Grafik: Rikke Steenstrup

Beskrivelse af DCU Servicecentres tests, eftersyn og services

Som DCU-medlem får du op til 15 procent rabat hos DCU Servicecentre. Læs her om de forskellige typer tests og eftersyn.

Herunder finder du de forskellige tests, som DCU Servicecentre tilbyder for campingvogne og autocampere

DCU-gastest (U1)*

Ved gastesten foretages en undersøgelse af gasanlægget i campingvognen eller autocamperen med trykmåling, kontrol af aftræk, røggasmåling, ventilationsforhold og lukketryk ifølge Sikkerhedsstyrelsens krav.

 


DCU-fugttest (U2)*

Fugttesten er et kontrollerende eftersyn, hvor campingvognen eller autocamperen bliver gennemgået for fugt og karosseriutæthed. En fugttest bør foretages med jævne mellemrum og mindst én gang om året.

 


BEMÆRK: Forskel på fugttest
Hvis du får din campingvogn fugttestet på et af DCUs Servicecentre, skal du være opmærksom på, hvilken test du får. Der er nemlig forskellige muligheder.  

Er du medlem af DCU og køber en DCU-fugttest, får du 5 % rabat i højsæsonen og 15 % rabat i lavsæsonen. Fugttesten foretages efter DCUs forskrifter.

Derudover har de enkelte campingvognsmærker deres egne programmer i forhold til tæthed og fugt, hvor du som ejer af vognen får mulighed for at få tæthedstryghed i f.eks. fem år. Kravet er, at du overholder et årligt eftersyn efter det pågældende mærkes forskrifter. Du betaler selv for eftersynet, som ikke har noget med DCU at gøre. Derfor får du ikke DCU-rabat på disse eftersyn. 

Du kan sagtens vælge at erstatte campingvognproducentens fugteftersyn med en DCU-fugttest, men så er du ikke længere en del af campingvognproducentens tæthedsprogram. 

 

DCU-brugtvognstest (U3)*

Brugtvognstesten tjekker campingvognen for fejl og mangler. DCU anbefaler denne test, når der handles privat. Testen inkluderer vejning, gastest og fugttest af campingvognen, men ikke reparation eller service. Se også U7, E4 og E5 for autocampere.

 


Lille servicetjek (U4)**

Et lille servicetjek anbefales hvert andet år. Campingvognen smøres, bremserne efterses, og bremsestanden testes. Campingvognens funktioner, blandt andet gas, testes. Hvis campingvognen er mere end tre år gammel, anbefales det store servicetjek (U5).

 


Stort servicetjek (U5)**

Det store servicetjek er meget omfattende. Her bliver campingvognen gennemgået fra A til Z og med en udførlig rapport.

 


DCU-standardservice autocamper – bildel 3S/3G (E3)

Autocamperens bremser, sikkerhedssystemer, væsker og filter kontrolleres, og alt smøres. Vælg mellem nyvognsservice – nøjagtig det, som producenten foreskriver, og hvor en eventuel fabriksgaranti bevares – eller standardservice med over 70 kontrolpunkter. Hvis autocamperen er mere end to år gammel, anbefales samtidig E5. Gælder for autocampere med en totalvægt indtil 3.500 kilo.

NB: Kun hos Vendelbo Vans, Camping Parken, Bijé Fritid & Camping og Jels Autoværksted


DCU-servicetjek autocamper – bildel (E4)*

Her kontrolleres alle sikkerhedsmæsssige funktioner af autocamperens bildel samt gasforbrugende installationer, blandt andet med trykmåling og kontrol af ventilationsforhold og lukketryk ifølge krav fra Sikkerhedsstyrelsen. Tjekket anbefales før ferier og periodisk syn. Inkluderer U1.

NB: Kun hos Vendelbo Vans, Camping Parken, Bijé Fritid & Camping og Jels Autoværksted


DCU-servicetjek autocamper – beboelse (E5)

Denne service er kontrol og test af beboelsesdelen i autocamperen med gas, vand, strøm og fugt og gennemgang af samtlige tekniske punkter og installationer. Inkluderer U1 og U2.

NB: Kun hos Vendelbo Vans, Camping Parken, Bijé Fritid & Camping og Jels Autoværksted


DCU-autocamperservice komplet

Med dette komplette serviceeftersyn bliver autocamperen gennemgået fra A til Z på samtlige tekniske punkter og installationer. Inkluderer U1, U2, E3 og E5.

NB: Kun hos Vendelbo Vans, Camping Parken, Bijé Fritid & Camping og Jels Autoværksted


DCU-brugtvognstest autocamper (U7)*

En tilstandsundersøgelse af autocamperens 'kondition', hvor motor, udstyr og bodel tjekkes for fejl og mangler – en blåstempling af den brugte autocamper. DCU anbefaler denne test, hver gang der handles privat. Testen inkluderer gastest, vejning og fugttest af køretøjet. Der er ingen reparation/service i brugtvognstesten.

NB: Kun hos Vendelbo Vans, Camping Parken, Bijé Fritid & Camping og Jels Autoværksted

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her