Foto: DCU

DCU har betalt til konkursboet efter Campingrådet

På de sociale medier blev det for nylig diskuteret, om DCU skyldte mere end 1,5 mio. kr. til konkursboet efter Campingrådet. Det gør DCU ikke. Få fakta her.

DCU kom for nylig i vridemaskinen på de sociale medier, fordi det fremstod som om, campingunionen skyldte mere end 1,5 mio. kr. til konkursboet efter Campingrådet, som gik konkurs i slutningen af 2017. Det gør DCU ikke. Der er altså heller ikke tale om en bøde, som det har fremgået i nogle diskussioner.

Da Campingrådet gik konkurs, blev der udpeget en kurator, som fik til opgave at rydde op i konkursboet. Arbejdet er endnu ikke afsluttet, men i slutningen af august udsendte kuratoren en statusoversigt, hvor der under punktet ’aktiver’ stod, ”tilgodehavende DCU faktureret i forbindelse med konkursbehandlingen” og derpå et beløb på godt 1,5 mio. kr.

Det blev i nogle campingfora på Facebook fejlagtigt udlagt som om, DCU manglede at indbetale de 1,5 mio. kr. til Campingrådets konkursbo, hvilket altså ikke er korrekt. DCU har indbetalt beløbet tilbage i foråret 2018.

DCU frikendt

Campingrådet gik konkurs, efter at det fik en sag om overtrædelse af konkurrenceloven på halsen. For nylig accepterede konkursboet efter Campingrådet at betale bøden på 400.000 kr., som Campingrådet fik for dels at vedtage, at CKE-campingpasset skulle sælges til en fast pris, dels vedtage at campingpladserne skulle forlange, at campisterne købte eller foreviste CKE-campingpasset, og dels at konkurrerende campingpas skulle afvises og dermed holdes ude af pladserne.

Også DK-Camp har fået en bøde på 300.000 kr. i sagen, hvor DCU er blevet frikendt.

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her