Campingferie i en af Europas flotteste storbyer

En campingtur til Rom kræver god tid pga. den lange køretur. Når man først er kommet frem, overraskes man af mulighederne, og tid har man på ingen måde nok af.

Tekst: Anne-Vibeke Isaksen

Gratis shuttlebus

Campingpladsen Happy Village tilbyder gratis shuttlebus til nærmeste togstation, Prima Porta og herfra er der bare en halv times kørsel til hjertet af Rom. Det kan ikke anbefales at tage bilen med til Rom, fordi trafikken er så ekstrem. Man mister også en masse tid til at lede efter parkering, så slap i stedet af og nyd turen i toget gennem Roms forstæder, der på ingen måder minder om centrum.

Til fods eller på cykel

Rom er en stor by, men det er interessant at vide at de største attraktioner med undtagelse af Vatikanet, ligger inde midt i centrum, og ses bedst ved at gå fra sted til sted. Skiltningen er rigtig god. Husk godt fodtøj og rigeligt at drikke. Prøv Roma'n Bike, der er et cykel-delesystem med afleveringssteder fordelt ved alle store attraktioner. By cyklerne er af usædvanlig høj kvalitet, men findes kun i en størrelse. Vælger du cyklen, så kig dig godt for i trafikken. Italienerne er ikke vant til cykler og trafikken er hidsig med både mange biler og scootere, der kører noget hurtigere end vi er vant til herhjemme, og der er ikke cykelstier.

Image

 

En tur rundt i byen

Man bliver aldrig færdig med Rom, men når det er sagt kan man nå ganske meget på en uge. Toget fra campingpladsen ankommer til stationen Flamino ved Piazza Del Popolo, og herfra kan man fortsætte ned af den populære shoppinggade Via del Corso. Ved Via Condotti drejer man ventre mod den spanske trappe. Her ligger Cafe El Greco, hvor man uden problemer kan tage dagens først cafe stop. Cafeen er bl.a. kendt for at være besøgt af H.C. Andersen, der elskede stedet. Inde på cafeen hænger breve fra ham.
 

Verdens bedste kaffe

På Piazza di Spagna kan man bruge lang tid til hygge og bare kigge på andre turister. Husk og gå helt op på toppen til Trinitatis kirken. Der er en flot udsigt over byen. Nu kan man enten sætte kurs mod Piazza Della Rotonda, hvor imponerende Pantheon ligger og derefter videre til gøglerpladsen Piazza Navona. Begge steder er der uanede muligheder for god mad. Ved Pantheon bør man lægge vejen, forbi Caffee Tazza D'Oro, der er berømt for verdens bedste kaffe.

Image

 

Imponerende bydel

En anden god tur rundt i byen går også fra Flamino, hvor man hopper i en hestevogn og kører direkte til Forum Romanum, der rummer hele det antikke Rom. Det er ganske dyrt, men alle penge værd at trille gennem centrum ved lyden af ivrige hestehove.  Mindre end en dag må man ikke sætte af til denne imponerende bydel.

Colosseum, Forum Romanum og Capitol er bare få af de steder man bør se. Vær opmærksom på at der ofte er lange køer for f.eks. at komme ind i Colesseum.

Image

 

Vatikanstaten

Vatikanstaten med Peterskirken, Peterspladsen og Engelsborg kræver også en hel dag. Hvis man vil høre paven er det søndag kl. 12, han taler til folket. Alle er velkomne og store dele af talen afholdes på syv sprog.
 

Campingpladsen Happy Village

Happy Village ligger nord for Rom få kilometer fra motorvejen, så den er let at finde. Gå ind på pladsen og se din plads, før du kører dertil. Der er kuperet og ikke ret meget plads at manøvrere på. Selve standpladsen er lille. Medbring gerne et solsejl, for på mange standpladser er det ikke muligt at sætte fortelt op. Bestiller du i forvejen, så er det vigtigt du oplyser, hvis du har en stor campingvogn (over 6 meter).  Hele pladsen er fyldt med høje træer, der giver dejlig skygge. Der pool, restaurant, butik og fine faciliteter. Der er ingen specielle faciliteter til børn. Poolen er primært til svømning.

Image

 

 

 

Rejserute

Hamborg, Kassel, Munchen, Innsbruck, Verona, Bologna, Firenze, Rom.

Der er ca. 1.800 km fra den dansk-tyske grænse.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her