campingvognistandsættelse

Campingvogn blev startskud til ny livsstil

Da Kim Mikkelsen fik ny kæreste, var han en sjælden gæst i sin lejlighed og opsagde den derfor. I stedet gennemrenoverede han en campingvogn, der nu er hjem for ham og hans 11-årige tvillingepiger. Resultatet er færre økonomiske bekymringer og et større nærvær.

Af Torben Brandt

Et nyt kæresteforhold blev indirekte indledningen til, at Kim Klejnstrup Mikkelsen flyttede i en campingvogn og tog en ny, minimalistisk livsstil til sig.

For når man har en lejlighed i Holstebro og gerne vil tilbringe tid med kæresten, der bor i Ølgod en times kørsel væk, bliver det både dyrt og tidskrævende at pendle, hvis man kører ofte. Resultatet var, at Kim Klejnstrup Mikkelsen det meste af tiden var hos sin kæreste og derfor kun sjældent opholdt sig i sin lejelejlighed.

– Det blev nogle temmelig dyre overnatninger, jeg havde i min lejlighed, når jeg var der så lidt, erkender Kim Klejnstrup Mikkelsen.

 

Campingvogn vandt over kolonihavehus

Både han og kæresten har børn fra tidligere forhold. Deres nye livssituation satte gang i tankerne, for hvordan organiserer man sig bedst som sammenbragt familie, når man både har brug for at være sammen og hver for sig, uden at udgifterne løber løbsk?

Han overvejede at købe et kolonihavehus som base for ham og tvillingerne, men så langt kom det aldrig.

– Min kæreste er ud af en campingfamilie, og hun kendte én, der boede fast i en campingvogn. Derfor foreslog hun, at jeg købte en ældre campingvogn og satte den i stand, fortæller Kim Klejnstrup Mikkelsen, der er uddannet tømrer, og derfor har hænderne skruet godt på. 
 

Image
campingvognistandsættelse, LMC makeover

 

Image
campingvognistandsættelse, LMC makeover

 

Svigerforældre med på råd

Da han ville præsentere idéen om at flytte i campingvogn for sine to piger, kom de ham i forkøbet.

– De nåede faktisk at foreslå det, inden jeg fik gjort det, fortæller Kim Klejnstrup Mikkelsen.

Hans første indskydelse var at købe en lille campingvogn, men svigerforældrene, der er erfarne campister, anbefalede en stor vogn, når den skulle være hjemsted for både ham og pigerne. Det råd lyttede han til.

Lejligheden blev opsagt, hovedparten af møblerne solgt, og i foråret 2018 købte Kim Klejnstrup Mikkelsen og kæresten sammen en ældre, dobbeltakslet LMC for 40.000 kr.

Den følgende måned brugte han en del knofedt og yderligere cirka 10.000 kr. på at købe nye madrasser, et lille fjernsyn blev anskaffet via Den Blå Avis, og nye parketgulve blev købt billigt i Jem & Fix. Rundsiddegruppen blev bygget om til to langbænke med et par rustikke bordplader imellem, og der, hvor der tidligere var en sidedinette, blev der indrettet to lækre køjer til pigerne.

Også Kim Klejnstrup Mikkelsens kæreste bidrog i stor stil til det flotte resultat. Hun er rigtig dygtig til indretning og brugte lang tid på at søge efter inspiration og spændende idéer på Pinterest (en digital opslagstavle, hvor man kan inspirere hinanden, red.), så det hele passede sammen stilmæssigt. Resultatet er blevet en vogn, hvor godt håndværk og smagfuld indretning går hånd i hånd.

Kim Klejnstrup Mikkelsen erkender, at hans tømrerbaggrund og kærestens veludviklede sans for æstetik var en klar fordel, da byggeprojektet skulle realiseres, men han siger, at de fleste kunne gøre det samme.

– Hvis man har lidt snilde og gode idéer, kan det sagtens lade sig gøre, siger han.
 

Image
campingvognistandsættelse, LMC makeover

 

Sat i bås

Campingvognen står i skønne omgivelser på en helårscampingplads lidt nord for Holstebro. Pladsen har såvel geder som kaniner og ligger lige ned til stranden, hvilket passer perfekt, fordi hele familien er vinterbadere. Trods de dejlige rammer oplever Kim Klejnstrup Mikkelsen alligevel at blive opfattet som en stakkel, når han fortæller udenforstående, at han og døtrene bor i en campingvogn på en campingplads.

– Det er lidt stigmatiserende, når folk hører, at jeg bor i en campingvogn. Så tror de straks, at det er fordi, jeg ikke har råd til andet, og at det er synd for mig, men kendsgerningen er, at jeg har en husleje på 900 kr. om måneden, og jeg har ingen økonomiske bekymringer. Min kæreste og jeg vil gerne spare op til at kunne købe et hus sammen, og det har vi rigtig gode muligheder for med denne ordning.

Han glæder sig over det nye liv, han og pigerne har fået i campingvognen.

– Vi lever meget mere minimalistisk end tidligere. Vi bor rigtig tæt, men det er blevet et fristed, hvor vi nyder at være sammen. Vi elsker at være her, og jeg føler, jeg er meget mere nærværende end tidligere, siger Kim Klejnstrup Mikkelsen.

Der er dog også praktiske udfordringer ved at bo i en campingvogn.

– Tøjvask kan jeg ikke klare i campingvognen. Så den del må jeg klare hos min kæreste.
 

Image
campingvognistandsættelse, LMC makeover

 

Image
campingvognistandsættelse, LMC makeover


Fuld af fortrøstning

Hidtil har han og pigerne kun boet i campingvognen i årets lune måneder, men når vinteren kommer, bliver udfordringerne anderledes. Kim Klejnstrup Mikkelsen er dog fortrøstningsfuld.

– Vognen har centralvarme, så det frygter jeg ikke. Men vi er gået ind i det med den tilgang, at vi har ikke gjort noget, som ikke kan gøres om. Nu prøver vi det og ser vinteren an, og om ikke andet kan vi gøre det i en periode. Men pigerne elsker det, og vi er sammen på en anden måde end tidligere, og det er det vigtigste for mig, siger Kim Klejnstrup Mikkelsen.

Og hvis han og kæresten på et tidspunkt flytter sammen, betyder det ikke nødvendigvis et farvel til campingvognen.

– Hvis vi skulle finde en fælles bolig på et tidspunkt, kan vi stadig bruge campingvognen som feriebolig, siger Kim Klejnstrup Mikkelsen.
 

Image
campingvognistandsættelse, LMC makeover

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her