Outdoor-oplevelser på Bornholm

Bornholm: Et mekka for outdoor-entusiaster

Unikke naturoplevelser. Det er et af kendetegnene ved Bornholm, der byder på storslåede oplevelser for outdoor-folket i form af mere end 200 vandreruter, cykelruter, klatring og meget andet. DCU giver dig her et oversigt over nogle af de outdoor-oplevelser, du kan få på Solskinsøen.

Af Kim Basse

Bornholm giver med sin unikke natur og placering i Østersøen et hav af muligheder for forskellige outdoor-aktiviteter. Øen byder på alt fra smukke vandreruter, fantastiske fiskesteder, klatring, vandsport og meget andet. DCU har samlet en lille palet af forskellige outdoor-aktiviteter, som du kan dyrke på solskinsøen, her.

Alle aktiviteter er for alle uanset alder og erfaring. Destination Bornholm, som er det bornholmske turisterhvervs-, udviklings- og markedsføringsorganisation, afholder kurser og events inden for en lang række outdooraktiviteter, både for begyndere og øvede.

 

Kajak

 

Vandre- og løbeture

Oplev solskinsøens mange skovstier, strandstier og klippestier. Alene med den gamle redningsstis 120 kilometer, som nu er blevet til kyststien rundt om Bornholm, er der nok til et par dages vandring. I alt byder Bornholm på over 200 vandreruter igennem alsidig og enestående natur.

Bornholm byder med sit kuperede terræn på nogle af de hårdeste løb og trail-løb i Danmark. Derudover afholder Christiansø hvert år Christiansø Marathon, hvor deltagerne løber 27 gange rundt om øen. Er man til et lidt mere stille tempo, så er der rigtig mange muligheder for gode vandreture på Bornholm.

 

Cykling eller MTB

Bornholms kuperede terræn er fantastisk til cykelture, uanset om det er fredelige ture med familien, eller om det er på mountainbike. Øen byder på alt fra store skove, sprækkedale og bakker og har over 230 km skiltede cykelruter, som for det meste ligger langt fra al anden trafik.

 

MTB

 

Lystfiskeri

Øen er kendt for sine sildefiskerier, og selvom erhvervsfiskeriet er blevet mindre igennem årene, byder Bornholm stadig på en lang række rigtig gode steder for lystfiskere. Du kan fiske i søer, langs kysten og ude på havet.

 

Klatring på Bornholm

Er du derimod til højder, kan du med fordel prøve klippeklatring eller rapelling på øen. Bornholm er nemlig det eneste sted i Danmark, hvor du kan klatre på kystklipper, i aktive og nedlagte stenbrud, i sprækkedale og endda på is.

På Bornholm er der meget få restriktioner for klatring. Alene langs kysten på Nordbornholm er der registreret over 400 traditionelt sikrede klatreruter. Mange klatresteder på øen er dog på privat grund, og det kræver derfor tilladelse for at klatre der, mens andre områder ejes af Naturstyrelsen, hvor man kan klatre frit.

 

Vandsport

Solskinsøen byder med sin unikke natur og placering på et hav af vandsportsaktiviteter. Her kan du dyrke alt fra havkajak, surfing til dykning og meget andet. Uanset vindretning, er der altid en strand i nærheden til at dyrke vandsport af enhver art. Hvis du derimod er til dykning, så gør de flotte klippeformationer omkring Bornholm turen til en helt speciel dykkeroplevelse. Bornholm byder derudover også på mange vrag, blandt andet Fu Shan Hai, der med sine 225 meter er Nordeuropas længste skibsvrag.

 

Bo på DCU-Camping Rønne Strand - Galøkken

Et godt udgangspunkt for oplevelser og aktiviteter på Bornholm er DCUs campingplads ved Galøkken Strand. Her Der hersker en helt særlig, nærmest sydlandsk stemning på den skønne plads lige uden for Rønne. I bor i fredelige omgivelser lige ned til den fineste sandstrand og stadig kun få minutter på cykel eller i bil fra Store Torv inde i byen.

Læs mere om DCU-Camping Rønne Strand - Galøkken her

 

Rønne Strand

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her