Kreds 7-tur

Sensommertur til Frankrig og Nordspanien

5. Kreds forbereder en kredstur i perioden fra 26. august til 22. september

Sensommerturen er endnu kun i planlægningsfasen, men det ligger fast, at den begynder ved Annecy-søen i Frankrig og slutter i Nordspanien i nærheden af Barcelona. Efterhånden, som aftalerne kommer i hus, bliver de tilføjet på hjemmesiden.

Planen er, at deltagerne mødes 26. august på en campingplads ved Annecy-søen i De Franske Alper.

Søen ligger ved den fine middelalderby Annecy, der har mange smukke gamle bygninger, bl.a. et gammelt palads på en klippeø midt ude i floden.

Annecy kaldes Alpernes Venedig, da man tidligere sejlede ad floden og kanaler fra hus til hus og solgte sine varer. 
Planen er også at tage en udflugt til Mont Blanc, som er det højeste bjerg i Alperne.

Bjerget ligger mellem Frankrig og Italien. Vi planlægger også en tur til Chamonix by, hvorfra der er en smuk udsigt til Mont Blanc. 

Der vil også blive fridage, hvor I selv kan planlægge ture i omegnen eller hygge jer på campingpladsen.


Videre til Rhône distriktet

Den 1. september kører vi til den næste campingplads, som ligger mellem byerne Lyon og Chambery i Rhône distriktet.

Her får vi serveret en velkomstmiddag. Vi planlægger en heldags tur med sejllads på Lac le Bourget og til den naturskønne Canal Savière, hvor der er mulighed for at se sjældne fugle.

Vi gør også holdt ved en lille landsby, hvor vi går rundt på egen hånd og besøger en oliemølle, hvor der bl.a. laves olie af valnødder. Vi får lunch på turen.

Vi skal på bustur i området, hvor vi besøger en landsby og en vingård. Vi gør holdt ved en lille sø og et vandfald. Undervejs får vi picnic.

Vi skal også have en vandretur i området, hvor vi får mulighed for at komme tættere på den smukke natur. Og en middag på campingpladsen som har en udsøgt restaurant.

Også på denne campingplads vil der blive fridage, hvor der bliver tid til selv at planlægge og udforske området og evt. tage på marked.

 

Vinfade
 

En tur i vinkælder

Den 8. september går turen ca. 360 km videre til en campingplads tæt på byen Setè.

Vi planlægger et besøg hos vinkælderen Nolly Prat, hvor den tørre Vermouth bliver fremstillet efter en hemmelig opskrift fra 1813. Her skal vi se vintønderne og smage en af de fineste franske Vermouth.

Herefter bliver vi kørt til Cap d`Agde, hvor vi får frokost og senere sejltur langs den meget smukke Middelhavskyst.
 

Bådtur på kanalen

Vi skal også have en dag med bådtur på Canal du Midi, som er en 240 km lang kanal i det sydlige Frankrig. Kanalen er kunstig anlagt og forbinder Garonnefloden ved Atlanterhavet med Middelhavet og er klassificeret som verdensarv af UNESCO.

Ved Beziers, hvor vores tur starter, passerer vi gennem ni sluser. Vi slutter turen i Colombier, hvor busserne henter os og kører os tilbage til campingpladsen.

Der vil blive indlagt fridage med mulighed for at nyde den sydfranske stemning på egen hånd og bl.a. gå på marked eller bade i Middelhavet.
 

Videre til Spanien

Den 15. september kører vi ca. 211 km til Nordspanien i nærheden af Barcelona, men ved kysten. 

Vi planlægger en bustur til Barcelona, hvor vi skal besøge Barcelonas mest besøgte vartegn La Sagrada Familia. Kirken blev påbegyndt i anden halvdel af 1800-tallet, men efter uoverensstemmelser mellem de involverede blev Gaudi sat på projektet i 1883.

Designet blev fuldstændig ændret, og han arbejdede på projektet i 40 år. Kirken har mange tårne og komplicerede dekorationer.

Gaudi døde i 1926, men arbejdet var langt fra færdigt, så byggeriet fortsatte og skulle nu efterhånden være ved vejs ende. Det må vi se.

Vi skal også besøge et andet af Gaudis mesterværker, Park Güell, som består af haver, skulpturer, springvand og terrasser. Mest berømt er den mosaikbeklædte serpentinbænk.
 

Barcelona


Der er en fantastisk udsigt over byen fra parken, som i 1984 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

En middag på campingpladsen skal vi også have, og måske får vi oplevet Flamingo dans. Vi får også fridage med mulighed for at besøge den nærliggende strand eller gå på marked eller noget helt andet.

Fredag den 22. september slutter vores tur. I skal selv planlægge jeres hjemrejse, og måske har I fået lyst til selv at køre videre ud i Europa.

Vi håber, vi får en rigtig god tur sammen. Vi har lavet rammerne, og I er med til at gøre turen til noget særligt for jer selv og for andre.
 

Tilmelding

Tilmelding er fra 8. til 12. maj. Følg med på hjemmesiden hvor programmet løbende opdateres.

Turledere:
Anne-Birthe og Harry Christensen, tlf. 20836052
Kirsten og John Sülau Jørgensen, tlf. 24247174
 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her