DCU Ebeltoft

Danskerne dropper udlandet i sommerferien

Næsten to tredjedele af danskerne vil holde årets sommerferie inden for landets grænser. Krig, klimakrise og corona har ændret vores ferievaner for bestandigt, ifølge fremtidsforsker, der spår camping en stor fremtid.

Sommerferien 2022 tegnede til, at mange danskere efter flere års coronapause ville finde pas og rullekuffert frem. Men ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv har de seneste måneders energikrise, krig og inflation lagt en dæmper på rejsefeberen. I november var 46 procent klar til at rejse udenlands, mens det i april kun var 36 procent.

Flere kigger på feriemulighederne inden for landets grænser, og det mærkes tydeligt på landets campingpladser.

 

Flere vil på camping

Hos Dansk Camping Union har vi oplevet en markant stigende interesse særligt fra helt nye eller kommende campister, der har efterladt telefonerne rødglødende.

– Interessen er ekstremt stor igen i år, og vi har mange nye campister, der ringer ind med klassiske førstegangsspørgsmål om campinglivet. Det handler om alt fra, hvordan man sætter elkabler til campingvognen til hvilket grej, man skal have med på teltturen, siger DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen.

– Det er gået op for danskerne de seneste år, at camping er rigtig mange forskellige ting. Det er alt fra fastliggerlivet på den samme campingplads, til teltture, hytter, shelters eller ferie med autocamper, pointerer Anne-Vibeke Isaksen.

 

Camping er blevet retro

Generelt er den klassiske charterferie på retur, og de mere nære og lokale oplevelser vil blive foretrukket i fremtiden. Det vurderer fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

– Vi gider ikke længere eskapisme-turismen, hvor vi er i en boble og bare sidder og spiser pommes frites og leger, at vi er kulturelle. Vi vil bevare vores værdier som nærhed, omtanke og kvalitet fremfor kvantitet – også når vi er på ferie, siger Anne Skare Nielsen.

Camping har de senere år udviklet sig til også at rumme mere luksuriøse aspekter. Den såkaldte glamping, der er luksuscamping med kvalitetsudstyr og på særligt eksklusive spots i naturen, er blevet populært. Det er et udtryk for, hvor mange facetter campinglivet er begyndt at rumme, forklarer Anne Skare Nielsen, der spår camping en større plads i fremtidens ferieplanlægning blandt danskerne.

– Camping er blevet retro og cool og helt i tråd med tidens ånd. Tidligere har camping ikke nødvendigvis været noget, man pralede med at skulle i ferien. Men i dag er det også en udstyrssport, man virkelig kan gå op i og bruge meget af sin fritid på, og som vi vil se meget mere til i fremtiden. Både den eksklusive og den mere primitive udgave.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her