Kärnten Anderwald

Campingferie i Kärnten: Blandt bjerge og søer

Det er ikke kun de mere end 100 campingpladser med 16.000 pladser af bedste kvalitet, der er garant for afslappende feriedage, men også deres komplet indrettede udlejningscampingvogne og mobile homes.

Rundt regnet 1,8 mio. camping-overnatninger, hvilket svarer til 21 procent af det samlede antal overnatninger i samme periode i Kärnten, er et tydeligt bevis på, at Østrigs sydligste delstat anses for at være et paradis for campister. Desuden tilbyder mange pladser komfortable ferielejligheder eller traditionelle træhytter som alternative overnatningsmuligheder. Det kræver således ikke egen campingvogn, for at man kan tilbringe sin ferie på en campingplads i Kärnten. Det skønne bjerg- og sølandskab i den uforfalskede natur og et utal af rene, op til 28 grader varme badesøer indbyder til aktiv nydelse.

Endelig tid til at tage en dyb indånding: En eventyrlig smuk sydvendt beliggenhed midt i området mellem Alperne og Adriaterhavet ved grænsen til Italien og Slovenien.

Allerede i de tidlige forårsmåneder kan campister i Kärnten nyde det varme, milde klima på den solrige sydside af Alperne. Her kan alle finde en campingplads, som passer til dem – uanset om det er ved en badesø, for foden af Alperne, ved romantiske flodbredder, på en hyggelig bondegård eller på en af naturistcampingpladserne i Sydkärnten, ved søerne Millstätter See og Keutschacher See. På de mere end 100 campingpladser mærker man både komfort og velvære tydeligt, 19 af disse har desuden fået tildelt det eftertragtede kvalitetsmærke Kärnten Qualitätssiegel. Takket være en høj servicekvalitet skabes en atmosfære af velvære og samvær. Regelmæssig opfølgning og rådgivning sørger for, at dette kvalitetsløfte til gæsten opfyldes på højeste niveau.

 

Image
Kärnten Woetersee

Aktiv nydelse mellem bjerge og søer

Med sit forskelligartede bjerg- og sølandskab, sine historiske kulturelle værdier samt et antal solskinstimer, som ligger klart over middel, er Kärnten en populær destination for aktivferie uanset årstiden. Vandre- og cykelstier foran maleriske bjergkulisser samt varme badesøer med drikkevandskvalitet indbyder til aktivt at nyde sommeren, som her viser sig fra sin bedste side. Sejlads, surfing, stand-up-paddling, dykning, vandski eller bådture – de mange forskellige fritidstilbud får ethvert nyderhjerte til at slå hurtigere.

På Kärntens velskiltede vandrestier og Alpe-Adria-Trailen med 43 etaper fra Großglockner til Muggia ved Adriaterhavet kan man til fods gå på opdagelse i den alpine sommer. Fra simple familievandrestier til krævende klatrestier finder enhver den rute, der passer ham bedst.

Hvis man ønsker at cykle i Kärnten, kan man glæde sig over optimale forudsætninger lige fra forår til det sene efterår. Systemet af cykelstier strækker sig efterhånden over 1300 km, dertil kommer 1800 km lovlige og skiltede mountainbikeruter samt et omfattende system af cykelstier beregnet til el-cykler. Blandt de mest kendte cykelruter er den 366 km lange Drauradweg og Alpe-Adria-cykelruten, som fører fra nationalparken ud til havet.

 

Børnene kommer heller ikke til at kede sig i Kärnten. Blandt de populære udflugtsmål for hele familien er slugten Tscheppaschlucht i Ferlach med en adventure park, Aqua Trail samt klippelabyrinten ved Nassfeld, bjerget Katschberg med geocaching, bueskydning samt maskot-vandring, dalen Lieser-Maltatal med sin oplevelsespark ”Märchenwandermeile”, søen Millstätter See med en spændende skattejagt på kaptajn Barbossa piratskib og søen Klopeiner See med oplevelsesparken ”Walderlebniswelt”. Man må heller ikke glemme borgbyggeriet ved Friesach, hvor man er i gang med at opføre en højborg udelukkende med de metoder og teknikker, som blev anvendt i middelalderen, og hvor der tilbydes specielle rundvisninger for børn.

Kärnten Card sikrer også mange flere oplevelsesrige timer. Man kan besøge op til 100 udflugtsmål i Kärnten gratis og lige så tit man vil. Desuden får man flotte rabatter hos over 60 bonuspartnere.

Læs mere om Kärnten Card

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her