske transitpladser og næsten 14.000 medlemmer.

Tekst Torben Brandt

 

– Der er langt mellem de gratis glæder, men det her er en af de bedre, skrev DCU-medlem Erik Nielsen fra Odense i en mail, som han i begyndelsen af maj sendte til DCUs redaktion.

I mailen berettede han om Facebookgruppen ”Transit, Camping & Overnatningspladser i Europa”, som han oprettede i 2019, efter at han året før havde været på en campingtur sydpå.

– I 2018 skulle jeg på en af mine årlige ture, og jeg plejer at køre ad A7, men denne gang ville jeg køre ad A9, og jeg var ikke sikker på, hvad der var af transitpladser undervejs langs ruten. Så googlede jeg det, og derpå lagde jeg mine resultater ind på Google, og det fungerede faktisk rigtig godt. Så tænkte jeg, at når det virkede godt for mig, kunne det måske også være nyttigt for andre, fortæller Erik Nielsen.

 

Maksimalt 15 km fra motorvej

Herpå fulgte et større stykke manuelt arbejde med at lægge pladser ind på kortet, inden han i 2019 var klar til at åbne Transit, Camping & Overnatningspladser i Europa, hvor omdrejningspunktet er Erik Nielsens eget Google Maps-kort. Siden 2019 er både antallet af transitpladser og brugere på siden vokset betragteligt.

– Kortet indeholder dags dato over 1.500 transitpladser med info om de basale oplysninger, der er vigtige i forbindelse med en transitovernatning. Fælles for alle de nævnte pladser er, at de makimalt ligger 15 km fra en motorvej og er tilgængelige for både autocampere og campingvogne, siger Erik Nielsen.

Pladserne kan findes efter navn eller ved at klikke på pladsikonerne langs den aktuelle rute. Når en overnatningsplads er valgt, er der mulighed for at få en dynamisk rutevejledning til pladsen

Gruppen havde i starten af juli 2022 cirka 10.000 medlemmer.

 

Ikke et debatforum

De campister, der vil diskutere diverse facetter af campinglivet, går forgæves i Erik Nielsens Facebookgruppe.

– Der er stort set ingen debat på min side, og det er heller ikke meningen, for det er tænkt som en ren faktuel hjemmeside, som man kan bruge, hvis man gerne vil have noget inspiration til, hvor der ligger en transitplads på vejen fra A til B, siger Erik Nielsen.

Indimellem er der campister, som skriver til ham med relevante informationer om de pladser, der er med på Facebooksiden.

– Transitpladser er tænkt som pladser, hvor man kan sove en enkelt nat, men forleden var der en, der havde besøgt en af transitpladserne, hvor de krævede, at han minimum boede to nætter. Så blev den slettet fra kortet, siger Erik Nielsen.

Pladserne på Erik Nielsens kort har typisk en vis form for overvågning, og der kan søges efter transitpladser i kategorierne campingpladser med bom, campingpladser uden bom, stellplätze/offentlige P-arealer, Autohof og Autohof sikret område. Der er ikke medtaget rastepladser på siden.

Når gruppens medlemmer sender ham input til nye transitpladser, er det Erik Nielsen selv, der lægger dem ind på siden, men først efter at han har undersøgt, om pladsen er tilgængelig for både autocampere og campingvogne, og at den højst ligger 15 km væk fra motorvejen.

– Er der mere end 15 km, kommer den ikke med, fastslår Erik Nielsen.

Medlemskab af gruppen er gratis, og det eneste krav til brugerne er, at de har en Facebookkonto med et profilbillede på, så ingen optræder anonymt.

Du finder gruppen på Facebook ved at søge på transitpladser i Europa eller på adressen www.facebook.com/groups/TransitpladserEuropa

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her